fbpx

Prelepi dizajn sa zlatnim ivicama HP Spectre x360 je laptop is HPove ponude prenosnih računara. HP Spectre x360 nudi HD igranje, 4k tač skrin i inovativnu šarku ekrana izjavljuje laptop servis.

Baterija za hp na ovom računaru nudi čak do 8 sati ako spustite osvetljenje ekrana. Iako mašine ove veličine zahtevaju dosta mesta u torbi HP Spectre x360 ne daje takav osećaj kako u torbi tako i na radnom stolu.

Ali da li je to dovoljno da se razlikuje od ostalih Windows 10 računara? Mi mislimo da jeste, delimično zbog dizajna. Jer imamo su dizajneri HPa imali u vidu šta žele da nam predstave i za koju cifru.

HP Spectre x360

HP spectre x360 šarke

Jedna od neverovatnih mogućnosti ovog laptopa se nalazi u samom imenu x360. A ta mogućnost je da se ekran rotira za 360 stepeni i koristi kao tablet, što je neverovatno. Nismo baš sigurni koliko je praktično držtai 15,6 inčni uređaj na šaci… Mada je ovaj uređaj više za celu ruku, zbog svoje veličine i težine ali je svakako impresivan!

Kao i sa svim konvertabilnim uređajima na tržištu, morate razmisliti za šta će te koristiti ovaj uređaj. Ako nikada nećete biti u prilici da koristite transformativnu mogućnost ovog uređaja… Onda smatrajte opciju ovog uređaja kao luksuz. Iskreno servis laptopova tokom testiranja ni u jednom trenutku se nije našao u poziciji gde je potrebna tablet opcija.

HP Spectre x360 neverovatne šarke

Ono što čini HPov x360 neverovatnim su šarke koje modu da drže uređaj pod bilo kojim uglom do 360 stepeni. Ovde se pokazuje prava praktičnost x360! Možete da držite ekran u bilo kojoj poziciji u malom prostoru dok putujete vozom ili avionom. Zahvaljujući ovim šarkama možete otvoriti laptop unazad u obliku slova V ili ga skroz otvoriti pod uglom od 180 stepeni. Mogućnosti su neverovatne!

Šarka na HP Spectre x360 nije samo gedžet ali sama nije dovoljna da otrčimo i kupimo Spectre. Mada je jako dobar uređaj zbog svega što nudi… Kao na primer elegantni dizajn koji smo već pokrili.

HP Spectre x360 dizajn

HPov elegantni dizajn

HP je radio na tome da Spectre bude vrhunski uređaj sam po sebi, a i da poveća ugled kompanije. Uvek možete prepoznati neverovatan dizajn HP na prvi pogled. Jednostavan ali unikativan dizajn HPovog loga jednostavno izdiše ponosom. Više nego drugi uređaji HP Spectre x360 pravi metaforičku crtu koja govori da je ovo isplativa dugo godišnja investicija kaže Forbes.

Na ovom uređaju se vidi ličnost iako poseduje windows 10 operativni sistem… Koji se realno nalazi na svim današnjim laptopovima i čini da se ovaj laptop razlikuje.

 Tačno je, možete da gledate na x360 i vidite da nema nekakvih velikih razlika od drugih laptopova osim šarke. Ali se svaka sitnica na ovom uređaju dodaje jedna na drugu i čine jednu prelepu celinu. Celinu koja se može naći samo u poslovnim elitnim notebookovima.

Ali nemojte nas pogrešno shvatiti ovaj laptop je namenjen potrošačima na budžetu. Ovo kažemo zbog boje uređaja, fokusa na multimediju, manjeg broja portova i slabije zaštite.

Spectre tastatura

Tastatura HP Spectre x360

Dok smo testirali laptop uvideli smo da je tastatura na ovom uređaju odlična. Tastatura za laptop poseduje dosta mesta između taster za precizno kucanje. Tasteri su čvrsti i nije potreban različit pritisak na pojedinačnim tasterima. Naravno bilo bi dobro da je tastatura malo veća ali to se i moglo očekivati od 15,6 inčnog laptopa.

HP je iz nekog ražoga napravio odvojeni taster tarabe # na desnoj strani….

x360 odvojeni taster tarabe

Tač pad

Tač pad je širok što omogućava pomeranje kursora po velikom elegantnom ekranu lagano iako mu fali Mikrosoftov cerifikat preciznosti. Nije neki veliki problem ali ponekada kada vam je potrebna preciznost zna da zakine na pojedinom pixelu.

Zvučnici se nalaze sa leve i desne strane tastature i prave odličan stereo zvuk. Ali kada ste u tablet modu to znači da zvuk izbija sa donje strane uređaja… Ali ništa ne brinite jer Bang & Olufsen je pravio ove zvučnike i tu su da poboljšaju zvuk! Bass na ovom uređaju je takođe dobar.

x360 tač pad

Za ceo neverovatni dizajn koji nudi HP Spectre x360 nemojte zaboraviti na specifikacije. Iako su solidne za cenu ovog laptopa, postoje mnogo jači laptopovi u ponudi sa sličnom cenom. Sa dual-core i7 procesorom i Nvidinom GTX 940MX, HPov 15 inčni se čini par meseci iza konkurencije.

Specifikacije HP Spectre x360

CPU2.9-GHz Intel Core i7-7500U CPU
Operating SystemWindows 10 Home
RAM16GB
Hard Drive Size512GB SSD
Hard Drive TypeSSD
Display Size15.6
Highest Available Resolution3840 x 2160
Native Resolution3840 x 2160
Graphics CardNvdia GeForce 940MX with 2GB VRAM, Intel HD Graphics 620
Video Memory2GB
Wi-Fi802.11ac
Wi-Fi ModelIntel Dual Band Wireless-AC 8265
BluetoothBluetooth 4.2
Touchpad Size5.5 x 2.5-inches
Ports (excluding USB)USB 3.0
Ports (excluding USB)Combo Headphone/Mic Jack
Ports (excluding USB)HDMI
Ports (excluding USB)SD card slot
Ports (excluding USB)Thunderbolt 3
Ports (excluding USB)USB 3.1 with Type-C
USB Ports3
Warranty/Support1-year standard warranty
Size14 x 8.88 x 0.7 inches
Weight4.4 pounds

Specifikacije HPovog x360 su takođe dobre ali nisu baš super. Ako tražite vrhunske performanse ovo nije uređaj za vas ali nudi iznad prosečne performanse. A to je i više nego što prosečan kupac traži.

Takođe imamo osećaj da su specifikacije malo smanjene da bi cena laptopa bila niža. Poseduje tač skrin i ima podršku za olovku, (a i radi sa Microsoftovom Ink tehnologijom). Balans boja je takođe neverovatan, a i osvetljenje nije loše.

HP Spectre x360

Odluka da kupite HP Spectre x360 će na kraju pasti na to da li vam je potrebna šarka. Imamo osećaj da je dodatak ove šarke smanji prednosti ovog uređaja u ostalim područijima… Kao naprimer u čipu koji je lagano ispod proseka čipova koji se nalaze u ostalim uređajima.

Po dizajnu Spectre x360 se definitivno razlikuje od ostalih laptopova na tržištu. Opcija da se transformiše u ogromni tablet je dobra u neki situacijama… Ali nažalost ovaj laptop nećete uzeti zbog maksimalnih performansi. Ovaj laptop će te uzeti da privučete pažnju na njegov neverovatni, prelepi dizajn koji nudi. HP Spectre x360 je laptop sa kojim će te želeti da budete viđeni u društvu, a i na nekom javnom mestu poput internet kafića ili možda u nekom parku.