fbpx

Slim: Kućište ovog računara je prelepo, a takođe i slim. MSI Trident 3 Arctic je igračko kućište u iznenađujuće malom paketu. Tokom testiranja otkrili smo kompjuter koji može pokrenuti najnovije VR hardwer i igre. Iako u malom i kompaktnom kućištu nema tradicionalnog hlađenja koje se nalazi u standardnim kućištima. MSI Trident 3 Arctic je ubica za igračke konzole.

Igračke kompanije već dugo nude računare u različitim oblicima. Generalno, što je veći slučaj, to je moćniji računar. A to je i dalje situacija u vezi sa MSI Trident 3 Arctic. Ovo nije najmoćniji ili super opremljen računar koji MSI nudi. Umesto toga, kompanija je spakiovala kompetentnu igračku konfiguraciju u paket veličine xbox One-a. U osnovi, ovo je računar izgrađen oko MSI GTX 1070 i laptop servis veruje da je posao dobro odrađen.

Samo kućište uređaja je zanimljiv deo. Malo je, zauzima jako malo mesta i najbolje je da je postavljeno vertikalno. Ako leži na njegovoj strani, čini se da se sistem za hlađenje bori… Iako nismo primetili bilo kakvu grafičku degradaciju tokom rada računara. Dizajn je jako upečatljiv. Izgleda kao Nvidia Shield kompjuter I bele je boje.

MSI Trident 3 Arctic specifikacije

Operativni sistem: Windows 10 home edition.
Procesor: Intel Core i7-7700 3.6GHz 8M keš.
Čipset matične ploče: H110 Čipset.
Matična ploča: MSI GTKS 1070 8GB GDDR5
Ram memorija: SO-DIMM DDR3 2133 MHz 16GB (8GB * 2)
Veličina kućišta: 13.63 „k 2.83″ k 9.15 “
Težina kućišta: 3 Kilograma

MSI Trident 3 Arctic opis

Iako je opšti cilj bio očigledno napraviti mali računar, ima dosta ulaza na ovom predivnom uređaju. Prednja strana poseduje uobičajeni asortiman USB i audio ulaza. Na zadnjoj strani ima skoro isti broj ulaza i izlaza kao i većina braće i sestara Tridenta.

Iako je sistem upakovan u malu formu, on je i dalje nadogradiv. Korisnici će moći zamijeniti komponente uključujući grafičku kartu, ram memoriju, diskove za skladištenje podataka. Nažalost procesor se ne može zameniti. Ovaj sistem se isporučuje sa MSI matičnom pločom prilagođenoj svim potrebama i poseduje najnoviji procesora kabi lake u sistemu. Procesor je nažalost integrisan direktno u matičnoj ploči.

MSI Trident 3 Arctic unutrašnji izgled

Međutim, postoji velika žrtva zarad MSI Trident 3 Arctic male veličine. Napajanje od 330w je spoljno i više izgleda kao punjač za laptop. Korisnici će dobiti moćnu mašinu koja može da gura sve igrice ali je užarena kocka.

Malo detaljnije testiranje

Specifikacije MSI Trident 3 Arctic su poprilično tačne, nema neke smanjene snage zbog pregrejavanja. Sa Intel Core procesorom i7-7700 koji radi na 3.6Ghz i MSI GTX 1070 sa 8GB… Ovde se dosta dogadja, a performanse nikada nisu bile problem tokom testiranja.

Sistem naprosto prede, a kada kažemo da prede, mislim da radi glatko čak i kada je pod opterećenjem. Tu je i zvučni hum, jer se fanovi trude da zadrže proces Core i7 i grafičku kartu GTX 1070 što je moguće hladnije. Nije bitno da li je aplikacija pokrenuta standard igra ili virtuelna stvarnost, MSI Trident 3 Arctic za rukovanje je lak… i pokreće sve igrice bez problema, bez obzira koliko su one zahtevne.

Međutim, ova konfiguracija nije savršena. Ovo je sistem koji možda ne želite u vašoj spavaćoj sobi ili dnevnoj sobi. Iako je naš testni raćunar bio nov i čist, ventilatori su bili jako bučni u toku igranja… I verovatno će biti još bučniji tokom narednih meseci. Ovaj računar je očigledno dizajniran za rad u dnevnom boravku na umu, Nama, tokom malo testiranja, MSI Trident 3 Arctic se čini previše glasnim za mirnu dnevnu sobu ili spavaću sobu.

MSI Trident 3 Arctic cena

Da li je dobra cena MSI Trident 3 Arctic za sve što on nudi? Pa naravno da ne. Pre-izgrađeni računari su retko najbolji način da gamer uloži svoj svoj novac. Ako je štednja vaš prioritet, sličan sistem, iako u većem slučaju može se napraviti između 250 do 500 eura manje od ovoh MSI Trident 3 Arctic koji košta 1250 eura. Corsair, Zotac i VoodooPC nude računare malih dimenzija, ali ovaj iz MSI je nekoliko stotina jeftiniji zahvaljujući GTX 1070. Čak i dalje, većina grafičkih mišljenja navodi da je 1070 vemoa sposobna alternativa za 1080. Tako da bi igrači mogli biti mudri i pritome uštede prilikom kupovine.

Teško nam je da preporučim unapred sklopljene računare, ali ovaj sistem iz MSI-a je malo drugačiji. Tako je mali da će vaši gosti misliti da je to igračka konzola a ne kompjuter za gaming sa vrhunskim hardwarom unutra. I to je ono što jeste. To je gejmerski računar koji je dostupan za manje novca nego njegovi direktni konkurenti… Au nekim slučajevima, čak i manji od drugih malih računara u ovoj kategoriji.

MSI Trident 3 Arctic je snažana mala zver koju treba posedovati. Ako možete da izdržite mali šum ventilatora i ako vam je potreban najmanji igrački računar… Onda bi MSI Trident 3 Arctic mogao biti računar za vas.