fbpx

Google Pixel 2 i Pixel 2 XL su najpametniji telefoni i reći ćemo vam zašto. Za razliku od drugih vodećih telefona, na ovim telefonima nećete naći kamere sa dva objektiva ili ekrane od ivice do ivice.

Umesto toga, Google se fokusirao na stvaranje najpametnijih telefona ikada. Na osnovu testiranja laptop servisa Restart, novi pixseli se odlično uklapaju u taj opis! Uz Google pomoćnika kog sada možete pozvati stiskanjem i novom funkcijom prepoznavanja objekta putem kamere koja je zaista impresivna.

Laptop servis Restart vrši prodaju baterija za laptop.

Dostupan ili preko Verizon-a ili otključan, Pixel 2 od 649 dolara i Pixel 2 XL 849 dolara. Najpametniji telefoni takođe nude vrhunske performanse i trajanje baterije, kao i odličan kvalitet fotografija. Druge jednostavne pametne funkcije su na putu, uključujući slušalice Pixel Buds koje možete koristiti kao univerzalne prevodioce. Međutim, dizajn ovih čistih Android telefona Oreo je sve osim slatkog. Želili bi da drugi provajderi osim Verizona direktno prodaju ove dodatke.

Najpametniji telefoni i njihovi dizajni

„Pošalji ga nazad – treba nam još ivica!“ Tako smo zamišljali da je lud razgovor o redovnom Pixel-u 2 održan u Googleovom štabu. U trenutku kada drugi telefoni šire svoje ekrane kako bi praktično dosegli od jednog ugla do drugog. prednji deo Pixela 2 predstavlja povratni udar u najgorem smislu te reči.

Gledanje prekrasnog 5-inčnog OLED ekrana pixsela 2 između takvih velikih blokova crnog stakla je pomalo uvredljivo.
Izmerili smo gornji i donji deo maske koji zauzima preko 0,6 inča, u poređenju sa 0,2 inča za Galaxy S8. Videti da je ovaj prekrasni OLED ekran od 5 inča koji je postavljen između takvih velikih blokova crnog stakla… je bruka.

Međutim, nisu sve to loše vesti, stereo zvučnici na prednjoj strani se čuju lepo i glasno. Oni nude bogatiji zvuk nego zvučnik na donjoj ivici Galaxy S8. Pored toga, ako ste rezervisani da telefon bude jednostavan za korišćenje… Više ćete radije koristiti kompaktne dimenzije Pixel 2 sa 5,7×2,7×0,3 inča, u odnosu na 6,2x3x0,3 inča Pixel 2 XL-a. Pixel 2 teži prilično laganih 141.7, u poređenju sa 175.7 grama Pixel 2 XLa.

Pixel 2 XL takođe ima mnogo moderniju izgled, jer njegov 6-inčni ekran pokriva mnogo više lica. Maske gornje i donje su izmerene za oko 0,4 inča i 0,35 inča debljine. Ovaj telefon takođe ima stereo zvučnike iznad i ispod ekrana.

Na zadnjoj strani ćete pronaći Google-ov zaštitni znak u dve boje na oba telefona. Na zadnjoj strani je takođe traka crnog stakla preko vrha oko fotoaparata i blica i čvrstim aluminijumom koji pokriva donja tri četvrtine telefona. Senzor za otisak prsta je postavljen u samom centru, ispod trake, što olakšava pristup.

Google pixel boje

Google nudi niz boja za Pixel 2, uključujući Just Black, Clearly White, Black i White (koji nas podsjeća na kolačić) i Kinda Blue. Pixel 2 XL dolazi u Just Black i Black i White.

U servisu restart možete zameniti vaš slomljeni tač skrin.

Nažalost, ni Pixel 2 niti Pixel 2 XL ne dolaze sa priključkom za slušalice. Google uključuje USB-C dongle u kutiji, ali verovatno je bolje da idete sa bluetootj slušalicama.

Google Pixel 2 specifikacije

Cena: 649 dolara.Operativni sistem: Android 8.0.

Ekran: 5 inča (1920×1080 piksela).

Procesor: Snapdragon 835.

RAM memorija: 4GB.

Skladište podataka: 64GB, 128GB.

Zadnja kamera: 12 MP (f / 1,8).

Prednja kamera: 8 MP (f / 2,4).

Baterija mobilnog: 2700 mAh.

Ulaz za slušalice: Ne.

Punjenje: USB-C.

Veličina telefona: 5,7×2,7×0,3 inča.

Težina: 141.7 grama.

Google Pixel 2 XL specifikacije

Cena: 849 dolara.

Operativni sistem: Android 8.0.

Ekran: 6 inča (2880×1440 piksela).

Procesor: Snapdragon 835.

RAM memorija: 4GB.

Skladište podataka: 64GB, 128GB.

Zadnja kamera: 12 MP (f / 1,8).

Prednja kamera: 8 MP (f / 2,4).

Baterija mobilnog: 3520 mAh.

Ulaz za slušalice: Ne.

Punjenje: USB-C.

Veličina telefona: 6,2×3,0x0,3 inča.

Težina: 175.7 grama.

Google Asistent

Kada smo prvi put čuli za Active Edge na Pixel 2 i Pixel 2 XL, mislili smo da je to neki nebitni dodatak. Ali nakon što smo ga testirali samo nekoliko minuta, promenili smo mišljenje. Sa čvrstim, brzim stiskanjem dna telefona, možete aktivirati Google Asistent koji je brži i precizniji i svestraniji od Siri.

Interesuju vas najčešći kvarovi?

Na primer, rekli smo, „Igraj BoJack konjanik na TVu u dnevnoj sobi“, a Google Asistent na Pixel-u 2 pokrenuo je aplikaciju Netflix pravo na mom velikom ekranu. Naravno, tu pomaže da se Chromecast priključi na skup, ali to je tačno Google-ov plan. Da vam pokažem kako njegov hardver i softver dobro funkcionišu u rastućem ekosistemu proizvoda. Google-ov Nest termostat takođe radi sa Google Asistentom, tako da biste mogli reći: „Podesite temperaturu na 20 stepeni.“

Sa Asistencijom samo pritisnutom, nismo imali problema da saznamo kakvo će vreme biti sutra (nije sjajno). Takođe rekavši Pixel-u 2 da se uzme selfie, ili da otvori sve fotografije koje sam uzeo tog dana ili da pusti Liked iz Radio Plailist na Spotifi. Naravno, sve ovo možete učiniti tako što ćete prvo reći „OK, Google“. Ali smatramo da je korisnije i manje neugodno da koristimo Active Edge.

Takođe možete podesiti nivo osetljivosti potrebnog pritiska i omogućiti funkciju Active Edge da radi kada je ekran isključen. Retko smo aktivirali pomoćnika slučajno.

najapametniji telefoni veličina

Najpametniji telefoni i njihovi Displeji

Iako Apple naplaćuje 999 dolara za privilegiju posedovanja živopisnog OLED displeja i uživanja u svojim širokim uglovima gledanja i perfektnim crnim tonovima na iPhone X, a Galaxy S8 košta $750, možete dobiti ovaj ekran na Pixel 2 za 649 dolara

5-inčni ekran Pixel 2 nije oštar, sa 1920×1080 piksela, i mnogo je manji od 5.8-inčnog Galaxy S8, ali je napravio odličan 148 posto sRGB gamut boja. Kada smo gledali Star Wars: The Last Jedi trailer na ekranu Pixel 2, zlatno narandžasta boja oko neobično slatkih porgovih očiju je bila poprilično živopisna, a odraz dva oružja na oklopu Phasme je izgledao sjajno.

Displej na Pixel 2 XL

6-inčni ekran Pixel 2 XL ima oštrije rezoluciju od 2880×1440 piksela. Ovaj panel je registrovao nešto niže 130 posto gabaritne boje, ali njene boje su skoro tačne na papiru. Ekran Pixel 2 XL je postigao 0,26 na testu greške Delta-E (0 je savršeno), a Pixel 2 je pogodio 0,29.

Pixel 2 XL ima nekoliko problema prilikom pokretanja. Utvrdili smo da je na panelu Pixel 2 XL prisutna plava nijansa u off-uglovima… I da je postojala određena zrnatost prilikom gledanja čvrstih boja u pozadini. Pixel 2 XL je navodno imao problema sa „burn-in-om“… Ikone na dnu ekrana ostaju na ekranu čak i kada je ekran isključen.

Srećom, nova ispravka od Googlea obećava da će obezbediti više zasićenih nijansi pomoću novog načina rada, a takođe bi trebalo ublažiti i burn-in. Ažurira ćemo ovaj pregled kada završimo testiranje ažuriranja.

Pixel 2 XL je telefon koji želite da koristite na otvorenom. Zašto? Jer je na našem svetlosnom broju registrovao više 438 nita, u poređenju sa samo 346 nita na Pixel 2. Galaxy S8 je napravio 437 nita. Prosek kategorije smart telefona je 433.

Slično kao na Galaxy S8 i Note 8, Pixel 2 i Pixel 2 XL nude uvek uključene displeje. Ovo vam omogućava da uvek vidite vreme i obaveštenja na prvi pogled. Ali novi pikseli idu dalje, sa funkcijom Playing. Ova finkcija može prepoznati muzičku igru u pozadini i automatski prikazati naslov i ime umetnik.

Odatle, možete dvaput dodirnuti stazu da biste saznali više o pesmi ili da bi je pustili na telefonu. Ponekad je trebalo 30 sekundi ili više da bi se Now Playing pokrenulo… Ali nije dizajniran da zameni Shazam; Više o serendipitous otkriću.

Google objektiv: neverovatan potencijal

Dok kamere na Pixel 2 i Pixel 2 XL prave odlične slike… To nije ono što zaista čini da se iskustvo sa fotoaparatom ističe na ovim modelima. To bi zapravo bilo Google Objektiv, funkcija detekcije objekata u aplikaciji Fotoaparat i u aplikaciji Google slike.

Uz Google Lens, Pixel 2 može lako prepoznati znamenitosti, kao što je spomenik Vuka Karadžića. Upravo smo uzeli fotografiju, a zatim dodirnuli ikonu objektiva na dnu ekrana. Google Asistent je zatim prikazao informacionu karticu o spomeniku sa informacijama iz Wikipedije. Sa google lens ovo su stvarno najpametniji telefoni na tržištu.

Najpametniji telefoni kamera

Imali smo mešovite rezultate prilikom slikanja biznisa. Nakon što smo snimili neonski znak laptop servisa Restart, Google Assistant je davao rejting i kratak opis ustanove, Takođe je pokazivalo i njegove sate rada. Ali Google Lens nije prepoznao znakove za manje firme bez sajtova.

Google Lens je prilično dobro radio na vizit karti. Telefon je lako pokupio e-mail adresu kontakta i njegov broj telefona. Na kraju, ali ne i najmanje važno, pokušali smo fotografisati poster sa filmom Spider-Man Homecoming, a telefon je vratio sinopsis i ocenu sa Rotten Tomatoes.

Google sočiva mogu prepoznati sve od destinacija i restorana do plakata filmova, pa čak i telefonskih brojeva na vizitkama.
Google Lens će kasnije doći na druge Android telefone, ali za sada je ekskluzivan na Pixel telefonima.

Postoji još jedna karakteristika kamere koja dolazi, a nismo imali priliku da testiramo, a to su AR nalepnice. Sa ovim perkama moći ćete da ubacite likove iz franšize kao što su Stranger things i Star Wars u svoje slike.

Kamere i kvalitet slike

Uzimajući u obzir da Pixel 2 i Pixel 2 XL imaju zadnje 12-megapikselne kamere, možda biste pomislili da fotografišu slike sa jednim rukom vezanim iza leđa u poređenju sa telefonima sa kamerama sa dva objektiva. Jok. Nije baš tako i to je zato što su ovi telefoni dovoljno pametni da ponudi Portret mod. Bokeh efekat kroz softver koji radi čak i na prednjoj 8-MP kameri telefona.

U jednom portretu koji smo uzeli od koleginice sa Pixel 2, horizont u beogradu je zamagljen u pozadini, ali ne previše. Dovoljno je za njenu crveno-narandžastu kosu, plavu košulju i zelenu jaknu da iskače na slici. Kako smo zumirali, primetili smo da jedan deo zgrade iza nje nije imao efekat zamućenja. Šteta što ne možete prikazati rezultate Portret režima u realnom vremenu. Što možete sa iPhone 8 i Galaxy Note 8. Efekat bokeh se primenjuje nakon što napravite sliku.

Što se tiče celokupnog kvaliteta slike, Pixel 2 i Pixel 2 Plus su najbolji najpametniji telefoni sa kamerom.

U jednom snimku zgrade, postavka HDR+ Pixel 2 je donela više detalja u senkama nego što je doneo iPhone 8 Plus. Slika iPhone-a ima malo bolji kontrast, ali uopšte, slika PiXel 2 je ona koju bi delili na Facebook-u ili Instagram-u.

Poređenje sa drugim modelima

IPhone 8 Plus je korak napred sa snimkom umetničkog dela na otvorenom. IPhone 8 Plus je isporučio svetliju sliku sa više živahnih naranžastih bluza, purpura i ružičastih pantalona.

U zatvorenom prostoru, u prodavnici Lego, bila je izjednačemo između Pixel 2 i iPhone 8 Plus. Slika Lego čoveka u vrhu šešir koji je snimio Google-ov telefon doneo je više realistične nijanse, dok je Appleova kamera pružila svetliju sliku.

IPhone 8 Plus je osvojio ovaj blizak cvet lantana. Slika se pokazala svetlije od Pixel 2 XL snimka, što je olakšalo reći da je sunce ispalo sjajno. Iako smo mogli da vidimo dosta detalja na listovima na obe fotografije.

Ako ste ljubitelj Android-a i ljubomorni na Appleovu fotografiju uživo… Dobićete mogućnost da koristite funkciju Motion fotografija na Pixel 2 i Pixel 2 Plus. Snima nekoliko sekundi video snimka sa svake slike i reprodukuje je sa efektom koji deluje na petlju, kao što smo primetili na jednoj fotografiji koju smo uzeli da je vozilo u prvom planu.

Najpametniji telefoni i performanse

Sa istim Snapdragon 835 procesorom kao Galaxy S8 i istim 4GB RAM-a kao Galaxy S8 i S8+… očekuje se da će najpametniji telefoni da ponude iste performanse. Zapravo, oni su brži u zadacima iz stvarnog sveta.

Na našem video-uređivanju testu, u kojem smo transcodirali 2-minutni 4K video snimak na 1080p u aplikaciji Adobe Clips, Pixel 2 je zauzeo 2 minuta i 55 sekundi, u poređenju sa 4:07 za Galaxy S8. Galaki Note 8 je završio za 3:03, a taj telefon ima 6GB RAM-a. Pixel 2 i dalje nije bio skoro brz kao iPhone 8 i njegov A11 Bionic čip, koji je završio za 42 sekundi.

Zatim smo otvorili 5.1 MB PDF datoteku. Najpametniji telefoni su završili za 2 sekunde, u poređenju sa gotovo 6,41 sekundi za Galaxy Note 8. iPhone 8 je završio za 0,74 sekunde.

Pixel 2 nije uspeo ni na sintetičkim benčmarkovima. Na Geekbench 4, koji meri ukupne performanse, Pixel 2 zabeležio je 6,282. To je malo iza modela Galaxy S8 (6,295) i mnogo manje od prikaza Galaxy Note 8 (6,564). IPhone 8 je bio u drugoj ligi, na 10,170.

Prilikom obavljanja svakodnevnih zadataka, kao što su pokretanje dve aplikacije jedan pored drugog u režimu split-ekrana, Pixel 2 se osećao odzivno. Igrali smo zahtevan Warhammer 40,000: Freeblade igru – razbijanje tenkova sa mojom mašinerijom – bez ikakvog kočenja.

Najpametniji telefoni i njihova baterija

Najpametniji telefoni su svoju konkurenciju Applea i Samsunga pretukli u izdržljivost. Na testu Tom’s Guide Battery, koji uključuje kontinuirano surfovanje preko 4G LTE, Pixel 2 je trajao jakih 11 sati i 7 minuta. Pixel 2 XL baterija je trajala oko sat vremena duže sa 12:09.

najpametniji telefoni trajanje baterije

Ovi rezultati su daleko prevazišli prosek pametnog telefona od 9:40 i pobedili su vremena na iPhone 8 (9:54) i iPhone 8 Plus, (11:16) a i Galaxy S8 (10:39) i Galaxy S8 + (11: 04).

Pixel 2 XL lako dolazi na našu listu najizdržljivijih telefona. Pored toga, možete očekivati još duže trajanje baterije ako izaberete mrežu sa boljim internetom za Pixel 2 ili Pixel 2 XL, jer smo otkrili da telefoni teže duže traju na mrežama sa bolje zastupljenim internetom.

Jedan bummer je da najpametniji telefoni ne podržavaju bežično punjenje. Morate da priključite USB-C kabl ako želite da napunite telefon. Google tvrdi da ćete dobiti samo 7 sati napajanja za samo 15 minuta. Na našim testovima videli smo da Pixel 2 dobije kapacitet od 19 posto za svega 10 minuta, a za 30 minuta je dostiglo 39 posto.

Najpametniji telefoni imaju android Oreo

Nije iznenađenje što su Googleovi telefoni prvi koji se isporučuju sa novim Android Oreo softverom. Ažurirani OS ne nudi dramatična poboljšanja, ali postoje neke vredne nove funkcije.

Novi način slike u slici nije jedan od njih. Iako već možete da pokrenete dve aplikacije jedan pored drugog, slika-u-slici vam omogućava da izađete iz aplikacije i još uvek vidite plutajući prozor jedne od podržanih aplikacija, kao što su YouTube i Google mape. U slučaju YouTube-a, potrebno je da se prijavite za YouTube Red (9,99 USD mesečno) radi rada ove funkcije. Mogli smo lako da povučemo mali prozor za reprodukciju oko ekrana, dok smo radili u drugoj aplikaciji, ali jednostavno nismo to smatrali veoma praktičnim.

Pronašli smo funkciju za prečice aplikacija, koja je slična funkciji 3D Touch na iOS-u ali korisnija. Dugo pritisnite ikonicu aplikacije da aktivirate različite prečice bez potrebe za otvaranjem aplikacije. Na primer, dugo možete pritisnuti aplikaciju Telefon da biste brzo birali jedan od najviših tri kontakta. Ili dugo pritisnite aplikaciju Kamera da biste snimili video ili napravili selfie.

Na sličan način korisne su i tačke obaveštenja. Kada se prijavite pritisnite ikonu koja ima tačku u gornjem desnom uglu, videćete obaveštenje o čekanju bez potrebe za otvaranjem aplikacije. Ovo je pogodno za aplikaciju Gmail.

Sa Googleovom novom ARCore inicijativom, prisiljavajući poboljšane aplikacije za stvarnost će ići na određene Android Oreo telefone, kao što je Galaxy S8. Aplikacije će ove zime biti u Google Play prodavnici.

Oreo ima puno drugih karakteristika, uključujući i one ispod haube kako bi optimizovale performanse i trajanje baterije, kao i omogućile jaču sigurnost.

Najpametniji telefoni i Dodatna oprema

Sa puno telefona, dodatna oprema su stvari koje vam nisu toliko potrebne, ali to nije slučaj sa google pixelima. Novi Pixel Budovi ($ 159) su bežične slušalice koje vam omogućavaju da vodite razgovor sa nekim drugim na svom maternjem jeziku. Koristeći Google Translate i Google Assistant, ove slušalice pomažu vam da izgovarate fraze na bilo kom od 40 jezika, a vaš Pixel 2 će glasno izgovarati tu rečenicu tako da osoba sa kojom razgovarate može da vas razume.
najpametniji telefoni pixel buds

Još jedan novi dodatak na putu je Google Clips, cena od 249 dolara za kameru koju možete zakačiti bilo gde za snimanje video zapisa vas i najbližih. S obzirom da koristi mašinsko učenje, Clips kamera ne samo da zna kad postoji osoba u kadru za snimanje, već može saznati ko su vaši prijatelji i članovi porodice u realnom vremenu. Ako tražite da uđete u virtualnu stvarnost, tu je i nova verzija zaslona Google Daidream View ($ 99), koja nudi poboljšani komfor i optiku sa širim slatkim mestom za sadržaj sa povećanom rezolucijom.

Suština

Najpametniji telefoni Pixel 2 i Pixel 2 XL, jasno je da je Google odabrao AI kao oružje da se bori protiv konkurencije. I imajući u vidu sposobnost kompanije u mašinskom učenju, ovo je pametan potez koji se isplatio. Radili smo sa Google pomoćnikom mnogo više za samo nekoliko dana nego što radimo sa Siri tokom čitavog meseca na iPhone-om, a ne samo zato što smo testirali nove piksele. Google pomoćnik nas je razumeo čak i kad nismo izgovarali precizno ispravne reči.
Ako posedujete drugu Google opremu, kao što je Google Home Mini (koje možete odmah dobiti kada poručite Pixel 2) ili Chromecast, pogledajte sve pomoćne funkcije pomoćnika. Na neki način, Google počinje da se razlikuje od drugih proizvođača Android telefona, jer kompanija stvara sopstvenu baštu u obliku zidova poput Applea. To je više svrsishodna fragmentacija. Pixel 2 i Pixel 2 XL takođe imaju koristi od bržih performansi nego Galaxy S8, zvezdane prednje i zadnje kamere i dugotrajni vek trajanja baterije. Sveukupno, više volim elegantne dizajne i zakrivljene ekrane od margina do ivice na Galaxy S8 i Galaxy S8+, a iPhone 8 Plus ostaje kralj telefona sa kamerama. Ali ako želite čisto Android iskustvo, voleće te Pixel 2 KSL od $849. Okviri Pixel 2 su samo preveliki i ekran je premalan zanas da ozbiljno uzmemo ovaj telefon, čak i zbog relativno niskih 649 dolara.