fbpx

Razer Basilisk je ili Aždaja koja bljuje vatru, ili mali gušter koji može da trči po površini vode kao i po tvrdoj površini. Bez obzira da li favorizujete mitološku ili realnu interpretaciju, ne možete poricati da je Razer Basilisk prilično kul životinja i dostojna inspiracija za najnoviji miš Razera. Razer tvrdi da je Basilisk (65 Eura) sledeća značajna inovacija u miševima za igranje FPS igrica. Jer poseduje novo dugme i način prilagođavanja osetljivosti na scroll točku.

Ukoliko vam je potrebna instalacija sistema slobodno kontaktirajte laptop servis Restart!

Miš nije sasvim revolucionaran kao što to Razer pokušava da prikaže. Ali to malo utiče na njegov udobni osjeć, intuitivni softver i razumnu cenu. Uprkos istinskom glatkim miševa za igranje u poslednjih nekoliko godina, Basilisk se oseća… Drugačije od ostalih proizvoda koje je Razer nedavno izdao. Iako očekujemo da je to polarizirajuća periferija, ergonomski Basilisk pokazuje da Razer još uvek nije pokušao svaki oblik i veličinu miša! A malo više eksperimentiranja moglo bi biti vrlo dobra stvar.

Basilisk je sličan drugim Razerovim miševima po tome što ima elegantno crno telo sa dva tanka, centralna dugmeta i logotipom Razer na dlanu. ovde se većina sličnosti završava. Dok su nekoliko Razer miševa simetrični, većina njih barem izgleda na taj način. Razer Basilisk naglašava funkciju u obliku, sa velikim, restom za palac i pomerljivom ručicom „kvačila“ odmah pored panela sa tasterima. Razer Basilisk nije lepotan poput DeathAdder Elite, ali je duplo udobniji miš.

Kvačilo je lako najzanimljiviji deo Basiliskog dizajna i lako je predvideti da će biti i najokontroverzniji. (To nije najkorisniji deo i ide na palac, što je jedan od zadovoljavajućih gadžeta od onih na koje smo naleteli u Gaming mišu). Pored dva regularna klika, Razer Basilisk ima mali okidač koji aktivira „snajper“ mod za smanjeni DPI. Razer Basilisk jedva da je jedini miš sa ovom funkcijom, ali je prvi koji koristi taster umesto dugmeta.

Funkcije

Dok okidač ne izgleda baš lepo i izlazi na prilično žljebni ugao, to je najverovatnije za jednostavnije korišćenje. Lagani dodir može da ga aktivira ili deaktivira i ne morate pomerati palac sa svog podrazumevanog mesta. Možete čak i da zamenite vesla, u zavisnosti od toga gde želite da držite palac. A možete ga i pokriti gumom ako ne želite da ga uopšte koristite. Kvačilo nije lepo, ali je efikasniji nego bilo koji drugi snajperski taster koji smo ikada koristili.

Razer Basilisk kvačilo za snajper mod

Inače, Razer Basilisk je prilično standardan miš za igranje. Kompletan sa levim i desnim klikom kao i scrolom, a tu su i dva tastera ispod klikova. Svaki od njih je u potpunosti programabilan, a i pristupačan za prste . Jedina druga neobična funkcija je klizač na dnu miša za prilagođavanje otpornost točkića za pomeranje. Vrlo je korisno i radi kako što je i Razer reklamirao, mada nismo ga koristili mnogo.

Jedini veliki nedostatak Basilisk-a je to što nema opcije za igrače koji su levaci. Razer je bio prilično dobar u smislu ugostiteljstva igrač bili oni levaci ili dešnjaci. Nudeći DeathAdder za levu ruku i Nagu i stvarajući ambidekstrane miševe kao što je Lancehead. levaci će najverovatnije odustati od Razer Basilisk jer realno je napravljen samo za dešnjake.

Razer Basilisk radi na softveru Razer Sinapse 3.0 – u verzije. Sinapse 3.0 daje Razerovu stari ratni osećaj preuređujući belu i zelenu (tekst je zelen) šemu boja i inovativnu novu funkciju pod nazivom HiperShift. Ovo omogućava korisnicima da programiraju novi skup komandi na mišu, koji su dostupni kada on ili ona drži određeni taster – kvačilo, na primer.

Neki od Razerovih starijih miševa imali su ovu osobinu pod drugim imenima, a Roccat je već dugo napravio Easy-Shift [+] prodajnu tačku. Ali prvi put je Razer stavio funkciju poput ove napred i na centar. Korišćenje je jednostavno kao što zvuči. Programirate dugme da biste omogućili HiperShift, a zatim mapirajte drugu komandu na svako drugo dugme na mišu. Ova funkcija je ustvari za jedan žanr u jednom trenutku ali je lako programirati i radi tačno.

U suprotnom, softver Sinapse 3.0 je malo nezavršen. Svetlo zeleni tekst na bijeloj podlozi je teško čitati i malo je teško pronaći sve profile i opcije za DPI koje su toliko važne za doživljaj softvera za igre na miševima. Ipak, ovo nije problem sa najnovijim Razer-om, koji je u poslednjih nekoliko godina postao vrlo popularan za 2.0. Za sada Sinapse 3.0 radi sve što treba da radi i sinhronizuje se sa drugim Razer proizvodima, i to je dovoljno.

Razer Basilisk promena profilam

Kao i drugi savremeni Razer miševi, Basilisk takođe ima RGB pozadinsko osvetljenje. Sve je atraktivno i jednostavno programirati, iako će raznobojni logotip Razer obično biti skriven pod vašim dlanom.

Performanse

Razer je reklamirao bazilisk kao FPS miš, pa smo posvetili posebnu pažnju kako radi u Overwatch-u. Spajalica je zaista bila zgodna, naročito kada smo trebali usporiti miš. Ako igramo likove kod kojih se računa preciznost: Widowmaker, Ana, Soldier: 76, Reaper, pa čak i  Merci kvačilo veoma brzo demonstrira njihovu korisnost.

Basilisk je takođe u redu za bilo koji drugi žanr na kome želite da ga koristite, pod uslovom da vam je dizajn ugodan. Igrali smo StarCraft: Remastered, The Witcher 3: Blood and Vine, i Marvel Heroes Omega bez problema! Pronalazeći miš veoma odzivan i precizan za svaku pohvalu. Zahvaljujući tehnologiji HiperShift, može proći kao prolazan MMO miš. Takođe treba imati u vidu da možete imati oko 16 različitih komandi po profilu, ako zaista želite.

Suština

Basilisk je prvi miš koji je Razer napravio u poslednje vreme koji se zaista oseća drugačije. Miš je izuzetno ugodan za držanje, i dok ne postoji nikakav izgovor za kvačilo koje štrči… Ono radi tačno ono što bi trebalo. A moramo reći, radiće mnogo efektivnije od tradicionalnog snajperskog dugmeta. Ako je Basilisk reprezentacija za ono što Razer može da uradi kada koristi svoju maštu… Žudimo da vidim koje druge žanrove mogu da reše ovi hardverski veterani.

Dobra strana

  • Udoban dizajn za ruku.
  • Inovativni kvačilo za snajperski mod.
  • Korisni Hypershift program.
  • Vrlo udobno mesto za palac.

Loša strana

  • Software je jo uvek u beti.
  • Nije baš lepotan kao ostali Razerovi miševi.

zaključak

Razer Basilisk ima udoban osjećaj, intuitivni softver i razumnu cenu, iako ima inovativno kvačila koje je malo neobično.