fbpx

Kako laptop servis restart saznaje na Lenovo konferenciji Tech Vorld u San Francisku prošle nedelje, kompanija je predstavila Folio tablet. potpuno funkcionalan prototip tableta sa fleksibilnim ekranom koji mu omogućava da se pretvara sa veličine pametnog telefona na veličinu tabletu. Ideja je, naravno, da stavite najbolje karakteristike oba uređaja u gadžet koji možete lako nositi u džepu.

Kao leteći automobili, sklopivi pametni telefoni i tableti sa fleksibilnim displejima uviek su izgledali kao gadžet koji je samo nekoliko godina daleko od dohvata potrošača. Bili smo zadirkani uređajima kao što je Lenovo Folio pre, ali nikad i ne stvarnom proizvodu. Da li se sećate Microsoftovog Courier koncepta? Znamo da tehnologija preklopnog ekrana postoji, jer je u protekloj deceniji bila vidljiva na CES-u i drugim sajmovima. Ali želimo više od čistih tehnoloških demo-snimaka.

Mrzim što moram da prelazimo sa iPhone-a i iPad-a za različite zadatke. Pokušaj čitanja romana ili magazina na malom ekranu predstavlja parvu frustraciju. Istovremeno, odbijamo nadogradnju iPhone-a na veličinu Plus. Žongliranje više uređaja je manje za nas beskrajno od monstruoznog pametnog telefona. Ali uređaj sa preklopnim ekranom je najbolji od oba sveta, a san koji smo imali od prvog čitanja o ideji sklopivih mekih ekrana zahvaljujući Arthur C. Clarke . Zato je Lenovo Folio tablet toliko uzbuđujuć.

Folio tablet

Youtuber Kim Poh Liav snimila je demonstraciju hibrida tableta / pametnog telefona u akciji kompanije Lenovo Tech Vorld. Iako je prototip obrađen samo od strane obučenog Lenovo profesionalca (bez sumnje je vrijedan sitnog bogatstva). Uređaj se lako transformiše sa 5,5-inčnog pametnog telefona na 7,8-inčni tablet. Pokrenuti Android 7.0 Nougat koji radi na Snapdragon 800 procesoru konfiguriše korisnički interfejs Folio tableta kako bi iskoristio raspoloživi prostor na ekranu.

Kako Gizmodo objavljuje u demou, kada je u režimu pametnog telefona, Folio tablet koristi zadnju polovinu ekrana da obezbedi pregled uživo za selfi. Ali stvarna privlačnost Folio tableta je da je to uređaj sa većim ekranom koji je bolji za rad, čitanje i gledanje filmova, a može se spakovati u džep. Lenovo nema zvanične planove da uskoro ponudi Folio tablet potrošačima. Ali još uvijek ima puno razloga da budemo uzbuđeni zbog uređaja. Kompanija je uspela da ugradi tehnologiju preklopnog ekrana u uređaj koji je blago deblji od elegantnih pametnih telefona. Sada smo jedan korak bliže postizanju stvarnosti uz Folio tablet.