Nvidia GeForce MX150 – Grafička za laptop

Mnogi laptopovi su predstavljeni na IFA 2017 u Berlinu, a mnogi od njih dolaze sa Nvidia GeForce MX150 grafičkim čipom.  Kakav je ovaj čip, koliko je jak i da li treba da vas zanima? Laptop servis Restart proverava za vas!

Nvidia GeForce MX150 – Igračke performanse

Za mnoge ozbiljne igrače obećanje o izdvojenoj grafici je kao crvena boja biku. To znači dodatne performanse u igricama. Nvidia GeForce MX150 je zamena za GeForce 940MX koja se nalazila u brda laptopova tokom godina. A kuglanje grafičkog čipa 940MX se u laptop servisu Beograd vršilo brda. Nvidia GeForce MX150 je prvi put objavljeni u maju ali se tek pojavio u laptopovima u avgustu 2017 godine.

Takođe je i zamena za bilo keje Intel HD grafičke (sada nazvane UHD) koje dolaze upakovane u procesore. Intel grafičke karte nikada nisu bile dobre za igračke laptopove… tako da niko ne uzima u obzire te laptopove za ozbiljno igranje.

Za sada nismo imali laptop sa Nvidia GeForce MX150 da testiramo kaže Trusted reviews. Ali je Nvidia ponudila svoje brojke iz testova da bismo dobili osećaj o čemu je reč Prvo bi hteli da kažemo da MX150 grafika nije ˇ“High-end“ čip! Nvidi-in marketing o MX150 samo spominje igranje eSports igrica kao što su Dota 2, CS:GO, LoL i World of Tanks u Full HD resoluciji na 60fps.

Nvidia

Nvidija ne daje nikakve detalje na kojim podešavanjima će te igradi igrice. Mada Servis laptopova Restart preporučuje da pustite Nvidia GeForce Experience odluči podešavanja.

Znači samo eSports, onda ? Verovatno ali možemo da uporedimo neke drugoe informcije da vidimo koje će igre moći da pokrene.

U našem skorašnje reviju Hp Spectre x360 radili smo benchmark na njegovom čipu. Grafički čip u pitanju he 940MX. Imali smo 50fps u Dirty Rally u Full HD-u, Medium podešavanjima, i 30fps u Shadow of Mordor na Full HD.

Nvidia tvrdi da je Nvidia GeForce MX150 25% jača od 940MX (i 4x moćnija od poslednje generacije Intel HD Graphics 520). Tako da možemo da potvrdimo da ova grafička iako nije napravljena za njih… može da ih pokrene sa nižim podešavanjima.

Ponavljamo da ako je igra podržana u Geforce Experience sama će da se podesi prema vašem hardveru.

Nvidia GeForce MX150 performanse

Stvar na koju bi trebalo da obratite pažnju jeste da će se ovi čipovi nalaziti u slabijim računarima… sa manjom potrošnjom struje i slabijim procesorim 7 i 8 generacije. Ovi procesori će uglavnom da prave problem kada igrate jače igrice bez obzira koliko vam je jaka grafička.

Nvidia GeForce MX150 je vrhunski čip za editovanje u Adobe-u, kako kaže Nvidia. Kompanija tvrdi da će te moći da radite u Adobeu čak do 2.5 puta brže nego sa standardnom Intel HD Grafikom. A čak 4 puta brže u sređivanju video kontenta.

Nvidia GeForce MX150 Ubrzan rad u foto šopu.

Da li da kupim Nvidia GeForce MX150 laptop?

Dok laptop servis Restart ne testira jedan ne može da donese ovu odluku. Nvidia GeForce MX150 će se najverovatnije nalaziti u tanjim i lakšim laptopovima. Ako tražite jače igračke mašine onda birajte veće i teže laptopove. A ako želite mašine za eSports naslove, ove nove  MX150 mašine će vas služiti.