fbpx

Laptop servis je uvek bio obožavatelj Razerovih MMO fokusiranih Naga miševa, iako ih nikada nisamo koristili mnogo nakon testiranja. To bi moglo da se promeni sa Razer Naga Trinity (80 eura). miš koji je jednako dobar za World of Warcraft, kao i za ljude koji traže svakodnevnu produktivnost.

Ako vam je potrebna baterija za laptop posetite našu stranicu baterija.

Jedini veliki problem sa Razer Nagom (bilo u originalnom ili hex dizajnu) bio je veliki broj tastera. Imajući sedam (ili 12) palčanih tastera može biti korisno u Final Fantasi XIV, sigurno, ali to nije baš sjajno za The Witcher 3 – ili Google Chrome. Naga Trinity uredno rešava ovaj problem pružajući tri različita bočna panela. Tradicionalni izgled sa 12 tastera, kružni hex lajout i jednostavan izgled sa dva dugmeta, slično onome što biste našli na Razerovom popularnom DeathAdder-u.

U osnovi, Razer prodaje tri vrhunska miša u jednom, po ceni od jednog, a taj miš je Naga Trinity. Naga nije jeftina, ali opravdava svoju visoku cenu s ogromnom prilagodljivošću i sa delimičnom zamenom koja ne može biti lakša ili intuitivnija. Ako igrate MMO, ali i dalje treba tradicionalni miš za FPS, RTS, RPG ili jednostavno obavljanje posla, Naga je jednostavno najbolji miš za posao.

Naga Trinity Dizajn

Teško je zanemariti religiozne implikacije u ime Nage trinitija, jer ona takođe sadrži tri različita entiteta u jednom telu. Zahvaljujući nekim dobro pozicioniranim i prilično moćnim magnetima možete zameniti paletu. Potrebna je minimalna sila za isključivanje panela, ali ako niste pokušali da je uklonite (ili slučajno ispustite miš), Naga leva strana ne ide nikuda.

naga trinity tasteri

Raspored sa 12 tastera je najjednostavniji od tri. Hex raspored ima sedam tastera koji okružuju centralni oslonac za palac. Jednostavan izgled ima dva zakrivljena tastera i jedan veliki ispod njih. Sva tri panela su jednostavna i udobna za držanje, iako ste ih viđali ranije na drugim Razer miševima.

Čak možete i Naga Trinity koristiti bez bočnog panela… Iako verovatno ne biste trebali, jer ćete jednostavno držati palac na izloženom metalu.

Bočni paneli koji se mogu zameniti jednostavno rade odlično, uspešno su pretvorili Nagu iz žanrovsko specifičnog čuda u raznovrsno čudovište.
Ostatak miša podseća na prethodne Naga dizajne. To je veliki, široki miš sa visokim profilom i mestom za odmor četvrtog prsta. Tu je levi i desni klik i točkić za pomeranje koji klikće na tri načina. Tu se nalazi i tastera za podešavanje osetljivosti (DPI) tačno ispod tog točkića. Ako više volite da je miš mali i elegantan, Naga verovatno nije za vas. Ali ako želite što više tastera na vrhu palca, veličina je fer kompromis.

Naga Trinity karakteristike

Najvažnija i najočitnija karakteristika Naga Trinitija je u njegovim izmenjivim stranicama. Međutim, tu nema puno toga da pišemo o njima. Oni jednostavno rade lepo, uspešno su pretvorili Naga iz žanrovsko specifičnog jednokratnog čuda u raznovrsno čudovište.

Osim toga, Naga Trinity radi sa softverom Razer Sinapse 3. On je i dalje u beta verziji, ali kako vreme prolazi izgleda sve bolje. Sa softverom, možete reprogramirati tastere, kreirati profile za pojedine igre, promeniti RGB osvetljenje, prilagoditi DPI (između 100 i 16,000) i skretnica.

Najbolja reč za interfejs Nage Triniti u Sinapse-u je „polirana“. Možete da zamenite bočne panele u bilo kom trenutku… Ne samo između igara, a softver odmah prepoznaje koji je panel povezan. Možete reprogramirati tastere u listi ili slikovnom obliku i otvoriti skup tastera „Hipershift“ da biste potpuno promenili mapu ključeva kada zadržite taster po vašem izboru. Takođe možete programirati makre, što je, naravno, veoma korisno kada se bavite MMO-ima.

U softveru Sinapse postoji još jedna mala funkcija, koju nisamo očekivali da vidimo. Ali to ima puno smisla, ne možemo da verujemo da to ranije nisamo videli. Na kartici Performanse postoji veza za otvaranje menija svojstva miša u operativnom sistemu Windows. S obzirom na to koliko možete prilagoditi svoj miš sa podrazumevanim Windows opcijama… Šokirani smo što je Razer izgleda prva kompanija koja je ikada mislila da integriše ovu funkcionalnost u sopstveni softwer. Najinovativnije karakteristike su uvek one koje niste znali da su vam potrebne dok ih ne vidite.

Performanse

naga trinity na postolju

Koristili smo Naga Trinity sa World of Warcraft i imao odlične rezultate. To nije iznenađenje, jer su zadnja dva Nagasa bila idealna i za MMO. Igranje kao Pandaren Rogue, bilo je spektakularno! Jednostavno koristiti sve naše posebne sposobnosti, posebno kada smo zapamtili gde je svaki od 12 tastera sedeo na bočnom panelu Naga Triniti. Nisamo napredovali dovoljno daleko u igri kako bi makroi bili neophodni, ali bilo je lepo znati da smo imali tu mogućnost. Kao i Hipershift, za alternativni skup veština.

Iako možete mnogo da uradite da biste promenili dodatne tastere Naga Trinity, ne možete učiniti ništa da biste promenili ukupni profil miša.
Ono što nas je više iznenadilo jeste koliko je Naga Trinity na sve ostalo. Koristio sam hexadec za StarCraft: Remastered i SpellForce III, sa lakoćom kontroliše male grupe jedinica. Za život je čudno, postavio sam dva tastera i zaboravili smo da je tamo. Veliki, udoban dizajn nam je pomogao da radimo gotovo nedelju dana dok samo bili u kancelariji.

Jedini primedba je da, dok možete mnogo da uradite da biste promenili dodatne tastere miša, ne možete učiniti ništa da biste promenili svoj opšti profil. Ako želite elegantan, racionalan miš pre svega za FPS ili MOBA igru, Naga Trinity i dalje nije pravi izbor za vas.

Suština

Naga Trinity nikako nije prvi od ove vrste. Roccat Nith je izvukao isti „prilagodljiv MMO miš“ trik pre par godina i uradio odličan posao. Nith ima suptilnije opcije za prilagođavanje, kao i mogućnost zamene desne strane miša… U zavisnosti od vrste podrške za prst koji želite. Osim toga, Nith dolazi sa torbom za držanje svih dodatnih delova.

A ipak, u celini, Naga Trinity je samo malo prefinjeniji. Zamena panela je jednostavna, softver je lak za kontrolu, a cena od 100 dolara je razumna. Naga Triniti održava najbolje aspekte prethodnih miševa Naga, dodajući i potrebnu dozu svestranosti. Za MMO igrače koji nisu potpuno oženjeni žanrom, teško je zamisliti bolju kombinaciju funkcionalnosti i prilagodljivosti.

Razume se, naravno, Razer čini Naga Triniti bežičnom, kao i sa prethodnim Naga. Videćemo šta nova godina donosi.

Dobra strana:
  • Raznovrsni bočni paneli za zamenu.
  • laka kustomizacija miša.
  • Mnogo dobar softver uz miš.
  • Razumna cena.

loša strana:

  • Nije moguće podesiti dužinu i visinu miša.
  • Treba se naviknuti na raspored tastera.