fbpx

Turtle Beach Impact 100 (60 eura) je membranska tastatura koja funkcioniše kao mehanička. Imitacija nije savršena, ali završava posao. Takođe nam se sviđa kompaktan dizajn i lako podešavanje. Ako jednostavno nemate keša za mehaničku tastaturu, Turtle Beach Impact 100 zaista je sledeća najbolja stvar.

Turtle Beach Impact 100 je prilično neumoljiva tastatura, kako u pogledu izgleda, tako i koliko prostora zauzima. Sa 17,6×5,8 inča, to je približno iste veličine kao mehanička Impact 500 tastatura turtle (17,3×5,8 inča) i mnogo manja od drugih membranskih modela, kao što je Razer Anansi (19,3×8,7 inča).

Ako vas interesuje kako da smanjite potrošnju baterije na vašem laptopu pročitajte iskoršćenje baterije na laptopu.

Osim toga, Impact 100 izgleda kao standardna tastatura u punoj veličini. Uređaj je crn sa belim slovima i samo jednom tačkom osvjetljenja… Crveni Impact logo na traci s razmakom. Impact 100 neće pobediti u svim takmičenjima za dizajn, ali je atraktivan i jednostavan i uklapaće se na bilo kojem radnom stolu.

Turtle Beach Impact 100 kutija

Tasteri su gde se Impact 100 zaista razlikuje od konkurencije. Obično upozoravam čitaoce na kupovinu membranskih gejming tastatura. Realno, koliko god ih proizvođači hvale one su istovetne kao kancelarijska tastatura od 20 eura koju možete kupiti u bilo kojoj prodavnici. Impact 100 koristi membransku tehnologiju i ne oseća se isto kao i mehanička tastatura… Ali pokušava nešto drugačije, a inovacija se isplati.

Laptop servis je opisao pojedine kvarove koji mogu da se dogode vašem laptopu, za više informacija pogledajte stranu najčešći kvarovi.

U slučaju da vam ne treba obiman raspored razlike između membrane i mehaničkih tastatura, kratko ćemo sumirati razlike. Membranska tastatura je jeftina i radi slanjem električnog naboja kroz dva sloja gume. Mehaničke tastature su skupe i rade povezivanjem pojedinačnih prekidača pomoću slovnih i numeričkih tastera.

Impact 100 razdvaja razliku između ova dva tipa dodajući gumeni „prekidač“ na svaki pojedinačni ključ i podupirajući sloj između gumene membrane i kućišta tastature. Ovo pomaže da se tastature osećaju prepoznatljivim i svrsishodnim, čak i ako je osnovna tehnologija stari membranski interfejs. Ako ste ikada koristili Cherri MX Red prekidač, Impact 100 se oseća slično. Tih i odzivan, bez potrebe velikog pritiska da se aktivira.

(Vredi napomenuti da je Razer Anansi, još jedna dobra membranska tastatura za igranje koju smo testirali. Ima mnogo manje impresivnih tastera i košta 40 dolara više od Impact 100.)

Iako su nam se najviše dopali tasteri na Impact 100, vrlo je teško navići se zbog čudnog izbora dizajna. Turtle Beach Impact 100 ima malo backspace dugme neposredno pored crtice… Umesto uobičajenog većeg Backspace dugmeta iznad crtice.

Kada smo prešli na Ten Thumbs Typing Tutor test, postigli smo 95 reči u minuti sa stopom pogreške od 3 posto na Impact 100. U poređenju sa 96 reči u minuti sa 2 posto stopom pogreške na standardnoj Dell kancelarijski tastaturi. Iako je to mala razlika, mogao bih pripisati barem polovinu grešaka koje sam napravio da pogrešno udarim crticu umjesto Backspace dugmeta. Backspace je brzo postao jako iritantan.

Karakteristike

Impact 100 se oseća lagano, fizički i digitalno. Uređaj ne zahteva softver i nema posebnih upravljačkih programa. Da biste instalirali tastaturu, jednostavno priključite Impact 100 i počnite da kucate. To je sve što je potrebno.

Sve dok na tastaturi ne moramo upravljati opcijama poput pozadinskog osvetljenja ili makroa… Potpuno smo u redu sa odlukom da izbegnem softver. S obzirom da Impact 100 nema osvetljenje ili dodatne ključeve, određivanje profila bi bilo malo besmisleno, a softver bi bio suvišan. Cenili smo glatku i jednostavnu instalaciju.

Ipak, Impact 100 ima nekoliko korisnih funkcija koje nećete naći u svakodnevnoj kancelariji. Možete da napravite logotip Impact na traci svijetlosti crvenom bojom (iako nismo videli mnogo razlike u oba načina), a možete omogućiti i gejming režim. Ovo onemogućava windows ključeve tokom igranja, što može biti korisno. Obe funkcije se lako uključuju i isključuju.

Performanse

Testirali smo Impact 100 sa Titanfallom, StarCraft II: Srce roda, Assassin’s Creed Uniti i Star Vars: The Old Republic. I dobili smo pričično dobar utisak o tastaturi. Ova tastatura dobro radi na bilo kojoj igri.

Ova periferija nije favorizovala nijedan određeni žanr. Ali smo se dobro zabavljali oko futurističkih, mech-teretanih bojnih igrališta i istraživši revolucionarni period Pariza u Assassin’s Creed-u. Zahvaljujući njihovom fauk-mehaničkom dizajnu, ključevi su imali malo više ugriza od prosečne postavke membrane.

Treba napomenuti da, iako smo imali odlično iskustvo u The Old Republic… Hardkor igrači kojima su potrebni makroi će morati da ulažu u drugu tastaturu ili u miš. Impact 100 nema dodatnih makro dugmića, niti softvera za njihovo podešavanje.

Suština

Obično smo prvi koji su protiv membranskih gejming tastera, jer se često osećaju kao preplaćene poslovne tastature. Ali zahvaljujući niskoj ceni, inovativnim tasterima i jednostavnom podešavanju, Impact 100 je učinio da ponovo razmislimo o svom položaju prema membranskim tastaturam. Iako bi i dalje preporučivali da nabavite mehaničku tastaturu ako imate novac u rezervi… Ako vam je potrebna dobra gejming tastatura i da bude u budžetu, Impact 100 vam više odgovora.

Dobra strana

  • Imitira osećaj mehaničke tastature vrlo dobro.
  • Lako povezivanje tastature u par poteza.
  • Uopšte nije skupa za opcije koje nudi.
  • Kompaktan i korektan dizajn tastature.

Loša strana

  • Vrlo mali backspace taster.
  • Ograničeno osvetljenje i dodatne funkcije.