fbpx

Postoje izvještaji koji kruže da neki vlasnici nekih starih MacBook Pro prenosnih računara sa slabim baterijama menjaju za noviije modele – au nekim slučajevima i MacBook Pro sa Touch Bar-om.

Macbook baterija

Kako izveštava techradar, to se dešava u slučaju 15-inčnog MacBook Proa sa Retina displejima. Na ovim laptopovima je potrebna zamena baterija ali je Apple nema na stanju. U slučaju da macbook baterije nema oni daju ceo novi računar i to najnovije generacije.
Dakle, ako imate jedan od ovih Apple prenosnih računara kojima je potrebno servisiranje baterije možete je odneti u Apple prodavnicu i pokušati da ga zamenite. Macbook baterija ​​mora da poseduje manje od 80% kapaciteta pri maksimalnoj napunjenosti.
Možete proveriti status baterije na laptopu tako što ćete otići na About This Mac> Sistem Report> Power. Ovim putem će te videti sve relevantne informacije o mackbook bateriji uključujući vaš broj ‘ciklusa’ ili broj punjenja.

Šta će se desiti u bilo kom pojedinačnom slučaju, to je teško reći i može zavisiti od prodavca i zaposlenog Apple-a. Možda će to biti neki element slepe sreće.

Nedostatak najkvalitetnijeg montažnog dela nastao je na početaku septembra. Tako da korisnici dobijaju mogućnost da sačekaju nekoliko meseci za popunjavanje inventara.
Ali, ako insistirate da ne želite da čekate, tada možete dobiti mogućnost da zamenite za novu mašinu ili za zamenski model.

Lutrija zamene

Ako se to dogodi, drugi faktor koji je u vazduhu je upravo ono što ćete dobiti. Nekim ljudima je ponuđen MacBook Pro od 2013/2014, drugi imaju revolucionarni model od 2015. godine. Kao što smo pomenuli na početku ove priče, nekoliko srećnih ljudi ima čak i novi MacBook Pro sa Touch Bar.

U poređenju sa višim specifikacijama i skupljim originalnim MacBookom, veće su šanse da dobijete model vrhunskog kvaliteta. Dakle, oni koji su prilagođavali svoj originalni laptop sa maksimalnim RAM-om, skladištem i slično, verovatnije će imati više „sreće“.

Imajte na umu da ovo možete probati i preko jednog od ovlašćenih Appleovih provajdera. Ali izveštaji koji se tiču anegdota kažu da je najbolje ići direktno u sam Apple. Povratna informacija o Reddit-u i preko interneta uopšte ne sugeriše da je dobra ideja.

Ove zamene se navodno dešavaju na globalnoj osnovi, tako da ne samo u SAD-u, niti vam je potrebno da imate AppleCare.

Za one koji su uspeli da svoj stari MacBook Pro zamene je za novi laptop, to je slatko što se najmanje kaže. U ovim slučajevima moramo pohvaliti Apple i njegov korisnički servis.