fbpx

Kako kaže laptop servis dok kompanije  Asus, Acer i Nvidia rade da naprave njihove laptopove lakše i tanje… HP ide u suprotnom pravcu sa njihovim HP Omen X. HP Omen X je težak skoro tačno 5 kilograma što je približno igračkim laptopovima koji su 17 inča. U zamenu za mogućnost laganog nošenja HP Omen X nudi mogućnost kustomizacije sa veoma moćnom grafičkom kartom koja može da izgura bilo koju igra na najačim podešavanjima… Pa čak igranje na 4K rezuluciji!

HP Omen pozadina igračkog laptopoa

HP Omen X – Prvi utisci

Sve u vezi HP Omen X može da se poveže sa moći nezautavljivom silom. Što se tiče dizajna kako izjavljuje Engadget laptop ima oštra skretanja nejgovih uglova. Iz tog razloga ovaj dizajn čini da laptop izgleda kao neko vojno oružije. Servis laptopova Restart bi ga nazvao nevidljivim bombašem iako ništa u vezi ovog HP Omen X nije nevidljivo. Ovo je ogromna mašina! Jedna mašina čije se prisustvo oseća pre dodira sa njom. Kao što možete i da zamilsite, zbog svog oblika ovaj laptop je poprilično teško držati čak i sa dve ruke. Takođe zbog svog dizajna ovaj laptop najverovatnije neće moći da stane u torbe predviđene za 17 inčne laptopove.  A u rancu bi zauzeo odeljak sa najviše mesta na HP Omen X. Under the hood, it can fit in an NVIDIA GTX 1080, as well as an Intel Core i7-7820HK CPU.

HP Omen X Hardware

Ispod haube HP Omen X Poseduje NVIDIU GTX 1080, a takođe i i7-7820HK procesor.

Očigledno je da je HP Omen X namenjen korisnicima koji žele kompletno igračko iskustvo na laptopu. A i naravno da prenose svoju mašinu na druge lokacije. Omen X takođe poseduje mehaničku klak-klak tastaturu koja je neverovatna. Iako se baš klak-klak nečuje kao na desktop tastaturama Laptop servis Restart je dobio odličan utisak. Ova mašina je vrhunski optimizovana za igranje zahvaljujući macro tasterima. A i zbog tastature na kojoj je osećaj kucanja neverovatan.

HP Omen X je takođe lagan za nadogradnju hardvera. Sve što treba da uradite da bi nadogradili recimo ram memoriju ili hard disk jeste da… Uklonite deset šrafova sa donje starne i mogućnost nadogradnje je na dohvat vaše ruke. Takođe možete da podesite da RAID 0 unapredi performanse vašeg diska. Nažalost zbog gužve Hpov radnik nije uspeo da otvori laptop koji je bio na testu. Takođe nismo imali priliku da testiram overclking mogućnosti HP Omen X. Ali HP se kune da imamo punu kontrolu nad grafičkim i procesorskim clockom.

Mogućnosti nabavke

Možete nabaviti HPov Omen X sa 120Hz na 1080 ili 60Hz 4k ekranom, izbor je na vama. Čak iako ima veliki 17 inčni ekran mi bi iskreno uzeli opciju sa bržim osvežavanjem ekrana, jer to omogućava više frejmova.  4K  rezolucija na laptopu čak i na jednom ovako velikom neće biti primetna. Mada naš utisak je da bi 120Hz izgledalo vrhunski na ekranu 1440 pixela samo zbog dodatne izoštrenosti.

Rezolucija od 1080p na HP omen X izgledala je svetlo i bez seckanja dok smo testirali battlefield 2 na 120fps. Najviše zbog broja osvežavanja ekrana ali takođe i zbog Nvidiong-GSync koji pomaže igricama koje ne dostižu 120fps. Cena ovog laptopa počinje od 1999 dolara sa grafičkom kartom Nvidia GTX1070. Prvo puštanje u prodaju biće u Novembru.

Na kraju HP Omen x je impresivan laptop koji se može dosta nadograđivati. Iako nije napravljen da se bori protiva ASUS ROG Zephirus! Ovaj laptop je zver i to prelepa zver!