fbpx

U Las vegasu na CESu 2018, Corsair je najavio svoj prvi bežični miš sa bežićnim punjenjem, Njegovo ime je Corsair Dark Core RGB i bežični punjač miša, podloga MM1000 Qi.

Ukoliko vam je potrebna tastatura za laptop servis laptopova Restart ih ima u ponudi!

U kutiji dolazi:

  • DARK CORE RGB gejmerski miš.
  • Usb punjač i data kabl.
  • Usb bežični transmiter.
  • USB adapter.
  • Dodatni panel za miš .
  • Quick Start uputstvo.
  • Garancija.

Kompatibilnost

  • PC sa USB 2.0 ulazom.
  • Windows 10, Windows 8 ili Windows 7.
  • internet konekcija je potrebna da bi skinuli Corsair Utility Engine software.

Prvi put smo čuli za napore Corsair-a na bežično napajanom mišu na Computek-u 2017, kada je i dalje bio u toku. Da počnemo od miša, Corsair Dark Core RGB je potpuno novi dizajn od Corsair-a. U pitanju je dizajn za dešnjake sa izmenjivom, magnetno pričvršćenom stranicom koja se nalazi na njegovoj ružičastoj strani. Prodajna tačka ovog miša je naravno ugrađeni Ki modul za punjenje, koji bežično puni baterije miša. Baterije mogu da izdrže do 24 časova korišćenja. Miš koristi Bluetooth na 2.4GHz sa niskom latencijom za povezivanje i poseduje 16.000-DPI optičku laser za senzor. Ima devet dugmeta (Omron prekidači – 50M kliki) i trozonsko RGB osvetljenje. Osvetljenja se programiraju kroz jedinstveni upravljački program Corsair-a, CUE, a i miš ima svoju memoriju za čuvanje podešavanja. Miš se sastoji od dve izmenjive bočne stranice koje odgovaraju vašem držanju miša i stilu igranja.

Bežično napajanje

Corsair Dark Core RGB

A sada pitanje o ovoj novoj tehologiji koja je sve popularnija. Šta bi bio bežično miš bez bežičnog naćina za punjenje? MM1000 Qi je Corsair-ova nova Qi opremljena podloga za miša. Označen u gornjem desnom uglu ovog postolja za miš dimenzija 350×260 mm je mesto gde možete da parkirate svoj Corsair Dark Core RGB za punjenje. Postoji ugrađeni LED indikator koji prikazuje status punjenja. Sa Qi, nažalost nemate mogućnost punjenja dok se miš kreće, ali dobra stvar je mogućnost punjenja bilo kog uređaja kompatibilnog sa Ki uređajem, kao što je na primer pametni telefon. MM1000 Qi čak dolazi zajedno sa adapterima, u slučaju da vaš pametni telefon nema podršku za bežično punjenje. Ovu opciju možete koristit ako imate više uređaja za punjenje ili možda samo zbog pogodnosti. Na Qi se takođe nalazi i USB 3.0 ulaz.

Corsair je takođe napravio i ne-SE verziju RGB dark cora koja nema bežično punjenje, ali je i dalje bežična. Oba miša mogu takođe raditi u žičnom režimu sa priloženim kablom u pakovanju. Dve verzije Corsair Dark Core RGB i MM1000 Qi biće dostupne za par meseci po ceni od 70 eura (Dark Core RGB), 80 eura (Dark Core RGB SE) i podloga od 70 eura (MM1000 Qi).

Corsair Dark Core RGB Specifikacije

Corsair Dark Core RGB bežični miš
Dark Core RGB Dar Core RGB SE
Senzor PMV3367 (optički)
DPI: Do 16.000 DPI
Ambidektrous No (samo desno)
Prebacuje Omron (samo glavna tastera miša)
Izbor kanala: 1.000 Hz
svetla miša: 3-zone RGB 16.8M boje
tasteri: 9 komada
Softver: Corsair CUE
tip: Kablovski bežični / USB
Dimenzije: 126.8×89.2×43.2 mm
Težina: 128g
Cena / garancija: 70-80 eura sa 2 godine garancije
Bežično punjenje: Da

Po nama ovaj miš bi bio mnogo bolji da je punjenje kao na Razer Mamba HyperFluxu. Bežično i konstantno bez potrebe da se čeka za punjenje.

Evo i spotlight videa: