fbpx

Ako ste tip osobe koja kopira stotine fotografija ili video datoteka na vaš eksterni disk, onda Laptop servis restart ima dobre vesti. Stižu novi USB 3.2  portovi koji imaju udvostručenu brzinu.

USB port koji svaki telefon i PC koriste za prenos podataka, danas prelazi na 10 gigabita u sekundi sa USB 3.1. Nova USB 3.2 tehnologija udvostručuje brzinu na 20Gbps koristeći nove žice dostupne ukoliko vaš uređaj obuhvata najnoviji USB 3.2 . A posebno ako imate moderne USB-C konektore i kablove.

Industrijska grupa koja je objavila ovaj potez u utorak, na forumu za implementaciju USB-a, nije spremna da se obavezuje na 20Gbps. Marketing planovi moraju biti finalizovani pre nego što USB 3.2 počne sa obećanjima o performansama.

Usb-c

U svakom slučaju, brži USB je zgodan ako redovno obnovljate podatke sa ekstrnog diska. Takođe ako pravite rezervnu kopiju vaše muzičke kolekcije ili prebacujete video iz fotoaparata. U budućnosti, USB-c bi se mogao koristiti za priključivanje na eksterni monitor.

Žao nam je ako je sva ova USB terminologije zbunjujuće. USB 3.2 tehnologija definira kako se podaci šalju preko kablova. USB-C tehnologija je fizička specifikacija koja definiše kako izgledaju utikači i žice. Mislite na USB-C kao o voznoj traci, železničke stanice i vozove, a USB 3.2 kao pravila koja regulišu gde voze vozovi.

USB 3.2

USB 3.2 nadogradnja koristi prednost činjenice da USB-C, da proširimo metaforu, koristi dvostruko više voznih traka.

Ali nemojte da zadržavate dah biće najmanje 12 do 18 meseci pre nego što prvi proizvodi stignu na tržište. rekao je predsednik USB-IF Brad Saunders. Dobre vesti postoje, a to je da će sertifikovani USB-C kablovi raditi dobro.

Ako još uvek niste upoznati sa USB-C-om, bićete uskoro. Ova godine bi trebaloo biti glavna za ovu tehnologiju, kaže analitičarka iz ABI Research. Broj uređaja koji se isporučuju sa USB-C bi se trebali povećati za 69 odsto svake godine do 2021. godine, rekao je ABI.

U međuvremenu, Intel Thunderbolt port, koji se pigibekuje na USB-C portovima. On isporučuje 40Gbps brzine prenosa podataka već danas. Moraćete kupiti skuplje Thunderbolt kablove, laptopove i periferne uređaje radi toga.

USB je usred radikalne transformacije sa USB-C. Konektori su univerzalni, tako da više ne morate da brinete na koji način se usb uključuje kada ga priključujete. Isti kabl radi na telefonima i prenosnim računarima. I USB-C otvara vrata za velike priključke. Što znači da možete napuniti svoj laptop, a ne samo vaš telefon, pomoću USB kablova.