fbpx
HP Envy 13t dokazuje da ne morate da opljačkate banku da biste kupili lagani laptop sa dozom stila i performansi. Za manje od 900 dolara (849 dolara u vremenu objavljivanja), ovaj 1,3KG težak ultrabook ima snažni Intel 8me generacije procesor. Takođe ima prelepu metalnu šasiju i pogodnost dugog trajanja baterije. HP Envy 13t ima i jednu od najboljih tastatura dostupnih na tržištu.

Dizajn

U Laptop servisu Restart vidimo toliko srebrnih laptopova da ih je nemoguće razdvojiti… Ali HP Envy 13t dodaje neke originalne ideje na dizajnu koji ga čine drugačijim. Mat aluminijumski poklopac ima mali nagib na leđima koji pokriva šarku, čineći iha čistim, elegantnim linijama. Sjajni HP logo na sredini poklopca se stvarno ističe dok HP oblik šasije čini ceo sistem tankim i elegantnim. Glatka površina dna laptopa napravljena je od legure magnezijuma.
hp envy 13t dimenzije

Specifikacije HP Envy 13t

Procesor: Intel Core i7-8550U

Operativni sistem: Windows 10 Home.
RAM: 8GB.
RAM Nadogradljiv na:
Veličina čvrstog diska: 256GB.
Tip hard diska: PCIe m.2 SSD.
Veličina ekrana: 13.3
Najviša dostupna rezolucija: 3840×2160.
Native Resolution: 1920×1080
Optički disk: Nema
Grafička kartica: Intel UHD Graphics 620.
Video memorija je deljena.
Wi-Fi: 802.11 a / b / g / n / ac
Bluetooth: Bluetooth 4.1
Mobilni širokopojasni.
Tač ped Veličina: 4.3×2.1 inča.
Portovi (isključujući USB): Combo slušalice / mikrofon.
Portovi (bez USB-a): USB 3.0.
Portovi (bez USB-a): USB Tip-C.
USB portovi: 4
Slotovi za karticu: microSD.
Garancija / Podrška za jednu godinu garancije
Dimenzije laptopa: 12,85×8,9×0,51 inča.
Težina laptopa: 1,3 kilograma.

 

HP Envy 13t

Otvaranjem poklopca otkrivena je atraktivna aluminijumska površina sa srebrnim tasterima koji se uklapaju u estetiku. (MacBook prekida šemu boja pomoću smeđih ključeva). Bočni okviri oko 13,3 inčnog ekrana su relativno tanji… Ali niko ne bi pogrešio ovaj ekran za jedan od bezivičnih ponuda na Dell XPS 13 ili Lenovo Yoga 920. HP takođe nudi Envy 13t u boji „Silk Gold“.

Na 12×8,5×0,55 inča, Envy je dovoljno mali da se uklapa u uski džep torbe i dovoljno kompaktan da se uklapa u čak i najuže ležište sedišta, dok je njegova težina od 1,3 kilograma veoma lagana za nošenje. Dell XPS 13 i Microsoft Surface Laptop su oboje lakši… Za nešto manje od 0,2 kilograma lakši. MacBook Air je približno iste težine i cene dok je HP Spectre 13 za pola kilograma lakši.

hp envy 13t portovi desne strane

Portovi

Za notebook ovako tanak, Envy 13t ima dobar izbor portova, koji uključuje dva standardna USB 3.0 konektora. Takođe poseduje i dva USB-C porta po jedan na svakoj strani. Postoji i 3.5mm audio priključak i slot za microSD karticu. USB-C portovi se mogu koristiti za punjenje, prenos podataka i video izlaz… Ali vi možete puniti laptop samo sa HP-ovim punjačem. Sam uređaj dolazi sa ne-USB punjačem.

hp envy 13t potovi leve strane

13.3-inčni 1080p ekran osetljiv na dodir na Envy 13t nudi pristojan kvalitet slike. Kada smo gledali Trailer za Thor: Ragnarok, boje poput zelene na Heli, ljubičaste na statui i crvena iza logotipa Marvel-a izgledali su prilično tačni, ali se nisu „isticale“, kao što to rade na skupljim takmičarima kao što je najbolji laptop 2018 Dell XPS 13 i HP Spectre 13. HP takođe nudi Envy 13t sa opcionim 4K ekranom, koji može biti svetliji i jasniji (nismo testirali jedan).

Ekran

Prema našem kolorimetru, ekran Envy-a je reprodukovao solidnih 106 procenata giganta sRGB boja… Što je samo nekoliko poena ispred ultraportabilnog proseka kategorije laptopova i 5 ili 6 poena između XPS 13 i Spectre 13. Ekstremni ekran na ekranu Surface Laptop može da prikaže 30 posto više boja od Envy. Appleov MacBook Air ne može čak ni da se takmiči, jer njegov panel može da postigne samo 71% gamuta.

Sjajna površina na panelu, zajedno sa ispod-prosječnom osvetljenošću, štete uglovima gledanja na Envy-ju. Čak i sa samo 45 stepeni ulevo ili desno, boje su počele da blede… A glavna svetla u našoj kancelariji se reflektuju na nas. Na ekranu je meren skromnih 248 nita na našem meraču osvetljenja, oko 15 procenata ispod proseka kategorije

Audio

Audio izlaz na HP Envy 13t je dovoljno dobar za slušanje dijaloga u filmovima ili Skyping-u, ali za muziku će te želite eksterne zvučnike. Kada smo slušali AC / DC „For Those Who Rock“, muzika je bila dovoljno glasna da popuni malu sobu, ali bila je tanka ili bleda.

Tastatura i dodirna tabla

Tastatura Envy 13t je tako dobra da samo ovaj laptop čini upečatljivom opcijom za studente ili radnike u proizvodnji. Takmičari uzmite u obzir; HP je pokazao da čak i na veoma tankom laptop računaru možete imati iskustvo u kucanju na svetskom nivou. Iako ključevi imaju skromnih 1.2 milimetara dubine (od 1.5 do 2 mm su tipični za mainstream prenosive računare), oni daju vrlo dobar osećaj da se nikad nismo našli na dnu tastera. Ključevi su se osećali kao nastavci mojih prstiju da sam mogao da dostignem na moj najviši nivo od 110 reči u minuti na testu kaže laptop mag.

hp envy 13t tastatura

Tač ped veličine 4,3×2,1 inča bez klikova bio je veoma tačan, bez obzira da li smo obeležavao tekst ili se kretao po radnoj površini. Takođe je besprekorno odgovorio na multi tač gestove kao što su snimanja i zumiranje sa tri prsta.

Ako idete na posao ili u školu, Envy 13t može poneti sa sobom dok punjač možete ostaviti kod kuće.

Performanse

Sa svojim Intelom 8me generacije i7-8550U, 8GB RAM-a i 256GB PCIe SSD-om, naša revizija konfiguracije Envy 13t ponudila je izvrsne performanse, kako u svakodnevnoj upotrebi, tako iu benčmark testovima. Čak i sa više od dvanaest otvorenih Chrome kartica i reprodukovanja video zapisa, nismo doživljavali nikakva kočenja.

HP Envy 13t je postigao snažnu ocenu od 12,225 na Geekbench 4, sintetičkom benčmarku. Taj broj je oko 60 procenata veći od proseka kategorije i Microsoft Surface Laptopa i sporijih Core i5-7200U. Međutim, Dell XPS 13 i HP Spectre 13 su bili bolje za 7 do 16 posto, iako oba imaju isti Core i7-8550U CPU kao Envy.

256 GB PCIe SSD laptopa je trebalo samo 24 sekunde da kopira 4.97 GB mešanih medijskih datoteka. To je prijatna brzina od 212 MBps, koja bi patulirao laptopom sa mehaničkim čvrstim diskom ili sporijim SSD-om. MacBook Air je na našem testu postigao identičnu brzinu. Međutim, ultraportabilni prosek kategorije laptopova je skromniji za 15 MB / s, Specter 13 je bio 60 posto brži i Dell XPS 13 je bio više nego dvostruko brži.

Envy 13t je završio macro test u kome smo složili 20.000 imena sa svojim adresama za 3 minuta i 36 sekundi, što je oko 2 minuta brže od proseka kategorije i 25 sekundi ispred Surface Laptopa. Međutim, XPS 13 je bio oko 27 sekundi brži od Envy-a dok je Specter bio samo 7 sekundi ispred.

Grafika

Sa integrisanim Intel UHD 620 GPU-om, Envy 13t ne može zameniti gejmerske mašine, ali može da reprodukuje video zapise i pokrecne manje zahtevne naslove. Kada smo pokrenuli Dirt 3 trkačku igru, HP-ovi laptop su imali jaku brzinu od 48 fps, što je skoro 20 posto iznad proseka kategorije. Međutim, XPS 13 i Specter 13 su ponudili mnogo više od 50 frejmova u sekundi, dok je Surface Laptop jurio na brzini od 68 fps.

Na 3DMark Ice Storm Unlimited-u, sintetičkim grafičkim testom, HP Envy 13t je postigao snažnih 77.685 poena, što je u proseku više za 30 procenata i od najboljeg Surface Laptop-a za više od 15 procenata. Specter 13 je došao do nekoliko tačaka u odnosu na Envy, dok je XPS 13 bio brži za 5 posto.

Trajanje baterije

Ako idete na posao ili u školu, Envy 13t može poneti dok punjač možete ostaviti kod kuće. Laptop baterija je trajala snažnih 9 sati i 46 minuta na testu Laptop Battery, što podrazumeva kontinuirano surfovanje preko Wi-Fi-a. To je sat i 20 minuta duži od proseka kategorije, oko 45 minuta ispred Surface Laptopa i 3 sata i 45 minuta duže od Spectre 13. MacBook Air je trajao oko 40 minuta duže od Envy-ja dok je XPS 13 pao sa vremenom od 16:05.

Web kamera

720p fotoaparat na Envy 13t je dovoljno dobar za korišćenje za Skype pozive, ali za podcasting ili pravljenje stvarno važnog poziva bi želili da investirate u bolju web kameru. Kada smo slikali pod osvetljenje u našoj kancelariji, plava na mojoj košulji izgledala je malo tupa i ravna… A fini detalji kao što su dlake u bradi i pore na mojoj koži bilo je nemoguće razlikovati. Slika je bila vrlo svetla, ali u pozadini je bilo dosta vizuelnog šuma.

Softver

hp envy 13t logo

HP pakuje Envy 13t dolazi sa nekoliko korisnih uslužnih programa, bloatvare-a i standardnog crapvera instaliranog na Microsoft-u, koji svaki Windows 10 računar dobija ovih dana. Odlično za korisnike noviteta, HP JumpStart sadrži niz uputstava kao što su „Must-know prečice na tastaturi za Windows 10“, ali takođe ima i promocije za produžene garancije i programe za punjenje mastila.

HP JumpStart

ePrint vam omogućava da izlazite na HP štampač preko Interneta. Recovery Manager vam pomaže u kreiranju sigurnosne kopije ili resetovanja sistema. HP Support Assistant pruža pristup živom chatu i drugim tehničkim resursima podrške. Aplikacija za kontrolu zvuka Bang i Olufsen vam omogućava da podesite jačinu zvuka i izaberete muzičke, filmske i glasovne profile zvuka.

Band Olufsen

Proizvođač je takođe učitao Netflix, Priceline, Amazon i Dropbox aplikacije, zajedno sa kartičnom igricom pod nazivom Simple Solitaire. Ako ste novi Dropbox pretplatnik, dobijate besplatnih 25GB prostora na godinu dana. Na vrhu ovih nepotrebnih aplikacija, imate standardni Windows 10 set bloatvare-a, uključujući Candy Crush Soda Saga, Bubblewitch Saga, Asphalt 8, March of Empires i link za preuzimanje Drawboard PDF editor-a, koji košta 9,99 dolara. Na sreću, lako je ukloniti sve neželjene aplikacije.

Pregrejavanje

Šta je dobar laptop ako pregreva dok se koristi na krilu? Srećom, HP Envy 13t se održavao mlakim sve vreme tokom naših testiranja. Posle strimovanja video zapisa u trajanju od 15 minuta, tač ped je merio 27 stepeni, tastatura je spuštala na 32 stepeni, a donji deo bio je samo 33 stepeni celzijusa. Smatramo da su temperature ispod 35 stepeni komforne.

Konfiguracije

Naša konfiguracija na pregledu sadrži 1080p ekran osjetljiv na dodir, Core i7-8550U CPU, 8GB RAM-a i 256GB PCIe SSD i nosi cenu od 1.049 dolara. Međutim, u vreme proizvodnje, HP je prodao ovaj model za samo 849 dolara, što je neverovatan posao. Ako kupite preko HP-ove veb lokacije, možete konfigurirati laptop sa većim SSD-om ili nadograditi na 4K panel za dodatnih $ 150. HP kaže da će HP Envy 13t biti dostupan sa Nvidia geforce MX150 grafikom i Silk Goldom bojom, ali veb lokacija kompanije nije uključila te opcije u vreme proizvodnje.

U privatnim prodavcima možete dobiti verzije HP Envy 13t koje imaju Core i5 procesor i dolaze sa nižom MSRP. Za 899 dolara, Microsoft prodavnica prodaje verziju laptopa sa CPU Core i5-8250U, 8GB RAM-a i 128GB SSD-om. U zavisnosti od trenutnih cena, definitivno ćemo preporučiti Core i7 model sa najmanje 256GB SSD-om.

Suština

HP Envy 13t je sjajan izbor za studente, zaposlene u informatici ili bilo koga kome je potreban lagani laptop sa dugotrajnom baterijom. Iako ima elegantan izgled vrhunskog potrošačkog laptopa, ovaj 13,3-inčni ultraportabilni uređaj ima odlično iskustvo u kucanju, dugo trajanje baterije i snažne performanse koje ljudi očekuju od najfinijih laptop računara.

Ako možete potrošiti nekoliko stotina dolara više, u zavisnosti od prodajnih cena, Dell XPS 13 nudi mnogo duže trajanje baterije, jasniji ekran i bolji zvuk, ali njegova tastatura nije toliko dobra kao HP. Bez obzira da li vam je potreban za rad ili igru, HP Envy 13t pruža izuzetnu snagu i prenosivost za njegovu cenu.