fbpx

CEO kompanije NVIDIA Jensen Huang je ispratio Gigabyte Aero 15X na CES-u kako bi pokazao kako Mak-K tech može da napravi laptopove i lagane i moćne. Sa ažuriranim 2018 Gigabyte Aero 15X, Gigabyte je pokazao da ne radi samo o grafici. Ima potpuno novu Intelovu 6-jezgarnu CPU osmu generaciju i sa novim ekranom od 144Hz, obrađuje najveći nedostatak zadnjeg modela za igrače. Istovremeno, zadržava pametan dizajn, NVIDIA GTKS 1070 Mak-K grafiku i ogromnu bateriju, čineći Aero 15Ks najbolji lagani igrački laptop koji možete kupiti. To je rekao da uskoro dolazi niz sličnih laptop računara, pa Gigabyte možda dugo neće zadržati krunu.

Pogledajte HP Envy 13t elegantan i lagan laptop.

Specifikacije

 • NVIDIA® GeForce® GTX 1070 GDDR5 8GB sa Max-Q dizajnom
 • 8th Gen Intel® Core™ i7-8750H Processor
 • World’s First Full HD 144Hz IPS Panel with Thin Bezel Design
 • 4K UHD IPS Adobe RGB 100% Panel (Optional)
 • 5mm Thin Bezel Design: Experience True Visual Immersion
 • X-Rite™ Pantone® Certified Display
 • 94Wh Huge Battery Capacity for 10+ Hours Productivity
 • Thunderbolt™ 3, mini DP 1.4, HDMI 2.0: UHD 4K 60Hz Output
 • UHS-II Card Reader: 12X Faster Transfer Speed
 • Blazing-fast M.2 PCIe Gen.3 X4 SSD: Reach 2000MB/s (Optional)
 • DDR4 2666MHz: Next Generation Memory
 • GIGABYTE Fusion Keyboard: 16.7M Colors Per-key RGB Backlight
 • Unique Aesthetics with Aluminum Robust Body
 • CNC Chassis: Brings Back the Art of Crafting
 • Dolby Atmos: Moving Audio

Rezime

Gigabyte Aero 15X je već bio najsposobniji lagani laptop koji možete kupiti, ali Gigabyte je napravio najnoviju verziju još bolje. Sa potpuno novim 6-jezgrenim Intel procesorom i igranim displejem, on nudi retku mešavinu performansi, prenosivosti i trajanja baterije koji ga odvajaju od rivale.

Gigabyte Aero 15X pozadina

Hardver

Gigabyte se nije uzdigao sa dizajnom originalnog Gigabyte Aero 15X, osim što je zamenio „Gigabyte“ slova na ekranu sa novim logotipom „Aero“. Takođe je držao brušenu crnu aluminijumsku šasiju, izgled portova, čudnu veb kameru i sve ostalo spoljašnje. Pošto je poslednji model imao skoro savršenu mešavinu snage, težine i trajanja baterije, lako je razumeti zašto je ostao kurs. Neki mogu nazvati dizajn blistavi, ali mi se sviđa da ima Supermanu moć pod eksterijerom Clark Kent-a.

Najbolji tablet ipad pro 10.5 inča.

Kod debljine 18mm (0,7 inča), on je tanak kao njegovi ključni lagani igrači laptop računara, MSI GS63VR 7RG Stealth Pro i ASUS ROG Zephirus GKS501. To je malo teže od MSI od 4,2 funti, težine 4,5 funti , ali mnogo lakše od ASUS-a od 4,9 funti. Dovoljno je reći da je dovoljno tanak da stavim u torbicu torbu za vreću i dovoljno lako osjetim za nošenje bez loma mi leđa.

Gigabyte Aero 15X

Aero 15X ima jedan od najboljih tastatura za brzo kucanje, zahvaljujući blago konkavnim ključevima, kratkim putovanjem i zadivljujućim čvrstim obrtanjem. Kao i ranije, to je pozadinsko osvetljenje sa Gigabyte-ovim Fusion tech-om, koji svaki piksel osvetljava pojedinačno sa do 16 miliona boja – samo mali laptop računar.

Kao i na mnogim drugim Vindovs 10 laptopovima, touchpad na Gigabyteovom vodilju je u redu. Nivo trenja je dobar, pritisak pritiska nije previše težak i tipka dobro funkcioniše. Međutim, povremeno mi je pogrešno otkrio dlan i ne podržava gesture sa Vindovs-om 10 ili 10 prstiju korišćenih za pozivanje Cortane i drugih funkcija. Igrači i ozbiljni korisnici grafike će želeti miš, ali dodirna tabla će bar raditi u štapiću.

Gigabyte Aero 15X tastatura

Govoreći o periferijama, Aero 15Ks ima širok spektar brzih portova za korisnike energije. Dobijate jedan Thunderbolt, tri USB 3.1 porta, slot za SD karticu, HDMI 2.0, mini-DP i čak Ethernet port RJ-45. Zahvaljujući par M.2 PCI-E slotova, možete takođe možete sačuvati veliki broj podataka u prostoru za skladištenje.

Zvučnici

Sistem takođe poseduje par zvučnika od 2 vata sa Dolbi ATMOS-om za igranje. Kvalitet zvuka,nije sasvim vredan pomena, jer Aero 15Ks, kao i mnogi laptopovi, nedostaje nešto što se približava basu. Ostatak frekvencija je barem kristalno jasan, a stereo odvajanje je bolje od proseka.

Izvanredna karakteristika dizajna je 15,6-inčni ekran sa manjim bezelom. Na vrhu izgleda dobro, zadržava veličinu Aero 15Ks približno iste kao i mnoštvo 14-inčnih laptopa. Takođe pomaže da se objasni kako je Gigabyte u mogućnosti da uklopi toliko energije i baterije u tako malom kućištu. Nedostatak ovih malih okvira je da je 720p veb kamera montirana na šarku, stvarajući veoma neugodan ugao za Skipe pozive.

Gigabyte Aero 15X ekran

Naš model pregleda imao je 1080p ekran, ali je dostupan i 4K (3.840 k 2.160) ekran. Ta opcija vam daje 100% Adobe RGB pokrivenost, ali će bez sumnje drastiti bateriju mnogo brže.

U svakom slučaju, 1080p IPS ekran je fantastičan. Sada ima odličnu maksimalnu brzinu osvežavanja od 144Hz. Ovo je veliki korak od ekrana od 60Hz koja je razočarala igrače na poslednjem modelu… Iako nažalost nema dovoljno podrške za NVIDIA G-Sinc. Za korisnike grafičkih kartica, ona pakuje Ks-Rite Pantone tech, što znači da su boje fabrički kalibrirane iz kutije.

Gigabyte-ov poslednji Gigabyte Aero 15X je već bio na vrhu grafikona performansi zahvaljujući procesoru Intel quad-Core i7-7700HK i NVIDIA GTKS 1070 Max-Q grafici. Najnoviji model odvodi ga na drugi nivo, iako preko Intel-ovog najslikovitog 6-jezgrenog i7-8750H CPU-a. Gigabyte je obećao i do 50 posto više obrada, a moje testove to pokazuju, pokazujući CPUMark rezultat od 12.500, u poređenju sa oko 8.900 na starijem modelu.

MAx-Q kartica

Kao podsetnik, Max-Q kartice su nešto sporije od verzije koje nisu Mak-K, ali su više korisne za bateriju. Dakle, očekivali biste da će novi Aero pasti više snage nego laptop NVIDIA GTKS 1060, ali manje od jednog sa GTKS 1070. Sigurno je da je u programu 3D Mark 11 pao samo malo od Alienvare 15, a sledi drugi stepen ispod navedenog ASUS ROG Zephirus. Međutim, on je bolji od modela poput Alienvare 13 i najnovije Surface Book, od kojih pakuju GTKS 1060 čip. Performanse su bliže GTX 1070 nego 1060.

Da vidimo kako je Gigabyte Aero 15X upravljao igricama, testirao sam Witcher 3, Volfenstein II i Rise of the Tomb Raider. Na 1080p, sve te igre su neverovatno glatko rukovodile, udarajući 120 fps na Rise of the Tomb Raider – samo pada ispod GTKS 1070 opremljenog Alienvare 15. Čak i na 4K monitoru, brzina kadra na Vitcher 3 je bila mnogo veća 30 fps, više nego što je prihvatljivo za laptop tako malih dimenzija.

Gigabyte Aero 15X usbovi

Kamera

Takođe sam uredio par video snimaka sa Gigabyte Aero 15X, miješanjem HD i 4K video zapisa, i stvarno je sjajan. Bilo je jezivo dobro i odzivno sa video-glasom koji je bio resurs, i mogao bi brzo da stabilizuje i druge zahtevne zadatke. Konačno visokokvalitetno, potpuno HD kodiranje je jednako brzo.

Gigabyte Aero 15X ima dva ventilatora i dve cevi koji štite GPU i CPU od pregrevanja, zajedno sa bočnim ventilacionim ventilom kako bi se sprečilo recirkulacija. Međutim, kada igranje, video uređivanje ili pokretanje eksternog 4K monitora, ventilatori se izvlače i postanu prilično bučni. Tokom normalne upotrebe retko se pojavljuju, i kada to rade, zvuk nije glasan. Najvažnije, delovi se zagrevaju, ali nikad nisu vrući na dodir. U Gigabyteovom Smart Manager-u, možete čak podesiti ventilatore za tiši rad, normalno i igranje.

Supersila Aero 15X je trajanje baterije. To je trajalo 7:40 u našem testu ispita baterija, skoro dovoljno dugo da bi mi omogućavala da kontinuirano gledam filmove na letu Pariz/Vankuver. To je dvostruko duze od najnovijeg GS63VR 7RG Stealth Pro i kilometara ispred ROG Zephirusa. Kako je Gigabyte ovo isključio?

Gigabyte Aero 15X usbovi desna strana

Jedna stvar, Aero 15X ima masivnu bateriju od 94.24 Vh, skoro dvostruko veća od 50 Vh uređaja u ASUS ROG Zephirus-u. Takođe isprazni video reprodukcijske zadatke na integrisanu Intel UHD 630 grafiku, čime zadržava još snažniji GTKS 1070 idle. Naravno, možete očekivati puno manje životnog vijeka baterije dok igranje, ali znatno više od rivala. Opet, kao i kod drugih laptop računara, očekivao bih znatno manje baterije sa opcijom prikaza 4K.

Cena i konkurencija

Gigabyte Aero 15X počinje sa $ 2,200 sa 1080p 144Hz displejom i Windovsom 10. Korak do 4K ekrana i Windovs Pro će te koštati 200 dolara više. Takođe pokreće blago de-podešeni Aero 15 sa istim Intel Core i7-8750H 6-jezgarnim procesorom… I još uvek odličnom NVIDIA GTX 1060 grafikom, počevši od 2000 dolara.

Možete dobiti do 32GB za Aero 15/15Ks, i preporučio bih vam to ako radite na grafičkom radu ili težim igricama. Iskreno, 16GB jednostavno više nije dovoljno za korisnike energije. Zahvaljujući memorijskoj neredu u mnogim aplikacijama, posebno pretraživačima poput Firefoksa i Chrome-a. Pronašao sam da je Premiere Pro 2018 CC, još jedna memorijska svinja, koristila skoro 10GB RAM-a.

Na $ 2,200, Aero 15X će biti konkurentan sa gore pomenutim MSI GT75VR ($ 2,400) i $ 2,300 ASUS laptop ROG Zephirus opremljenim s potpunom NVIDIA GTX 1070 grafikom. Međutim, ako ste spremni da se povučete na NVIDIA GTKS 1060 grafiku, Razer Blade je sada znatno jeftiniji na 1.700 dolara.

Zaključak

Uz Gigabyte-ovo osvježenje Aero 15Ks, sada ima nekoliko grešaka, mešajući performanse vodećih klasa, prenosivost i neverovatan vek trajanja baterije. Takođe poseduje širok spektar luka, odličnu tastaturu i, na kraju, brzi osvežavajući 144Hz ekran koji odgovara igricama. Međutim, bolji touchpad bi bio dobar, a minimalistički dizajn neće uzbuđivati one koji žele da njihovi laptop računari vide.

Kao osoba koja takođe puno da snima video matrijal, kompozit i 3D animaciju… Performanse grafike, težina i trajanje baterije su za mene najvažniji. Nedavno sam posetio Sajmu automobila u Ženevi i trebao mi je nešto sasvim lagano sa dovoljno snage za uređivanje video zapisa od 4K i dovoljno trajanje baterije do većeg dela dana. To je još jedan slučaj korišćenja gde Aero 15Ks stvarno sija, pružajući sve tri stvari istovremeno. Za ljude kao što sam ja, odlična igrica je samo bonus.

Sve se to pokazalo , sa lansiranjem Intelovih novih visokokvalitetnih laptopova CPU-a. Talas lakih, moćnih laptopa došao je ove nedelje ASUS, MSI, Samsung i drugi. Novi laptop ASUS ROG Zephirus M ima skoro identične specifikacije za Gigabyte Aero 15X… Sa istim 8 generacijskim Core i7 CPU-om, GTX 1070 Mak-K grafikom i ekranom od 144Hz. Isto važi i za MSI-jev GS65 „Stealth Thin“ laptop, tako da Gigabyte ima dosta veliku konkurenciju.

Dobra strana
 • Veoma lagan za laptop sa moćnom grafičkom.
 • Odlično trajanje baterije.
 • Odlične performanse za igranje i rad na računaru.
 • Odlična tastatura na ovom računaru.
 • Dosta opcija za konekciju.
Loša strana
 • ne upečatljiv dizajn laptopa.
 • Tačped ima problema.