fbpx

Miševi za gejming obično dolaze na jedan od dva načina: Izbaciti u sve u sudoperu i dozvoliti korisniku da odluči kako da ga podesi (kao što to radi Logitech G900 chaos Spectrum) ili napraviti uređaj koji je jednostavan za korišćenje. Kingston HyperX Pulsefire miš od 40 eura je miš drugog tipa jer je lak za korišćenje.

Ovaj miš bi preporučili uz HP omen X laptop.

Iako je u pitanju jednostavan miš i po izgledu i funkcionalnosti, takođe je i odličan izbor po pitanju cene. Iako je šema osvetljenja malo iritantna za oči, a i opcije za prilagođavanje su strogo ograničene. Kingston HyperX Pulsefire je udoban miš, koji se može povezati i koristiti odmah sa bilo kojom igrom.

Kingston HyperX Pulsefire Dizajn

Kingston HyperX Pulsefire bočna strana

Na 4,5×2,8×2,4 inča, Kingston HyperX Pulsefire je veliki ergonomski miš koji je dizajniran za dešnjake. Klikovi, a i mesto za dlan vrlo dobro prihvataju vašu šaku. Leva strana ima prostor za palac, a obe strane imaju gumiranu teksturu kako bi držali ruku na jednom mestu. Miš je veoma je sličan Razer DeathAdder-u, SteelSeries Sensei-u ili bilo kom mišu koji je dizajniran za sve namene.

Kao i neki od svojih konkurenata, Kingston HyperX Pulsefire ima šest tastera. Levi i desni klik, točkić za scroll koji se može kliknuti, taster za osetljivost miša (DPI) i dva tastera za palac sa bočne strane. Tasteri za palac su mali, barem se nama tako čini… Ali u suprotnom, svi tasteri vrčo dobro rade i dobro su postavljeni. Budući da postoji samo jedan DPI taster, možete promeniti dpi samo u jednom pravcu. Dobra stvar je da postoje samo četiri moguća podešavanja, tako da to nije strašna mana.

Najveći fizički nedostatak Kingston HyperX Pulsefire miša je da jednostavno nema izrazit izgled. Izgled miša je naravno od sekundarnog značaja u poređenju sa tim koliko je udoban. Pulsefireov neambiciozni izgled stvara utisak običnog miša umesto kvalitetnog i gejmerskog. Postoji tanka linija između „podcenjenih“ i „generičkih“, a Pulsefire pada malo predaleko na drugu opciju.

Karakteristike Kingston HyperX Pulsefire-a

Za razliku od svojih konkurenata iz Logitecha, Razera, SteelSeriesa, Roccata i drugih, Kingston HyperX Pulsefire ne koristi softver za igrice. Samo priključite miš u USB port, i vaš miš je spreman. Naravno, možete i dalje prilagoditi tastere, ali to ćete morati uraditi unutar pojedinačnih menija. Ovaj proces može biti dug, ali to je fer zamena za izbegavanje softvera koji će usporiti vaš sistem.

Osim dugmadi na paleti, jedina prava dodatna funkcija na Pulsefire-u je DPI shift dugme. Možete izabrati između 200; 800; 1.600 i 3.200 DPI klikom na dugme, a svaka vrednost će promeniti trenutnu boju osvetljenja. Pošto je točkić za pomeranje miša uvek crven, kombinacije boja nisu uvek harmonične, ali barem ćete znati na kojoj ste brzini.

Nivoi Pulsefire ne dolaze ni blizu 12.000 ili više DPI-a koje nudi top-of-the-line miševi, ali ukoliko ne koristite monitore sa ultra-visokim rezolucijama, čak i 3.200 DPI verovatno će biti više nego što vam je potrebno.

Nismo imali problema da dovedem vojnike u borbu kao Valla, ubijajući vukove kao Geralt of Rivia ili odbacujući horde monstruoznih svinja u Eorzei kaže tomsguide.
Iako bi bilo nerazumno očekivati jeftine miša bez softvera da imaju iste robusne opcije boja kao što imaju premijum miševi, nema poricanja da Pulsefire-ovo pozadinsko osvetljenje nije baš lepo. U pitanju je agresivno crvena boja koje neće dopuniti mnoge gejmerske mašine, dok crveni scroll taster sa plavim, belim ili žutim DPI dugmićem može izgledati baš ružno. U najmanju ruku, iznenađeni smo što nema opcije isključivanja svetla miša.

Kingston HyperX Pulsefire DPI i osvetljenja

Kingston HyperX Pulsefire performanse

Pošto je Kingston HyperX Pulsefire sveobuhvatni igrački miš, probali smo ga sa različitim žanrovima. FPS (Overvatch), MOBA (Heroes of the Storm), RPG (The Witcher 3: Wild Hunt) i MMO igru (Final Fantasy XIV). Miš nije favorizovao ni jednu kategoriju, ali nisamo otkrili ni bilo koji nedostatak.

Trčanje i pucanje sa Sombrom je bilo jednostavno, pogotovo što smo mogli da mapiramo neke od njenih skilova na dugmadima.

Imamo samo dve primedbe o mišu, a primenjuju se na veoma specifične tipove igrica. Pošto nema funkcije „snajpera“, ne bi mogli da smanjimo DPI samo da bi snajpovali nekog u Overwatchu. igrači na nivou turnira bi trebali uzeti ovo u obzir pre kupovine. Pored toga, sa samo dva dugmeta za palac i bez alternativnih šema kontrole, nismo mogli mapirati svaku pojedinačnu MMO veštinu na mišu. Ovo neće uticati na gejming na casual nivou, ali hardcore raiderima može biti potreban savršeniji uređaj.

Kingston HyperX Pulsefire je gotovo bez premca za svoju cenu i zahteva minimalni tweaking pre nego što možete da zaronite u svoje omiljene naslove.

Suština

Kingstonova linija HiperX slušalica i tastatura je imala za cilj da smanji veliki hipe i okolnosti oko periferija za gejming, a miš ove kompanije prati istu temu. Kingston HyperX Pulsefire je izuzetno jednostavan, iako je nedostatak prilagođavanja ponekad loš, ta jednostavnost obično znači da vas ništa ne razdvaja dugo od vaše igre.

Kingston HyperX Pulsefire nije najsigurniji igrački miš koji možete kupiti, ili najlepši. Za prvog gejming miša kingston kompanije, ovo je vrlo impresivno… Iako biste mogli kupiti lošiji hardver od bolje poznatog proizvođača.

Dobra strana

  • Udoban.
  • Lak za podešavanje.
  • Dobar za bilo koji žanr igrica.
  • Ne zamara puno pri povezivanju.

Loša strana

  • Osvetljene na mišu može da smeta.
  • nema opcija za podešavanje.