fbpx

Samsung Galaxy S8 karakteristike i karakteristike S8+ telefona su interesovanje danas velikog broja ljudi! Samsung galaxy s8 i s8+ su najbolji Android telefoni koje možete kupiti. Počevši od prilično strmih 750 i 850 dolara. Novi Samsungovi telefoni odlikuju prelepi dizajn smart telefona uklanjajući gadne ekrane sa svojim 5.8 i 6.2 inčnim bez ivičnim ekranima. A ovo su prvi uređaji koji se hvale Qualcomm’s zveri Snapdragon 835 procesorom za brze performanse.

Nekoliko meseci nakon Galaxy S8 lansiranja, Samsungov novi virtuelni pomoćnik Bixbi je u potpunosti dostupan! Iako ga još uvek pogodi ili propusti, a mi nismo ljubitelji lokacije senzora otiska prsta. Ali kada dodate odličnu bateriju i poboljšanja kamere koja je već bila vrhunska, imate dva pobednička telefona s Galaxy S8 i S8+.

U ovom članku Laptop servis Restart će uporediti Galaxy s8 karakteristike sa karakteristikama S8+ i iphone telefona.

Galaxy s8 karakteristike i dizajn

Bez uvrede na LG G6, ali Galaxy S8 karakteristike pokazuje pravu zver čiste snage i prelep dizajn bez ivica. Samsung nije samo skinio maske sa ovog telefona… Napravio je umetnički rad sa novim bez ivičnim displejom koji se proteže od kraja do kraja. Galaxy S8 ne samo da ima nešto veći odnos između ekrana i tela nego LG telefon… Već i izgleda elegantnije zbog načina na koji Gorilla Glass leži na ivicama na prednjoj i zadnjoj strani. Ostali Android telefoni izgledaju prosečno, ravne ploče za poređenje. Galaxy S8 karakteristike harverski su odlične, a takođe je tanji i uži od G6.

Galaxy s8 karakteristike ekrana su:

Ekran na S8 je 5,8 inča, naspram 6,2 inča na S8+. Ali, osim razlike u veličini ekrana, S8 i S8+ imaju isti dizajn. Sve u svemu, preferiraćemo veći ekran na S8+. Ali ukoliko imate male ruke, verovatno će naclaženje pozicije telefona u ruci kako biste dosegli određene tastere… Uključujući i dugme za početak biti vrlo teško. Dugme je dobro funkcionisalo u našem testiranju, pružajući solidne povratne povratne informacije. Na njoj se nalaze dugmići Recent Apps and Back.

Pročitajte više o Honor 7x Huawei mobilnom telefonu.

Ono što je izuzetno zanimljivo za Galaxy S8 karakteristike je koliko vam je ekskluzivna veličina u poređenju sa modelom S7, dok još uvek dobijate kompaktan i lagan dizajn. S8 ima 5.8-inčni ekran smešten u šasiji teškoj 0.15 kilograma, dok je 5,1-inčni S7 težak 0,14 i imao je istu širinu. S8 je viši, ali je ipak jednostavan za korišćenje sa jednom rukom.

6,2 inča ekran

S 6.2-inčnim ekranom, S8+ je težak 0,17 kilograma, koji je veći od 5,5 inčnog S7 Edge-a. Ali S8+ čini iPhone 8 Plus (6,2×3,1×0,29 inča, 0,20 kilograma) izgleda pozitivno prepucanim. Plus, za razliku od najnovijih iPhona, S8 i S8+ imaju priključke za slušalice.

Galaxy s8 karakteristike zadnja strana

Bez obzira na veličinu koju izaberete, neće biti dugo pre nego što vidite zamućene otiske prstiju na poleđini telefona. Otisci su bila naročito istaknuti na ponoćnoj crnoj verziji S8 i S8+, ali takođe možete izabrati svetliju sivu orhidejsku ili arktičku srebro, koja ne pokazuje lako zamućene mrlje.

Galaxy S8 karakteristike

Cena Galaxy s8: 720-750 dolara
Displej (pikseli): 5,8 inča (2960 k 1440) Super AMOLED
Kamera (nazad): 12 MP, f / 1,7 blenda
Kamera (prednja strana): 8 MP, f / 1,7 blenda
Biometrijsko skeniranje Prepoznavanje lica, skenera irisa, čitača otiska prsta Prepoznavanje lica, skenera irisa, čitača otiska prsta
Procesor telefona: Snapdragon 835
RAM memorija: 4GB
Skladište za podatke: 64GB
microSD: do 256GB
Baterija telefona: 3.000 mAh
Trajanje baterije (4G): 10:39
Veličina uređaja: 5.9×2.7×0.3 inča
Težina uređaja: 160 grama
Boje dostupne: Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver
Android Verzija: 7.0 Nougat
Punjenje USB: Tip-C
Bežični punjenje: VPC i PMA

Galaxy S8+ karakteristike

Cena Galaxy s8: 840-850 dolara
Displej (pikseli): 6,2 inča (2960 k 1440) Super AMOLED
Kamera (nazad): 12 MP, f / 1,7 blenda
Kamera (prednja strana): 8 MP, f / 1,7 blenda
Biometrijsko skeniranje Prepoznavanje lica, skenera irisa, čitača otiska prsta Prepoznavanje lica, skenera irisa, čitača otiska prsta
Procesor telefona: Snapdragon 835
RAM memorija: 4GB
Skladište za podatke: 64GB
microSD: do 256GB
Baterija telefona: 3.500 mAh
Trajanje baterije (4G): 11:04
Veličina uređaja: 6,3×2.9×0.3 inča
Težina uređaja: 170 grama
Boje dostupne: Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver
Android Verzija: 7.0 Nougat
Punjenje USB: Tip-C
Bežični punjenje: VPC i PMA

O tom otisku prstiju …

Bili smo zabrinuti da je postavljanje senzora za otisak odmah pored kamere na poleđini Galaxy S8 i S8+ možda problem. I to je bilo, na početku. Pošto je senzor prilično uzak, teško ga je naći bez gledanja. Navikli smo se na to nakon nekoliko dana, ali još uvek želimo da je ispod objektiva. Ako ne želite da dosegnete oko S8 da biste otključali svoj telefon, možete da izaberete nekoliko dodatnih biometrijskih opcija koje vam Samsung nudi. Postoji prepoznavanje lica, kao i skeniranje irisa. Iris skeniranje brže otvara vaš telefon i čak radi u mraku, ali ne radi na direktnom sunčevom svetlu. Vaše oči moraju biti potpuno otvorene, tako da normalan pogled nije opcija. Prepoznavanje lica nije samo sporije nego i imalo problema na direktnom suncu i ne radi u mraku. Naš savet? Koristite skeniranje irisa svuda, osim na suncu! A kada ima jakog svetla, samo koristite skener otiska prsta.

Galaxy s8 karakteristike ekrana

Apple donosi OLED ekran na iPhone X, ali morate platiti mnogo za tu privilegiju. Galaxy s8 ekrani sa rezolucijom od 2960×1440 piksela su okretali skoro savršenie rezultate na našim testovima. Nudeći veoma jasnu sliku, neverovatno živopisne boje i preciznost boja.

Izuzetno širokougaoni odnos 18,5:9 ne funkcioniše dobro sa nekim aplikacijama… Ali inače, mi volimo koliko je dobro iskustvo u toku kada gledate video i igrate igre.

Prilikom gledanja novog Star wars-a: The Last Jedi trailera, mogli smo videtii sve bore na rukama Reja, dok je levitirala kamenje oko nje s silom. Kao i svaki dijamant oko telesne maske Kilo Ren-a. Dok se kamera okrenula oko ostrva u kojem je Luka trenirao Reja, bilo je teško ne biti impresioniran zlatnim suncem koji se odražavao od vode, kao i bujne zelene listje koje su se doticale planina.

S8 je podržao naše iskustvo reprodukovanjem izvanrednih 183 posto sRGB gamme. To udaljava LG G6 134 odsto, ali AMOLED ekran na Google pixselu je postigao još veći sa 191 odsto. (Međutim, kada uključite režim Adaptivnog prikaza na Galaxy S8, može dostići čak do 255 posto.)

Boja

Ako tražite tačnu boju, i S8 može to da isporuči. U svom AMOLED foto modu, ekran je zabeležio Delta-E rezultat od 0,28 (0 je savršeno). LG G6 je bio najbliži, na nivou 1.01, ali Pixel XL je bio zaostao, sa 5.88. Kao i LG G6, ekran Galaxy S8 je HDR sertifikovan. Što znači da možete uživati u širim rasponom boja i boljeg kontrasta na video snimcima koji podržavaju standard. Amazon, Netflix i YouTube nude raznovrsne HDR-ready filmove i emisije.

Aspekt 18,5:9 ne funkcioniše dobro sa svakom aplikacijom. Na primer, u Super Mario Run-u, primetili smo gadne crne trake iznad i ispod igre. Ali sopstvene aplikacije kompanije Samsung su optimizovane i možete da popunite ekran pritiskanjem dugmeta. Recimo dok gledate youTube i Netflix, čak i ako se video izgleda malo ispružio.

Od našeg prvog pregleda, neki korisnici su se žalili na crveni ton koji se pojavljuje na njihovim ekranima S8, ali Samsung je objavio ispravku.

Galaxy s8 karakteristike gledanje snimaka

Audio

Galaxy S8 karakteristike tvuka su na visokom nivou. Kada smo slušali Justin Timberlake-ov „Can not Stop the Feeling“ na ovom telefonu, tekstovi su bili jasniji! A jačina zvuka bila je glasnija nego na istoj stazi na LG G6. Drugi telefon je zvučao blago prigušen poređenjem. Međutim, stereo zvuk iz modela Galaxy S8 ne dobijate kao što je slučaj sa HTC U Ultra. S8 Snapdragon 835 mišić utiče na svaki drugi Android telefon na tržištu.

Performanse

Galaxy S8 karakteristike se hrabro unapreduju u novu eru brzine, zahvaljujući Qualcommovom Snapdragon 835 sistemu na čipu. (Bar u SAD-u, u drugim regionima, S8 će imati Samsungov Ekinos 8895 čip). S8 poseduje i 4GB ram memorije, 64GB skladištenja (dvostruko više od osnovnih modela LG G6 i Google piksela) i microSD karticom za ljude kojima je potrebno još prostora.

Kada sve to složite, S8-a blicira svaki drugi Android telefon na tržištu, ali iPhone 8 A11 Bionic čip se ne da. S8 se skoro uvek oseća izuzetno napetim, bez obzira da li se svodeći na Goombas u Super Mario Runu ili košenju vanzemaljaca u N.O.V.A. Nasleđe. Nismo doživljavali nikakvo seckanje prilikom korišćenja višestrukog režima za ćaskanje sa prijateljima tokom streaming video na YouTube-u. Ako obratite veliku pažnju, možete primetiti da neki od prelazaka prilikom prelaska između aplikacija nisu 100% glatki, ali to izgleda uglavnom kozmetičko.

Što se tiče performanse benčmarka, višekorisni rezultat GalaxyS8 od 6,295 u ukupnom testu performansi Geekbench 4 bio je više od 50 odsto veći od onog od njegovog najbližeg konkurenta Android-a, Snapdragon 821 Powered Google Pixel XL (4,146). Međutim, iPhone 8 je postigao iznad 10.000 na ovom testu.

Grafička

Grafička snaga Galaxy S8 takođe je bila impresivna. Na 3DMarkovom testu Ice Storm Unlimited s8 je pogodio 36.508. Drugi protivnici kompanije Android, kao što su LG G6 (29.611) i Google Pixel XL (28.182), bili su daleko iza njega. Ali iPhone 8 je postigao mnogo više sa 64.532.

Novo za S8 je tabulator za upravljanje uređajem kompanije Samsung, čime se najbolje pristupa prevlačenjem okvira Edge. On nudi brzi pregled statusa vašeg uređaja, uključujući stanje baterije, režim napajanja (optimizovan, performanse, igru ili zabavu), raspoloživo skladište i trenutnu upotrebu memorije. Postoji čak i dugme za optimizaciju kojim se čiste bilo koje aplikacije i čisti vaša keš memorija, što je praktičan alat za ljude koji idu u nedelje ili mesecima bez stvarnog isključivanja svojih uređaja.

Galaxy s8 karakteristike zvuk

Galaxy s8 karakteristike kamere

Kada smo prvi put saznali da je zadnja kamera od 12 megapiksela ista kao i ona na prošlogodišnjem S7, bili smo malo razočarani. Te smo morali da testiramo Galaxy s8 karakteristike kamere. Ali ta žurba emocija je bila malo preuranjena, jer ispod haube Samsung napravio važna poboljšanja softvera. A onda ubacite i novu, višu rezoluciju, 8-MP prednji kamkorder i dobijate telefon koji proizvodi primetno bolje slike bez obzira na koju kameru koristite. Najvažniji tveak dolazi u obliku Samsungove nove obrade fotografija sa više slika, koja oponaša rad režima HDR+ Google pixsela tako što uzima više slika kada pritisnete okidač. Onda možete da odaberete najbolju i poboljšate tu sliku uz dodatne detalje i informacije iz preostale dve slike.

Kada smo uzeli S8+ i Pixel XL za nekoliko uzastopnih, uporednih testova, bilo je jasno da su Samsung podešavanja imala prilično pozitivan efekat. Na tržištu susednih farmera, S8 je zarobio sanduk pun jabuka sa boljim kontrastom, bogatijim bojama i boljim detaljima od Pixel XL-a. I kada smo nastavili niz ulicu, S8+ se pokazao bolje od Pixel XL kada smo snimio sliku nekog cveća, a ovaj put nudi bolju ravnotežu beline od Google-ovog telefona, što potvrđuje zelenkast nijansi na laticama belog cveta. Ali to nije bila čista pobeda za S8+. Kada smo stvarno pokušali da pomerimo obe kamere do granice tako što smo snimili pozadinsko osvetljenje koje je bilo upereno pravo ka suncu, Pixel XL nas je zapanjio slikom sa velikim živahnim bojama i oštrim detaljima, iako je došlo do nekog ozbiljnog sjaja objektiva.

Sličnosti

Unutar, u prilično idealnim uslovima, S8+ i Pixel XL su ponovo bili rame uz rame. Jedna razlika je u tome što je Pixelov hladan ton boje pokazao zeleno u pistacijskom makaru, dok je sa slike iz modela S8 prikazan neutralniji balans belog, što je dovelo do sve prijatnije cele fotografije.

Konačno, u lokalnom baru sa još manjim svetlom za rad, i Pixel XL i Galaxy S8 su nas impresionirali fotografijama koje su bile svetlije od scena u stvarnom životu. Male razlike uključuju manje izduvne naglaske na slici S8, što je bilo više detalja u tamnijim predelima scene na slici Pixela.

Kada je u pitanju podešavanje vaših fotografija ili promena režima, Samsung je dodao nove filtere slične Snapchatu-u koji vam omogućavaju ukrašavanje lica različitim maskama životinja, šeširima i drugim glupim emojima. Ali ako to ne udari u vašu fanci, fotoaparat takođe ima režime za snimanje panorama, hrane, usporavanja i više. Kao i kod svih dobrih aplikacija za kameru, tu je i Pro režim koji vam omogućava da podesite postavke ručno.

Upoređivanja

Što se tiče selfija, S8 i S8+ imaju nove kamere sa širokim uglom objektiva, što vam olakšava brzo i lako slikanje vas i svih vaših drugara. Međutim, u poređenju sa fotoaparatom Pixel XL od 8 megapiksela, samozadovoljstvo modela S8 ponekad može biti malo nedostupno.

Upoređivali smo fotografije snimljene od strane S8 i Pixel XL napolje na sunčanom danu. Fotografija Pixel XL je imala dodatni nivo oštrine i detalja koje nismo dobili od modela S8+. Naše lice izgledalo je previše glatko i savršeno za Samsung, do tačke gde se pitamo da li je Beauty Mode tu uskočio čak i kada smo ga postavili na 0.

Kamera Galaxy S8 može snimati 4K video sa 30 frejma u sekundi i sporo-mo video sa do 240 slika u sekundi na 720p. (Za razliku od toga, LG G6 puca na samo 60 frejmova u sekundi u sporom modu.)

Galaxy s8 karakteristike ekran

Galaki S8 Plus – 4K video uzorak

Da testiramo video kvalitet Galaxy S8, snimili smo ribnjaka sa plavom ribom na 4K. Snimci S8 izgledali su oštriji i živahniji od onoga što je iPhone 7 Plus snimio, čak i ako su boje izgledale malo prenatrpanim. Međutim, kada smo stavili oba telefona na montažu da biste testirali stabilizaciju slike, iPhone 7 video je izgledao glatko; videli smo malo mucanja na snimcima S8 dok smo prošetali na travnatom brdu.

Bixbi: Još uvek posao u toku

Galaxy S8 uvodi novog ličnog asistenta, Bixbi, kako bi se takmičio sa Appleovom Siri i Microsoftovom Cortan-om. A za karakterističnu karakteristiku na Samsungovom vodećem telefonu, Bixbi se sada oseća prilično nezavršenim, čak i nakon što je Samsung isporučio glasovne kontrole svom virtuelnom pomoćniku.

Glavna razlika između Bixbi-a i drugih digitalnih asistenata je to što vam omogućava da koristite glasovne komande za kontrolu vašeg telefona umesto dodirivanja ekrana, što vam može uštedjeti vreme i energiju. Takođe možete da koristite Bixbi da vam ispriča vreme ili pogledate definiciju neke reči, ali njegova stvarna svrha vam daje potpuno novi način kontrole vašeg telefona. Na primer, možete zatražiti od Bixbi-a da vam pokaže ime e-pošte od određene osobe po imenu i da će se povremeno povući sve vaše razgovore za samo nekoliko sekundi. To je brže nego da dodirujete da biste otvorili aplikaciju za e-poštu, udarali u pretragu, a zatim ukucali ime te osobe.

Bixbi takođe može da razume složene komande sa kontekstualnim jezikom, tako da možete da uradite stvari kao što je da zatražite od Bixbi-a da objavi poslednju fotografiju koju ste preuzeli u Instagram i dodali naslov, sve sa jednom komandom. Takođe možete da promenite gotovo bilo koju postavku na S8 koristeći svoj glas, što je često mnogo brže od pokušaja da iskopate podešavanja na savremenom telefonu.

Ili barem, tako treba stvari da rade. Veliki problem je to što je Bixbiova funkcija glasovne komande, dok je sada dostupna, prilično erratična kada smo je testirali.

Galaxy S8 karakteristike bixbi funkcije

Ponekad Bixbi neće razumjeti vaš jezik uopšte, dok će se u drugim ttrenucima Bixbi zbuniti i pokušati otvoriti pogrešnu aplikaciju ili prilagoditi netačne postavke. Ali svaki put nakon nekog vremena Bixbi će odraditi sve kako treba i nećete ni reći da su glasovne komande i dalje posao u toku. Trenutno, jednostavne komande imaju najbolju stopu uspeha.

Od 22. avgusta, Samsung je najavio da je Bixbi funkcija za glasovne komande sada dostupna u više od 200 zemalja… Mada ćete i dalje morati koristiti Engleski ili Korejski jezik. Podrška za dodatne jezike, kao i više aplikacija je u toku.

Tada je Bixbi Vision, koji koristi S8 kameru zajedno s prepoznavanjem objekata kako bi identifikovao objekte na svietu. Našli smo da je ovo dobro funkcionisalo kada smo pokazali S8 na raznim kućnim predmetima, kao što su šamponi, grickalice i aluminijumska folija. Takođe radi za knjige. Posle uperivanjea kamere Galaxy S8 na bilo kojem objektu, mogli bismo da proverimo cene online na Amazonu.

Recimo da ste u prodavnici alkoholnih pića i želite znati ocenu tog vina ili hrane. Bixbi je takođe sarađivao sa Vivinom kako bi identifikovao tu bočicu i pljusnu informaciju. Međutim, u prodavnici vina u Njujorku, ova karakteristika je više mašila nego što je pogodila, jer je izgledalo da ima problema s jakim svetlima. Kod kuće, međutim, Bixbi je ispravno identifikovao tri vina, mada je i dalje bilo grešaka.

Ostali talenti kompanije Bixbi uključuju mogućnost postavljanja podsetnika i Bixbi Home alata pomoću interfejsa zasnovanog na kartici, koji prikazuje vaš raspored, šta je novo na Facebooku, vreme, vesti i druge informacije.

Sve u svemu rečeno, Bixbi je frustrirajuća mešavina uspeha i neuspeha, iako postoji puno potencijala, Samsung bi trebao rešiti sve sitnice. Srećom, ipak, možete se obratiti Google Asistentu, koji takođe dolazi unapred instaliranu u S8.

Galaxy s8 karakteristike softvera: bogatiji za igru, ali dostupan

Instalirani Android 7.0 Nougat je prilično intuitivan, a Samsung-ove minimalističke linijske ikone lako su razumljive. Sviđa nam se da ne morate dodirivati dugme da biste videli sve svoje aplikacije sa početnog ekrana. Samo prevucite nadole sa sredine ekrana, a zatim prevucite prstom nalevo da biste videli više aplikacija. Ako prevlačite dole od samog vrha ekrana od kuda god da ste, videćete svoja obaveštenja i Samsungove prečice za brze postavke.
Na kraju, prolazak sa leve strane omogućava pristup prečicama ekrana Edge-a, kao što je prilagodljiva lista aplikacija, ekran za održavanje uređaja (za bateriju, izbor režima performansi itd.) I Smart Select alat za izbor područja ekrana i deljenje ili povezivanje na vrh ekrana. Naći ćete i ton naprednih funkcija. One na vrhu naše liste uključuju jednoručni način rada koji možete aktivirati pritiskom na kućni taster tri puta da smanjite ekran, kao i mogućnost brzog lansiranja kamere pritiskom dvaputa na taster za uključivanje. Barem na S8 koji smo mi testirali, bilo je minimalnog bloatvare-a.

Dodatna oprema: Put izvan Gear VR-a

Galaxy s8 karakteristike u kutiji

Galaxy S8 karakteristike sa novim Gear VR su vrhunske. One su za one koji žele da dožive virtuelnu igru i interaktivni sadržaj, ali to nije jedini interesantni dodatak. Novi DeXs (149 dolara) je dock koji vam omogućava da koristite S8 i S8+ kao mini PC. Doka može da se poveže sa monitorom punog formata preko svog HDMI porta, kao i tastaturom i mišem preko Bluetooth-a. Takođe ima Ethernet priključak i USB priključak.

Iz kutije, aplikacija Samsung Connect će vam omogućiti pristup i kontrolu različitih brendiranih pametnih kućnih uređaja kompanije Samsung. Na primer, možete pokrenuti svoj Samsung robotski usisivač (549 dolara) ili pogledati unutar vašeg Samsung Family Hub frižidera (oko $ 2,900) da biste videli ono šta vam treba dokupiti dok ste u prodavnici. Ali, dobićete mnogo više mogućnosti ako kupite Samsung-ov Samsung Connect Home $ 169. Kombinovani mrežni Wi-Fi ruter i SmartThings čvorište koje će vam omogućiti da kontrolišete druge predmete, kao što su Philips Hue svetla i Netgear-ova sigurnosna kamera.

Samsung nudi niz drugih dodataka, uključujući poklopac LED pogleda za uvek gledajući vreme, bežični punjač i više.

Galaxy s8 karakteristike i trajanje baterije

Jedna zabrinutost zbog telefona sa ovako velikim ekranom je kako taj dodatni prosto utiče na život baterije. Galaxy S8+ ima nešto manju bateriju nego prošlogodišnji S7 Edge (3.500 mAh u odnosu na 3.600 mAh), a ipak S8+ je poboljšao trajanje za gotovo 1 sat. Trajanje baterije je na 11 sati i 4 minuta, na testu Tom’s Guide Battery (kontinuirano surfovanje na 4G LTE). Standardna Galaxy S8 baterija od 3.000 mAh trajala je 10:39 na istom testu, što je poboljšalo vreme Galaxy S7 (8:47) za skoro 2 sata.

Dobili smo ove rezultate sa rezolucijama telefona podešenim na max. 2960×1440 piksela. Dolaze sa manjim zahtevnim podešavanjem od 2220×1080 po defaultu.

U poređenju sa Galaxy S8+ karakteristike baterije Pixel XL-a je bila samo malo duža… U 11:11. IPhone 8 Plus je pogodio 11:16, dok je manji iPhone 8 trajao 9:54. LG G6 je završio sa vremenom od samo 8:39.

Povrh toga, S8 ima pametne baterije koje im omogućavaju da saznaju o svojim načinima upotrebe kako bi povećali dugovečnost još više. A kada vam je potrebno da napunite telefon, možete iskoristiti mogućnosti brzog punjenja S8 preko priloženog USB tipa-C kabla ili koristiti jedan od Samsung-ovih bežičnih punjača (dostupno odvojeno).

Da li su ovi Samsungovi pravi flagships? Šta je sa Note 8?

Sa novim Galaxy Note 8 sportskim većim ekranom i troškom od 930 do 960 dolara, možda ćete se zapitati da li su Galaxy S8 i S8 Plus Samsungovi vodeći telefoni. Svi su odlični telefoni, ali za različite korisnike. Note 8 se izdvaja zbog dvostrukih fotoaparata, nešto većeg displeja od 6,3 inča i pakovanja S Pen. Ali Galaxy S8 i S8 Plus su i dalje odlični Android telefoni za one koji ne žele da troše toliko. Oni nude sličan kvalitet slike i isti procesor, ali manje RAM-a.

Jasno je da su Samsung Galaxy S8 karakteristike i S8+ mnogo bolji od ostatka konkurencije. Samsung pokušava da napravi ekosistem poput Apple-a, sa uređajima koji se kreću od Gear VR-a i DeKs-priključka do nove Samsung Connect aplikacije za kontrolu pametne kućne opreme i pomoćnika Bixbi-a. Takođe je očigledno da Samsung još nije dostigao taj cilj, jer Bixbiove funkcije glasa mogu da prođu ili da se skroz ignorišu.

Ali čak i sa tim manjkavostima, Galaxy S8 i dalje bije Android takmičenje, premašujući iPhone 8 i iPhone 8 Plus u smislu dizajna, kvaliteta prikaza i funkcija. Ipak, novi iPhoni su bolji, kada je u pitanju čista brzina i njihove kamere. Galaxy S8 nije prvi telefon koji nudi gotovo bez ivični dizajn, ali ipak izgleda i čini se modernijim od LG G6 (uprkos neugodnom Samsungovom rasporedu senzora otiska prsta). Displej Infiniti je jednostavno prekrasan, a čip Snapdragon 835 živi do teške brzine i efikasnosti baterije. Neki kupci možda žele da sačekaju iPhone X, ali ovo su najbolji Android telefoni koje možete kupiti upravo sada i naše najbolje preporuke.