fbpx

Pozdravite svog mršavog prijatelja. MSI GS65 Stealth Thin je jedan od najtanjijih laptop računara kompanije do sada, sa samo 4,1 funti i 0,7 centimetara debljine (pregledano na 1,999 dolara ili 1,799 dolara). Takođe je jedan od prvih igara za igranje Intelovog novog osmog šestog jezgra procesora Coffee Lake, koji obećava 20 posto više performansi od svog prethodnika, čineći ovaj model dobrim sistemom za produktivnost.

Laptop servis Restart Vrši servis računara po vrlo povoljnim cenama.

Međutim, MSI nije skupljao na igračku snagu, prigušivši Nvidia GeForce 1070 Mak-K grafičku grafičku karticu koja je spremna za VR, u to tanko kućište i sve osim garantovanja laptopa će pružiti visoku brzinu kadra i gladak virtuelni doživljaj – sve to u neverovatno lepoj Ram. To je sjajan pokušaj premošćavanja jaza između rada i igre, ali vrlo vruće podvozje dok je igranje definitivno muva u masti.

Specifikacije

Procesor3.9-GHz Intel Core i7-8750H procesor.
Operativni sistemWindows 10.
RAM memorija16GB.
RAM dogradnja do32GB.
Hard Drive veličina512GB.
Hard Drive brzinan/a.
Hard Drive vrstaM.2 SSD.
Sekundarni Hard Drive veličina
Sekundarni Hard Drive brzina
Sekundarni Hard Drive vrsta
Veličina ekrana15.6.
Najveća dostupna Rezolucija1920×1080.
Native Rezolucija1920×1080.
Optical DriveNone.
Optical Drive brzinan/a.
Grafička karticaNvidia GeForce GTX 1070 Max-Q CPU.
Video Memorija8GB.
Wi-Fi802.11ac.
Wi-Fi ModelKiller N1550 Combo (2×2 802.11 ac).
BluetoothBluetooth 5.0.
Mobile Broadband
Touchpad Size4.1 x 2.7 inches.
Ports (excluding USB)HDMI 2.0.
Ports (excluding USB)Microphone.
Ports (excluding USB)Mini DisplayPort.
Ports (excluding USB)S/PDIF.
Ports (excluding USB)USB 3.0.
Ports (excluding USB)security lock slot.
Ports (excluding USB)Thunderbolt 3.
Ports (excluding USB)Gigabit Ethernet.
USB Ports3.
Warranty/Support1-year limited warranty (Includes 1 Year Global).
Dimenzije14.1 x 9.8 x 0.7 inches.
težina4.1 pounds.

Dizajn: Zlatni dodir

MSI GS65 Stealth Thin je ukrašen zlatnim akcentima i lepim, a ne štapljivim, Bondova devojčica laptopova. Celokupna šasija laptopa napravljena je od crne aluminijumske legure iz aluminijuma. Umesto uobičajenog crveno-belog logotipa sigil siglila, MSI koristi malo Midas dodira, zamenjujući ga štampanim crno-zlatnim znakom. Tanka, zlatna traka sa dijamantom oslobađa vrh poklopca. Kompanija je dodala i malo zlata bočnim ventilacijama za elegantan blic boje.

MSI GS65 Stealth Thin cover

Ako vam treba tač skrin za vaš telefon ili tablet laptop servis ga ima na stanju.

Pošto je dizajniran za rad i igru, MSI je opremio Stealth sa fleksibilnom šarkom koja vam omogućava postavljanje displeja ravnomjerno, u slučaju da je potrebno brzo sarađivati. Pritiskom na strelicu Ctrl + Alt + Dovn će se prebaciti orijentacija ekrana na 180 stepeni kako bi se omogućio bolji prikaz osobe koja sedi preko puta vas.

Unutrašnjost laptopa je sjajana, sa više crnog aluminijuma. Dugme za napajanje i touchpad su obložene zlatom, sa sjajnom, pozlaćenom tastaturom. Dok sam obožavalac celokupnog izgleda, moj omiljeni deo enterijera je top-postavljen vent, sa svojim delikatnim cvetnim dizajnom.

MSI GS65 Stealth Thin debljina

Dok je okvir Strealtha definitivno tanak, i dalje ima puno luka. Sa desne strane nalazi se USB 3.1 Tip-A port, Thunderbolt 3, Mini DisplaiPort, HDMI i utičnica za napajanje. Naći ćete par USB 3.1 Tip-A portova, Gigabit Ethernet, sigurnosni brava za zaključavanje, priključak za mikrofon i S / PDIF priključak za audio visoke rezolucije.

MSI GS65 Stealth Thin leva strana konektori

Dakle, koliko je tanak Stealth Thin? Izuzetno. Na 14,1 k 9,8 k 0,7 inča, laptop od 4,1 funti jedan je od najtanjijih laptopova na tržištu. 5.5-funti Asus Zephirus ROG M GM501 je bliski drugi, sa 15,1 k 10,3 k 0,7 ~ 0,8-inčni okvir. PoverSpec 1510 je na teži strani jednačine od 6,5 funti, 15,3 k 10,8 k 1,3 inča a Alienvare 15 R3 je najgušći i najteži od gomile od 7,4 funti i 15,3 k 12 k 1 inča.

Koliko MSI GS65 Stealth thin ima troškova

Osećao sam se kao balans lopte koji razmatra model od 1,999 dolara MSI GS65 Stealth Thin, koji ima šestostepeni Intel Core i7-8750H procesor od 16 GB, 16 GB RAM-a, 512 GB M.2 SSD i Nvidia GeForce GTKS 1070 Mak-K GPU sa 8 GB RAM-a.

Ako je to previše bogato za vašu krv, tu je model koji košta 1.799 dolara, koji daje 256GB M.2 SSD i Nvidia GeForce GTKS 1060 Mak-K GPU sa 6GB VRAM-a. Želite više skladišta? MSI ima 2,999 dolara interakciju koja duplira RAM i SSD kapacitete do 32GB i 1TB, respektivno, u Super RAID 4 konfiguracije.

MSI GS65 Stealth Thin desna strana konektori

Ekran

MSI GS65 Stealth Thin 15,6-inčni ekran dolazi samo u rezoluciji 1920 k 1080. Ali, dok sam poželeo KHD ili 4K verziju, cenio sam brzinu osvežavanja od 144-Hertz, što bi trebalo da pomogne u smanjivanju ekrana i letensija. Takođe sam se divio nad neverovatnim živopisnim nijansama, kao što su ružičaste i zelene neonske holografske kontrole u ​​kratkoj Tears of Steel. Detalji su bili dovoljno oštri da sam mogao videti pojedinačne vage u teksas jakni, kao i prljavštinu i gumu koja se usredsredila u pukotine i pukotine dobro obučene u crveneoj odeći..

Odmetnuo sam se u selo u potrazi za divljim grifinom u The Vitcher 3: Vild Hunt, ali sam zauzeo malo vremena da zaustavim i oseti miris. Dok sam zaustavio da izaberem sastojak napitka, primetio sam veliki krvotok na pročišćenju i nekoliko kosti koje su preplavljene gore – vizantijska karta mog plena.

Toliko vibracije! MSI GS65 Stealth Thin može reprodukovati 150 odsto giganta sRGB-a – postignuća koja ne prelazi samo 141 posto proseka, već i Zephirus (120 posto), Alienvare 15 (114 posto) i 1510 (113 posto).

Stealthov panel je u proseku iznosio 293 nita kada smo izmerili svetlost, što je dovelo do rezultata premijera od 288-nit. To je svetlije od Zephirusa (286 nita), ali nigde blizu 1510 (306 nita) niti Alienvare 15 (374 nita).

MSI GS65 Stealth Thin gejming

MSI GS65 Stealth Thin audio

Vau. Ovi zvučnici razbijaju. Iako obično ugrožavam zvučnike na donjoj strani, par na Stealthu su zapravo vrlo dobri. Dok sam slušao Janelle Monae’s „Make Me Feel“, bio sam impresioniran koliko je glas bio jasan. Napunila je spavaću sobu sa oštrim udaraljkama, čistim sintetima, gustoj gitari i Monaejevim mjuziklom, vokalom za mamu.

„Šuma u ​​Vitcher-u 3 bila je tiha, osim vetra i blago svoosh sa travi dok sam pratio trag“ kaže laptop mag. Uzvišen poziv iz nadzemnih ptica razbio je inače bukolske zvuke prirode. Nekoliko sekundi kasnije, čuo sam teško udaranje krila i neometan bučak. Tamburaši i violini poznate muzike Vitcher-a su se nadahnjivali i pročistili meso srebra koji se potopio u meso.

Nahimic i MSI nastavljaju da prave divnu muziku sa trećom interakcijom audio softvera. Retuširani softver održava ga jednostavno, oslobađajući se svojih predstojećih uređaja, umesto toga, uz Music, Movie, Communication i Gaming. U zavisnosti od unapred podešene postavke, možete podesiti bas, visoki ton ili glas. Postoji čak i stabilizator zapremine kako bi vaša muzika mogla da uznemirava ljude oko sebe. Najbolji deo novog softvera je efekat Surround Sound, koji dodaje primetnu dubinu svemu što slušate, dajući iluziju da ste na malom koncertu

Nahimic takođe dodaje statičku suppressiju šuma i poništavanje eha do podešavanja mikrofona. Takođe imate Lateral Sound Cancelation, što znači da će mikrofon snimiti samo ono što je neposredno ispred njega. Kompanija je zadržala funkciju Sound Tracker, koja vam pruža vizuelnu reprezentaciju zvuka u igri, pokazujući u kom pravcu šum dolazi. Ova funkcija je trenutno kompatibilna sa 70 igara, uključujući Vitcher 3, Rise of the Tomb Raider, Vorld of Tanks i Volfenstein: The Nev Order.

Tastatura i tač ped

MSI GS65 Stealth Thin cover tastatura

Normalno, sa laptopom je ovaj tanak, tasteri tastature su donekle plitki. Nije tako sa MSI GS65 Stealth Thin. Uprkos tome što smo kratki sa onim što volimo da vidimo za ključne putovanje (1,4 milimetara umesto 1,5 do 2 mm), tasteri na ostrvskom stilu imaju jaku aktivaciju od 77 grama. Kao rezultat toga, ključevi su iznenađujuće lagani i udario sam u uobičajenih 70 reči u minuti na testu brzog kucanja.

Dok cenim magiju od 24K MSI ide sa tastaturom, drago mi je da vidim da kompanija i dalje radi sa SteelSeries-om da isporučuje 16,7 miliona boja u svom SteelSeries Engine softveru. Na taj način mogu da kreiram svoj sopstveni kolor šemprtak, jer ono što je zlato bez nekoliko dragulja? I pošto svaki ključ ima svoje individualno osvetljenje, možete dobiti što je granularno koliko želite i odabrati boje i efekte za svaki ključ.

Osim što tastatura izgleda čistio, softver SteelSeries Engine 3 vam omogućava kreiranje makroa. I kada završite sa prilagođavanjem i programiranjem, možete takođe da postavite koje aplikacije će pokrenuti sa novom konfiguracijom.

Gaming, Grafika i VR

Tako tanak i neverovatno moćan. MSI GS65 Stealth Thin pakuje Nvidia GeForce GTX 1070 Max-Q GPU sa 8 GB VRAM-a. Sjednako sjedenje između redovnih GTX 1070 i 1080, GPU je dovoljno snažan da isporuči dobre stope kadrova na najvišim postavkama, kao i podršku za VR. Međutim, zahvaljujući fokusu na efikasnost i potrošnju energije, sistem radi tiho i na hladnijoj temperaturi nego u regularnim sistemima.

Moja griffin bitka u Vitcher-u 3 bila je napeta. Stalno sam se sklanjao sa puta kako bih izbegao oštri talon britvice. Kada je konačno sleteo, udario sam je sa mojim Aksijevim čarolijama dovoljno dugo da ga omekšam i odsečem na svoje grudi. Mak-K GPU nikada nije falterirao, što je učinilo 54 frejma u sekundi na Ultrau na 1080p.

Kada smo pokrenuli Rise of the Tomb Raider benchmark (vrlo visok, 1080p)… MSI GS65 Stealth Thin je isporučio 44 fps, koji je plovio pored praga za reprodukciju od 30 fps. Međutim, propustili su prosečnu premiju od 57 fps i 1510, Zephirus i Alienvare 15 (GTKS 1070) rezultat od 56, 53 i 52 fps.

Hitman

Na Hitmanovom testu, MSI GS65 Stealth Thin je dobio 79 fps… Što je okvir koji nije u proseku od 80 FPS, ali dovoljno da se obrisa 1510. 60 fps. Zephirus je snimio 87 fps, dok je Alienvare 15 dostigao 98 fps.

MSI GS65 Stealth Thin šarka

Tokom testa Grand Theft Auto V, Stealth je proizveo 61 fps, nedostajući 67-fps prosek. Ipak, uspeo je da se špijuni pored 1510, koji je postigao 60 fps. Alienvare 15 pogodio je 68 fps, dok je Zephirus isporučio 70 fps.

MSI GS65 Stealth Thin je prilično dobro prošao na SteamVR testu, a postigao je 9.5. Postavljajući ga u veoma visok kvadrant, što je malo ispod proseka 10.5. Zephirus (10,9) je objavio nešto veći rezultat, dok su 1510 i Alienvare 15 maksimalni na 11.

Performanse

MSI GS65 Stealth Thin je jedan od prvih laptop računara koji će se pokrenuti s Intelovim novim 8-generacijom jezgra procesora. Jedno od najvećih poboljšanja je taj što ovi novi čipovi imaju šest jezgara umesto četiri, što daje više performansi nego prethodna generacija.

Sva ta nova snaga definitivno se pokazala dok sam gledao epizodu Kueer Eie za Straight Gui na Netfliku dok je pokrenuo Vindovs Defender sa 25 kartica otvorenih u Google Chrome-u. Stealthov 3,9-GHz Intel Core i7-8750H procesor sa 16GB RAM-a brisao je zadatak, ne pokazujući latentnost.

Laptop je takođe dobro izveo na našim sintetičkim testovima, koji su postigli 17,184 poena na Geekbench 4, što je lako prevazišlo prosek od 15,942 premijum igara. Zephirus, koji ima sopstveni Core i7-8750H procesor, zabeležio je impresivan 20.590, dok je Alienvare 15 (Core i7-7820HK CPU) pogodio 14.932, a 1510 (Core i7-7700HK) isporučio je 14.223.

Tokom testa, MSI GS65 Stealth Thin je zauzeo 12 minuta i 1 sekundu da transcodes 4K video na 1080p. To je brže od proseka kategorije 14:10 i 1510 u 14:00. Ipak, nije bilo odgovora za Zefir, koji je završio u 9:43.

SSD

Stealthov 512GB M.2 SSD proizveo je brzinu prenosa od 193,3 megabajta u sekundi kada je duplicirala datoteku mešovite medija od 4,97 GB. Rezultat je znatno ispod proseka od 640.5-MBps premijum igara. Alienvare 15 (512GB PCIe SSD) dobio je rezultat od 299.3 MBps, dok je 1510 (256GB NVMe SSD) proizvela stopu od 391.5 MBps.

Trajanje baterije

Obično, na laptopu za igru, morate da trgujete snagom za životni vek baterije. Nije tako sa Stealthom. Zahvaljujući tom GPU-u koji je bio snažan, sistem je trajao izvanrednih 5 sati i 40 minuta na Laptop Mag Batteri Testu, koji se sastoji od neprekidnog surfovanja preko Wi-Fi-a na 150 nita osvetljenosti, razbijanja proseka 3:49 premijum gaming laptop . Zephir izlazi nakon 2:47.

Toplota

Otišao sam u Vitcher 3 15 minuta. Kada sam završio, uzeo sam temperaturu Stealtha na tri strateška mesta. Touchpad je merio 82 stepeni Fahrenheita, dok je centar dostigao 101, što je toplije od našeg praga toleranicje ,udobnosti od  95 stepeni Fahrenheita. Ali centar donjeg laptopa je bio još vreliji, sa 122 stepena.

MSI je retuširao svoje poslednje generacije navijača za Stealth sa tanjim ventilatorskim noževima… I dodao pet toplotnih cevi umesto tri. To je značilo kada su se navijači uključili za vreme Vitcher-a, bili su relativno tihi. Međutim, bilo je primetno, ali nizak, zvižduk kada su navijači u početku ušli.

Ponovo smo izmjerili te tačke kada se sve ohladilo, ali ovog puta, nakon 15 minuta rada HD video snimka. Touchpad i sredina tastature merili su 87 i 94 stepena, dok je dno pogodilo prilično temperaturu na toplih 102 stepeni Fahrenheita.

Vebcam

Uzmite u obzir, Dell i Gigabite. Možete imati „jedva tu“ masku bez postavljanja veb kamere u nesretan položaj. Sa objektivom postavljenom na vrhu kućišta umesto ispod ekrana, ne morate da brinete o tome kako da ljudima prikažete osobu koja vam je blisko-lično pucala u nos kada se održava video konferencija.

Ipak, pošto je ovo relativno skup skup laptopa, MSI bi trebao staviti veb kameru sa većom rezolucijom od 720p. Ispitne snimke koje sam uzeo u spavaću sobu ispraznila je većinu boje, uključujući i jaku narandžastu košulju koja je izgledala bleda u odnosu na stvarnu jačinu boje. Slika nije imala nikakvih detalja, zahvaljujući intenzivnom vizuelnom šumu. Izgledalo je kao da imam ozbiljan Instagram filter umesto stvarne slike.

Softver i garancija

MSI ima čvrst skup igara za optimizaciju vašeg ukupnog iskustva. Podsećajući na futuristički kokpit, novi Dragon Centar je mesto gde ćete provjeriti dijagnostiku vašeg prenosnog računara preko Sistem Monitoringa. Takođe možete podesiti podešavanja napajanja pomoću Sistem Tunera i podesiti glasovne postavke u toku razgovora pomoću Voice Boost. Takođe možete pristupiti sistemskim aplikacijama uključujući Batteri Calibration i Burn Recoveri. Postoji čak i dugme da se oslobodi nekog pamćenja.

Laptop takođe poseduje Sistem Control Manager (SCM), gde možete prebacivati i isključiti Bluetooth, Wi-Fi, Veb kameru i Displej, kao i prilagoditi jačinu zvuka i osvetljenost. Govoreći o ekranu, MSI True Color vam omogućava da podesite temperaturu boje tako da možete dobiti najbolje iskustvo gledanja, zavisno od okruženja.

Nema dovoljno komunalnih usluga? Zatim proverite Nvidia GeForce Ekperience, Game Optimization i VhisperMode, što će pomoći da se sistem pokrene čak i tišim zvukom. Igrači koji traže akciji mogu iskoristiti KSSplit Gamecaster. MSI takođe uključuje Killer Control Center, koji ispituje sve otvorene programe i dodeljuje veći propusni opseg za intenzivniji softver podataka umesto da svi procesi sistema podjednako dele softver.

Windows i nepotrebni softver

Nažalost, kao i kod svih Windovs prenosnih računara… Stealth ima malo bloatvare-a, uključujući Bubble Vitch Saga 3 od igirica. LinkedIn, Evernote, CiberLink PoverDirector 14, CiberLink PoverDirector 8, Jammer makera, Spotifi. I 30 dana besplatnog probnog testa Dolbi Atmos za slušalice preko Dolbi Accessa.

MSI GS65 Stealth Thin dolazi sa jednogodišnjom ograničenom garancijom. Proverite kako se MSI isplaćuje u našoj tehničkoj podršci i najboljim i najslabijim igračima.

Zaključak

Neki igrači ne žele sistem koji ne osvetljava kao techie disko kuglu. Oni traže nešto što radi kao laptop za igranje, ali izgleda kao poslovni notebook. Za njih i kukavice poput mene, tu je i MSI GS65 Stealth Thin.

Za 1,999 dolara dobijate laptop sa moćnim igricama i ukupnim performansama, odličnim zvukom i udobnom, prilagodljivom tastaturom. Međutim, ako tražite nešto sa malo više snage… I želite da stvari budu prilično tanke, pogledajte 2.199$ Asus laptop ROG Zephirus. On ima slične specifikacije, ali slabiji displej i deblji, teži šasije. Ali ako tražite tankog, sofisticiranog laptopa koji rastura kada igrate ili crkunte brojeve, MSI GS65 Stealth Pro je sjajan izbor.