fbpx

Razer Lancehead je ambiciozan novi miš od Razera koji bi mogao imati nešto posebno da ponudi turnirskim igračima. Velika prodajna tačka Lanceheda je da može da sačuva do četiri profila u sebi, od kojih nijedan ne zahteva Razer’s Sinapse softver. Međutim, u ovom trenutku softver za upisivanje funkcija nije dostupan… Što znači da je Razer Lancehead više ili manje samo sveobuhvatni RGB gejmerski miš. I po sopstvenim zaslugama je poprilično dobar gejming miš.

Laptop servis preporučuje ovaj miš uz Zephyrus laptop.

konfirmacije

Razer, kao kompanija, uglavnom je bila prilično dobra u dizajniranju varijanti desnih i levih modela svojih miševa… Ali ambidekstni modeli kompanije nisu bili tako dobri. Lancehead je prvi razvodni miš Razera koji stvarno leži i levacima kao i dešnjacima. Nudi prolazno iskustvo za levake… I pruža odlično iskustvo, bez obzira na vašu dominantnu ruku.

Razer lancehead

Iako Razer Lancehead dolazi u bežičnoj verziji (140 eura), Razer je poslao žičani Lancehead (80 eura) za nas na testiranje. Zamislite ambidektrous DeathAdder Elite, e tako se oseća i izgleda ovaj miš. Lancehead je udoban i niskoprofilan koji podržava gnječenje klikova. A ima i teksturnu sa obe strane, kao i tastereza palac.

Razer Lancehead

Iako nije moguće napraviti ambidektrous miš, koji je takođe ergonomičan, Lancehead je prilično blizu. Iako je skuplje dodatnih 10 eura u odnosu na DeathAdder samo za dizajn je diskutabilno. Ali ako imate cimerku levakinju ili suprugu, ovaj mič će odgovarati oboje.

Nestao u akciji

Želeli bi da vam kažem više o posebnim karakteristikama Lanceheda, ali u ovom trenutku nema mnogo toga da se kaže. Kao i drugi najnoviji modeli iz Razera, miš nudi potpune RGB mogućnosti, kao i mogućnost programiranja dugmadi. Podešavanje profila i kreiranje makroa može se odraditi pomoću softvera Razer Sinapse. Sve to funkcioniše potpuno isto kao i ranije, a Sinapse je jednostavan kao i uvek.

Sa druge strane, da biste programirali četiri bočna profila kompanije Lancehead, trebat će vam program pod nazivom Razer Sinapse Pro. Trenutno je softver u beta verziji, što zapravo nije problem… Ali i nije dostupan nikome izvan Razera, što je neka vrsta problema. Razer nije još uvek spreman da podeli program sa novinama ili javnošću.

Razer lancehead bele boje

Po mom iskustvu, Razer je dobar kao i njegova reč. Kompanija će podijeliti softver čim bude spremna, a kada se to desi softver će raditi kako se i hvali. Prebacivanje između bočnih profila (pomoću malog dugmeta na donjoj strani miša) treba biti jednostavan i intuitivan proces, kao i programiranje na Razerovom novom Sinapse Pro softveru. Ali, budući da su profili na ploči definisana od strane miša, teško je dobiti potpun osećaj sposobnosti Lancehead-a bez profila.

Sve u vezi sa igrama

Kao i kod većine miševa koji su nam došli, probali smo Lancehead sa četiri različite igre. A to su Mass Effect: Andromeda, Heros of the storm, Witcher 3 i Hex. (Obično, četvrta igra kojom testiramo je MMO, a ne igrica za kupovinu kartica, ali to nije bio formalni pregled, a igre s kartama su dobar žanr kao i svaki drugi.)

Miš je izvrsno radio u svim žanrovima. Nismo očekivali slabe tačke i nismo pronašali nikakve. Možete programirati čitav niz makroa i dodeliti ih dodatnim dugmetima ili možete samo da ostavite dugmad i oslonite se na svoju tastaturu. U bilo kom smislu, tasteri za palac su nevidljivi, ali ih je lako naći. Postavljanje profila za više igara je i dalje jednostavno, a softver možete koristiti za promenu nivoa DPI. Takođe i šeme boja i bilo čega što bi moglo poboljšati vaše uživanje u igri.

I to je stvarno sve o Razer Lancehead za trenutak. To je jedan udoban, funkcionalan, dobro napravljen miš koji je jednostavan za prilagođavanje kao i svaki drugi Razer proizvod. Kada izađe Sinapse Pro softver, Lancehead bi mogao da ostvari svoj pun potencijal za turnire… Ali trenutno je prilično sličan ostalim miševima iz iste kompanije.