fbpx

Upravo kada pomislimo da smo za tanke i lagane laptopove, dolazi MSI GT75VR Titan Pro (cena 2.999 dolara). Na 4.5 kilograma, 17-inčni laptop definitivno je težak… Ali sa svime što je MSI stavio u ovu epsku zver, možete da istrpite njegovu težinu.

Za početak, imate Nvidia GeForce GTX 1080 GPU, koji je sposoban da isporučuje odličam fps bez obzira na postavke. Tu je i prekrasan širokougaoni ekran, glasni zvučnici i najbolja tastatura koju smo ikada koristili na laptopu za igrice. Naravno, gubite na prenosivosti, ali sa takvim sjajnim sistemom, sumnjam da ćete uskoro izaći napolje.

MSI GT75VR Titan Pro Dizajn

Stariji modeli bili su poznati po tome što su bili ogromni, a MSI GT75VR Titan Pro je njihov naslednik. Sa 4,5 kilograma i 16,9×12,4×1,2 ~ 2,2 inča, laptop zadržava impozantan teret koji je poznat u MSI liniji Titan. Ova mašina definitivno je težak, i prevazilazi Razer Blade Pro (3,4kg, 16,7x11x0,89 inča). Alienware 17 R4 (4,3kg, 16,7×13,1×1,2 inča), Originalni PC Eon17-X (4,4kg, 16,4×11,6×1,6 inča) i Acer Predator 17X (4,4kg, 16,7×12,7×1,8 inča).

Ipak, kada jednom prođete pored relativno velike veličine Titana Proa, možete se diviti lepoti ove zveri. Slično kao i na drugim MSI laptop računarima… Poklopac Titan Pro-a je izrađen od crnog brušenog aluminijuma sa sjajnim sigil sigilom u centru. MSI je dodao malo dodatnog sjaja sa par crvenih pruga sa pozadinskim osvetljenjem koji idu duž bočnih strana poklopca. Čak i zadnji izduvni ventil je dobio malo šmeka, sa crvenim, hromiranim ventilima i malom Titan nalepnicom koja je držana na mestu sa dva metalna šrafa. Otvori ispod crnog plastičnog podvozja sistema imaju crvenu unutrašnjost.

MSI GT75VR Titan Pro

Ali zabava zaista počinje kada podignete ekran i bacite pogled po prvi put na čarobnjak Technicolor. U pitanju je mehanička tastatura Titana Proa i tač ped. Trebalo nam je neko vreme da se zaista zahvalimo glatkom, podignutom dlanu… Ili desno postavljenim dugmadima za Power, GPU Speed, Fan Speed, XSplit Gamecaster i SteelSeries Engine.

MSI GT75VR Titan Pro Specifikacije

CPU: 2.8 GHz Intel Core i7-7700HK procesor.
Operativni sistem: Windows 10 Home.
RAM memorija: 16GB.
RAM Mogućnost nadogradnje: do 64GB
Veličina čvrstog diska: 256GB.
Brzina hard diska: n/a.
Tip hard diska: PCIe SSD.
Sekundarni čvrsti disk: 1TB.
Brzina sekundarnog diska: 7200 obrtaja u sekundi.
Sekundarni hard disk tip: SATA Hard Drive.
Veličina ekrana: 17.3.
Najviša dostupna rezolucija: 1920×1080.
Native Resolution: 3840×2160.
Optički uređaj: nema.

Grafička kartica: Nvidia GeForce GTX 1080 GPU.
Video memorija: 8GB.
Wi-Fi: 802.11ac.
Wi-Fi Model: Killer Vireless n / a / ac 1535 Vireless Netvork Adapter.
Bluetooth: Bluetooth 4.1.
Mobilni širokopojasni.
Touchpad Veličina: 4.3×2.4 inča.
Portovi (isključujući USB): Mikrofon.
Portovi (bez USB-a): USB 3.0.
Portovi (bez USB-a): Mini DisplaiPort.
Portovi (isključujući USB): Thunderbolt 3.
Portovi (bez USB-a): S / PDIF.
Portovi (bez USB-a): Audio ulaz.
Portovi (bez USB-a): sigurnosne brave.
Portovi (bez USB-a): Gigabit Ethernet.
Portovi (isključujući USB): HDMI 2.0.
Portovi (isključujući USB): slušalice.
USB portovi: 6.
Card Slots: 3-1 čitač kartica.
Garancija / podrška.
Veličina laptopa: 16,9×12,4×1,2 ~ 2,2 inča.
Težina laptopa: 4,5 kilograma.

Portovi

MSI GT75VR Titan Pro desna strana portovi

Trebaju vam portovi? Imaš ih sa MSI GT75VR Titan Pro laptopom. Laptop ima par USB 3.0 portova na desnoj strani, zajedno sa čitačem 3-u-1 i sigurnom bravom za zaključavanje.

Naći ćete još tri USB 3.0 porta sa leve strane, zajedno sa priključcima za slušalice/mikrofon i S / PDIF. U pozadini imate Thunderbolt 3 port, HDMI, Gigabit Ethernet i mini DisplayPort.

MSI GT75VR Titan Pro portovi

MSI GT75VR Titan Pro ekran

Iako bi bilo lepo na pregled imati Titan Pro sa panelom od 4K, koji košta dodatnih 300 dolara… Sigurno nećemo da ostavimo ovaj laptop sa širokim uglom vidljivosti sa Nvidia G-Sinc od 17,3 inča ne testiran. Bez obzira koliko smo levo ili desno od ekrana sedeli, nismo videli nikakvu inverziju ili degradaciju boja.

MSI GT75VR Titan Pro zadnja strana portovi

Nijanse boja u trejleru „A Wrinkle in Time“ bile su brilijantne. Oprahova braon koža je jednostavno sijala protiv njenje lovno-zelene i zlatne opreme u svojoj ulozi gospođe Koji. Suptilno ružičasti ruž je naglasio je njene usne, dok je njena izbeljena plava kosa lepršala na vetru do nebesa. Detalji su bili tako oštri da smo videli pojedinačne filamente i vage u njenoj haljini.

Kada smo igrali Wolfenstein II: The new Colosus, debeli, oštri ožiljci bili su na bledom, belom ramenu protagoniste B.J. Blazkovića, kao krvavi koreni drveta. Neki nacisti koji su bili dovoljno glupi da me prate eksplodirali su u velikom crvenom oblaku krvi u plavoj struji. Nvidia G-Sinc tehnologija sinhronizuje brzinu osvežavanja displeja na GPU-u radi boljeg fps-a i manje seckanja. U slučaju MSi GT75VR Titan Pro laptopa, stopa je postavljena na odličnih 120 Hertz.

Boje su izgledale kao žive na mat ekranu, zahvaljujući sposobnosti ekrana da reproducira neverovatnih 170 posto sRGB gamme. Taj rezultat u potpunosti smanjuje prosek za 130 procenata za radnu površinu, ali i Alienware 17 od 114 odsto. Ali, Blade Pro, Predator 17X i Eon17-X bili su još življi sa 178, 182 i 196 posto, respektivno.

Međutim, u proseku 276 nita, ekran Titana Proa bi mogao biti malo svetliji, jer je pao ispod proseka od 285 nita. Eon17-X (289 nita), Predator 17X (318 nita), Blade Pro (320 nita) i Alienware 17 (340 nita) bili su mnogo svetliji.

Audio

Dok smo gledali epizodu The Punisher na Netflix-u, naše kolege su se zakleli da zvuk teške pucnjave i krvavih tupih udarca dolaze sa televizije. Ali ne, zahvaljujući Dinaudio zvučnicima i subwoofer-u i softveru Nahimic 2, MSI GT75VR Titan Pro nije imao nikakvih problema sa popunjenjem labaratorije zvukom bubnjeva. SZA-ina „Love Galore“ dala je toplu, duboku bas liniju i oštre hvataljke protiv mezzo-sopranovog vokaliste.

To su male stvari koje impresioniraju kada igrate Wolfenstein II na MSI GT75VR Titan Pro laptopu. Čuo sam nežne zvuke izvlačenja igle iz granate pre nego što smo je bacili u grupu približavajućih neprijatelja. Vrisak užasa i iznenađenja pre neizbežne teške eksplozije bili su oštri i jasni.

Pored toga što odlično zvuči, softver Nahimic 2 takođe ima nekoliko trikova u rukavu za igranje i virtuelnu stvarnost. Za optimalan zvuk, bez obzira na žanr igre, postoje četiri podešavanja za gamer-centriranje (Shooter, Racing, Strategi i Role Play). Zahvaljujući Sound Tracker-u, dobili smo vizuelni prekrivač pravca neprijateljskih koraka u Rise of the Tomb Raider, koji je smanjio napade na sneak i pokušaje flankiranja. Streaming ventilatori mogu da koriste softver HD Audio Recorder 2 za mapiranje svojih omiljenih zvučnih efekata na brzim ključevima za lakši pristup tokom emitovanja. Nahimic je takođe dodao VR režim kada ste spremni za gejming u VR.

Tastatura i dodirna tabla

Usklađivanje osećaja i zvuka velike eksterne tastature, MSI-ovi tasteri u ostrvskom stilu pružaju praznik za oči, uši i prste. Pisanje na novoj, klik-klak, mehaničkoj tastaturi zvučalo je kao cura koja nosi izvrsne visoke štikle dok hoda preko mermernog poda.

I jednom kada smo ušli u ritam kucanja, oštar klik-klak je zvučao skoro kao ples. Uparite ga sa SteelSeries 3 Engine i RGB pozadinskim osvjetljenjem pod svakim pojedinačnim ključem, a imate postavke jedne od mojih omiljenih tastatura za igrice.

MSI GT75VR Titan Pro tastatura

Osvetljenje možete da konfigurišete pomoću jednog od 18 unapred učitanih šablona ili pustite da vaši kreativni sokovi počnu i da kreirate sopstveno taktilno remek-delo. Apsolutno volim što možete programirati osvjetljenje na svakom tasteru, kao i svetla na dodirnoj tabli. Takođe možete programirati svaki ključ sa svojom specifičnom makrom.

MSI i SteelSeries

MSI i SteelSeries definitivno žele da unaprede Razer sa Engine Apps-om, koja je biblioteka pomoćnih programa dizajnirana za korišćenje rasvete na tastaturi i različitim SteelSeries dodacima na zabavnim i inovativnim načinima. Na primer, CloudSinc sinhronizuje osvetljenje preko kompatibilnih uređaja, slično onome što biste našli u Razerovom Sinapse softveru. Postoji i aplikacija za Discord i Audio Visualizer koji pretvara vašu tastaturu u veliki ekvilajzer dok slušate muziku.

Ali tastatura Titana Proa ne izgleda samo lepo i zvučno. Takođe je neverovatno ugodna, zahvaljujući svojim 2,6mm dubine i 81 grama sile aktivacije. U stvari, na testu smo postigli 79 reči u minuti, što je više od naših uobičajenih  65 reči u minuti. Kada smo kucali, osećali smo se kao da su nam prsti bili na stvarno čvrstom dušeku.

TouchPad Sinaptics 4,3×2,6 inča je prostran, precizan i odzivan. Izvođenje snimanja i dvostrukog prstena bilo je lakor, ali smo bili razočarani zbog odsustva poteza sa tri prsta kako bi se aktivirao Action Center. Slično tastaturi, dva diskretna dugmeta za miša pružala su čvrstu povratnu informaciju.

Gaming, Graphics i VR

Naoružani sa Nvidia GeForce GTX 1080 GPU sa 8 GB VRAM-a, MSI GT75VR Titan Pro je spreman za udarac ili dva. Tokom misije da regrutujemo grupu otpora u New Orleansu u Wolfensteinu II, ušli smo u vodu, čvrsto izbegavši pucnjavu nacističkih snaga. Kako je igrica radilu u proseku od 68 frejmova u sekundi na rezpluciji od 1920×1080, videli smo pravac metaka dok su pogođali vodu. Na srednjim podešavanjima, brzina fps je porasla na 77 fps-a i 82 fps-a na niskom nivou.

Sistem za pripremu VR-a lako je postigao 11-cu na testu performansi SteamVR, što premašuje prosek od 9,6 i odgovara Blade Pro, Alienware 17, Eon17-X i Predator 17X, koji su opremljeni sopstvenim GTX 1080-cama.

Kada smo prešli na naše benčmarkove, to je bio pravi sukob titana. Titan Pro je zabeležio 64 fps na testu Rise of the Tomb Raider (1920×1080 na veoma visokom nivou), premašivši prosek 61-fps i Alienware 17 sa 62 fps. Predator 17X i Eon17X su se borili sa Titan Pro sa odgovarajućim rezultatima od 66 fps, dok je Blade Pro proizveo 73 fps.

Na Hitmanovom testu, Titan Pro postigao je 83 fps, što je mrvica iznad proseka kategorije 82-fps. Ovaj rezultat je bio dovoljan da se premesti sa 60 fps u Predator 17, ali ne i oznake iz Alienware 17, Blade Pro ili Eon17-X, koje su pretvorile u 110, 116 i 129 fps.

Tokom Grand Theft Auto V benchmark-a, Titan Pro je dostigao 73 fps, što premašuje prosek zamjene za desktop od 66 fps i Alienware 17 sa 60 fps. U međuvremenu, Blade Pro, Predator 17X i Eon17-X su dobili 81, 83 i 84 fps.

Performanse

MSI ima tendenciju da bude jedna od onih kompanija koji će ubacati najmoćnije specifikacije dostupne pod šasiju. Tako da smo bili iznenađeni što smo video da je ovaj model Titan Pro opremljen sa Intel Core i7-7700HK procesorom od 2,8 GHz umesto kompatibilnog procesora Intel Core i7-7820HK od 2.9 GHz. Sistem možete i dalje oveklokovati ali i ne morate, sistem može i dalje da vrši multitaskiranjeu ranku sa ostalim laptopovima, bez problema pokreće Wolfenstein II uprkos 25 otvorenih kartica u Google Chrome-u i u Windows Defenderu pokrenuto potpuno skeniranje sistema.

Na sintetičkom ukupnom testu performansi Geekbench 4, Titan Pro je postigao 12.492, što je ispod proseka za zamenu za desktop od 12,802. Opremljeni Core i7-7820HK procesorima, Alienware 17, Predator 17X i Blade Pro isporučuju rezultate iznad 14,000. Eon17-X i njegov Core i7-7700K desktop procesor pogodio je 14,491.

Tokom testiranja produktivnosti, Titan Pro-u je trebalo 3 minuta i 27 sekundi da upari 20.000 imena i adrese u OpenOffice. To je nešto sporije od proseka 3:25 i Blade Pro-a 3:16, ali brže od Predatora 17X (3:41) i Eon17-X (3:47). Međutim, Alienware 17 je završio zadatak impresivnim vremenom od 1:47.

Titan Pro 256GB PCIe SSD (koji dolazi sa hard diskom od 1TB 7.200 rpm) duplirao je 4,97 GB RAM-a za 13 sekundi sa brzinom prenosa od 391,5 megabajta u sekundi, što je bolje od 339 MBps iz Blade Pro (256 GB PCIe SSD u konfiguraciji RAID 0) i 282 MBps iz Alienware 17 (512GB SSD). Međutim, Titan Pro nije mogao da odgovori proseku od 447,6 MBpsa niti rezultatima od Eon17-X (512GB NVMe M.2 PCIe SSD) i Predator 17X (Dual 256GB SSD), koji su oba premašili 1.000 MBps.

Trajanje baterije

Nema šoka ovde. Masivni Titan Pro ne traje dugo. Notebook se siključio nakon 2 sata i 24 minuta na našem testu baterija, koji se sastoji od neprekidnog surfovanja preko Wi-Fi mreže. Ovo vreme je daleko manje od proseka za radno okruženje od 4:35, što je pravedno, ima prilično nekoliko netbook računara u mešavini. Ipak, to vreme je bilo dovoljno dugo da se nadmaše oni iz Blade Pro (1:39) i Predator 17 X (1:58). Alienware 17 je nešto bolji sa vremenom 2:46.

Toplota

MSI GT75VR Titan Pro hlađenje

Titan Pro možda ima zmaja na svom poklopcu, ali definitivno nije vatra. Proveli smo 15 minuta radosnog ubijanja nacista u Wolfenstein II. Kada smo završili, izmerili smo touchpad, centar tastature i podnožije sa temperaturama od 77, 86 i 89 stepeni Fahrenheita – svi su ispod naših 95 stepeni komfornim pragom.

Nakon što se laptop dovoljno ohladio, potrošili smo još 15 minuta streamovaja HD video snimka i ponovo izmerili temperaturu, otkrivajući da je u nekim slučajevima bila malo viša. Na primer, tačped je merio 81 stepen, dok je srednji i donji deo dostigao 85 i 87 stepeni.

Webcam

Integrisana web kamera 720p je sposobna za streaming samo ne očekujte oštre detalje. U našim testnim snimcima, kamera je verno reprodukovala svetlo smeđi džemper i ljubičastu kosu, ali je imala problema s izradom detalja prilično velikog pletenog šablona. Da bi ovaj sistem bio bolji za strimovanje, dobijate i softver TriDef, koji može da ukloni, zamagljuje ili ukloni pozadinu u potpunosti.

Softver i garancija

MSI-jev uobičajeni skup aplikacija i uslužnih centara za gejmere je unapred učitan na MSI GT75VR Titan Pro laptopu. Upravljač sistema je tu da vam omogući brzo prebacivanje i isključivanje Wi-Fi, Bluetooth, Webcam i Display-a. Aplikacija Dragon Centre sastoji se od nekoliko korisnih programa, uključujući Sistem Monitor, koji proverava status vašeg sistema i Sistem Tuner, koji vam omogućuje kreiranje profila koji kontrolišu VR optimizaciju, prikazuju temperaturu boje i još mnogo toga. Na kraju, tu su Alati i pomoć, gde ćete pronaći softver za Burn Recovery i kalibraciju baterije.

 

Takođe dobijate nekoliko aplikacija nezavisnih proizvođača, kao što je Nvidia GeForce Experience, koja nudi solidan skup aplikacija za optimizaciju postavki ili live streaming igranja. Ako niste ljubitelj Nvidijinih sposobnosti prenosa, uvek možete da proverite XSplit Gamecaster bez 12 meseci koji je takođe uključen. Killer Network Manager je također na brodu, kako bi se osiguralo da svaka dostupna propusnost ide prema vašim igrama.

Druge aplikacije trećih lica uključuju Bubble Witch 3 Saga, Sandy Saga, Candy Crush, Plex, Twitter, Music Maker Jam, PDF Drawboard, Asphalt 8, Sketchboard, Fallout Shelter i Keeper.

MSI GT75VR isporučuje standardnu garanciju od jedne godine.

MSI GT75VR Titan Pro konfiguracije

Proveli smo nedelju dana igranje i gledanje filmova i igranih emisija na osnovnom modelu od $ 2,699 na MSI GT75VR Titan Pro laptopu. Ima 2.8-GHz Intel Core i7-7700HK procesor sa 16GB RAM-a, 256GB PCIe SSD sa hard diskom od 1TB 7,200 rpm, Nvidia GeForce GTX 1080 GPU sa 8GB VRAM-a i 1920×1080 Nvidia G-Sinc ekranom. Ako želite 4K panel, cena ide do 2,999 dolara.

„Jednom kad sam ušla u ritam kucanja, oštar klik-klak zvučao je skoro kao ples“ kaže laptop mag.

Ako ste tip gamera u kuhinji, onda želite 4.299 $ verziju Titan Proa. Dobićete 4K G-Sinc ekran, 2,9GHz Intel Core i7-7820HK CPU sa 64GB RAM-a, dva 256GB PCIe SSD-a u Super RAID 4 konfiguraciji sa 1TB 7,200-rpm hard disk i GTKS 1080 GPU sa 8GB VRAM. Ako želite dva GPU-a, možete dobiti Titan SLI za 3,699 dolara, koji dolaze sa dvostrukim GTX 1070 grafičkim procesorima.

Suština

Impresionirani smo sa MSI GT75VR Titan Pro na više nivoa, počev od dizajna. Kompanija je poboljšala šasiju prethodnog modela, dajući mu elegantniji, futuristički izgled koji je i dalje funkcionalan. Mehanička tastatura je radost za tri od pet čula. A sa prekrasnim displejom, moćnim audio sistemom i zvernom Nvidia GTX 1080 grafičkom, sistem vas praktično moli da pokrenete igru. I dok će većina Titanaca vodi nagore od 3.000 dolara, MSI GT75VR Titan pro će stvari održavati prilično razumno, na 2.699 dolara.

Međutim, ako tražite nešto sa malo više snage, ali sa sličnim opcijama osvjetljenja, trebate pogledati Alienware 17. Za 2,599 dolara, dobijate Intel Core i7 procesor sa overclock-ovanom GTX 1080 grafičkom, neverovatnim ekranom i prilagodljivu, udobnu tastaturu. Ali ako tražite moćnu zamenu za radnu površinu sa najboljom tastaturom koju ćete naći na gejmerskom laptopu, svideće vam se Titan Pro.

Dobra strana laptopa

Odlične performanse grafike.

Solidne ukupne performanse.

Izuzetno udobna, šarena tastatura.

Ostaje izuzetno hladan dok se igra na njemu.

Loša strana laptopa

Veoma težak uređaj.

Ispod proseka trajanja baterije.

Presuda
MSI GT75VR Titan Pro nudi moćne grafičke performanse i najbolju tastaturu dostupnu na laptopu za igrice i kucanje.