fbpx

Sa jednim od najsnažnijih nizova zaštitnih funkcija, Bitdefender 2018 antivirusna linija za Windows postavlja standard sa ultrabrzim brzim skeniranjem, minimalnim udarom na performansama sistema i mogućnošću prilagođavanja većine aspekata zaštite ili možete dozvoliti programu da to uradi.

Bitdefender internet security je odličan za laptop Toshiba Tecra!

BitDefenderov skener za malwer na prvom pokretanju traje dugo da završi sistemsko skeniranje. Iako i u najskupljem paketu nedostaje VPN klijent ili softver za zaštitu… Sve u svemu Bitdefender 2018 i dalje nudi izvrsnu zaštitu od malwera po razumnoj ceni.

Bitdefender 2018 troškovi i pokrivenost

Ako želite više zaštite od Bitdefender 2018 Antivirus Free Edition, pogledajte Bitdefender Antivirus Plus. Počinje od 2,999 dinara godišnje za 1 uređaja i uključuje menadžer lozinke, savetnika za bezbednost lokalne mreže i šreder za uništavanje datoteka.

Laptop servis vrši prodaju kao i instalaciju Bitdefender 2018 antivirusa.

Bitdefender 2018 Antivirus Plus
2,999 dinara na Bitdefender-ovoj internet stranici.

Sledeći korak je Bitdefender 2018 Internet Security paket, počinje od 5,999 dinara godišnje. Ovaj paket dodaje šifriranje datoteka, zaštitu web kamere i dvosmerni zaštitni zid. (Windows zaštitni zid prikazuje samo ulazni promet, dvosmerni zaštitni zid može uhvatiti izlazne veze iz skrivenog malwera.)

Bitdefender 2018 Internet Security
5,999 dinara na Bitdefender-ovoj internet stranici.

Bitdefender 2018 Total Security štiti pet računara za 6,999 dinara godišnje i uključuje licence za Bitdefender-ov iOS, Android i Mac softver. Takođe uključuje i optimizator sistema i tracker za izgubljeni ili ukradeni laptop.

Bitdefender 2018 Total Security
6,999 dinara na Bitdefender-ovoj internet stranici.

Ako imate dosta računara kod kuće, Bitdefender 2018 porodični paket bi mogao biti korisan, pružajući neograničenu licencu Total Security za 9,999 dinara godišnje.

Bitdefender 2018 Family Pack
9,999 dinara na Bitdefender-ovoj internet stranici.

Bitdefender Box mrežni sigurnosni uređaj kompanije košta 20,000 dinara i takođe uključuje godišnju pretplatu na Total Security za neograničen broj uređaja. U pitanju je druga generacija Boxa koja je dostupna već od jeseni prošle godine.

Bitdefender 2018 Box
20,000 dinara na Bitdefender-ovoj internet stranici.

Bitdefender 2018 cene

Bitdefenderova 2018 linija za Windows može da radi sa Windows 7 (sa servisnim paketom 1) sve do Windowsa 10. (Za korisnike starijih računara postoji Bitdefender Security za Windows XP i Vistu od 8,000 dinara.)

Bitdefender 2018 zaštita od virusa

Antivirusna zaštita Bitdefender 2018 za Macove podržava OS X Maverick 10.9.5 preko MacOS Sierra 10.12. Bitdefender Android antivirus i bezbednosne aplikacije mogu se pokrenuti na Android 4.0 Ice Cream Sandwich i novijim sistemima. Predstojeća iOS aplikacija Bitdefender-a, koja će imati tragač uređaja i roditeljske kontrole ali bez antivirusnih funkcija… Radi će na iPhon-ima i iPad-ovima pomoću iOS 9.0 ili novijih operativnih sistema.

Bitdefender koristi istu zaštitu na svim Windows proizvodima. Ova zaštita počinje sa mehanizmom za skeniranje datoteka koji traži podudaranje sa poznatim eksploatacijama. Postoji i heuristički monitoring koji prati znakove da je napad u toku. Sve sumnjivo se šalje u Cloud Center laboratoriju kompanije za trenutnu analizu i brze ispravke.

Bitdefender ažurira definicije malwera i šalje ih 500 miliona korisnika nekoliko puta dnevno. Ako se Bitdefenderu daju informacije o konfiguraciji i aktivnostima vašeg računara, a one su u suprotnosti sa vašim željama, možete odbiti opciju prikupljanja podataka posle instalacije softwera.

Bitdefenderova funkcija autopilota automatski prilagođava odbrambeni softwer na osnovu trenutnih uslova računara. Naprimer kao što je „koliko sistemskih resursa koriste drugi procesi“ kaže tomsguide. Takođe možete „white listirati“ pojedine aplikacije i podesiti program u Movie ili Game mod kako biste smanjili prekide.

Bitdefender zaštita foldera

Datoteke bez kojih apsolutno ne možete da živite mogu se kordonirati i teoretski imunizirani iz napada ransomware sa Bitdefenderovom sigurnom datotekom. Podrazumevano, zaštićene mape će uključivati fascikle Desktop, Documents, Pictures, Music i Video. Takođe i fascikle povezane sa Dropbox, OneDrive, Box i Google Drive nalogom. Lako je dodati i druge lokacije kao i pojedine fajlove po vašoj želji. Nažalost, bezbedne datoteke blokirale su naš pristup ključnoj tablici koja je potrebna za naše benčmark testove. Uklanjanje tabelarne tablice sa liste Sigurne datoteke ispravlilo je ovaj problem.

Za anksiozne korisnike u glavnom prozoru postoji veza za brzo skeniranje, iako je pun Sistem Scan dva klika dalje.

Performanse antivirusa

Windows antivirusni proizvodi Bitdefender-a pružaju jednu od najboljih zaštita od hakera i ransomware-a. U dva kruga evaluacija koje je 2017. godine uradila nemačka nezavisna laboratorija AV-TEST na Windowsu 7, jedna u januaru i februaru, a druga u julu i avgustu, Bitdefender Internet Security nalazi skoro svaki komad lažnih softvera, bilo da je novi „nulti dan“ pretnje ili poznati malwer.

Jedini izuzetak od 100 procentne serije Windows 7 je došao u februaru, kada je Bitdefender propuštao oko 0,1 odsto od 11,524 uzoraka rasprostranjenog malwera testiranog. To je jednako rezultatima koje su objavili Avast, F-Secure i Trend Micro, Kasperski i Norton dobijaju savršene rezultate tokom dva meseca.

Bitdefender se sastojao od ovog usporavanja u martu i aprilu ali je savršeno postigao rezultate na windowsu 10, kao i AVG, F-Secure, Kasperski i Norton. Skener Bitdefender-a je vratio pet lažnih pozitivnih podataka ili su sigurni podaci pogrešno označeni kao štetni tokom oba meseca. To je jedan manje od Nortona, ali tri više od Kasperski antivirusa. U drugom krugu Windows 10 evaluacija sprovedene u maju i junu 2017… Bitdefender je ponovo zaustavio sve zlonamerne programe, ali zabeležio je i četiri lažna pozitivna.

Testovi

Bitdefender je slično radio na testovima koje je sprovela austrijska laboratorija AV-Comparatives u prvoj polovini 2017. godine. U pet krugova testova od februara do juna, u kojima je Bitdefender pokrenut na operativnom sistemu Windows 7 bio je izložen stotinama zlonamernih web stranica… Ali je softver zaustavio 99,9 procenata malwera prosečno na mreži. Trend Micro je zaustavio 100 procenata, ali registrovao 53 lažnih pozitivnih rezultata tokom pet meseci, za razliku od Bitdefenderovih pet.

Isti trend se nastavio i nakon što je AV-Comparatives prešla na testiranje na Windows 10 na polovini godine. U julskim testovima, Bitdefender je zaustavio 99,7 posto malwera koji se prenosi preko interneta. U avgustu je zaustavila 100 posto. Program je zabeležio nula lažnih pozitiva u roku od mesec dana.

Sigurnosne i privatne karakteristike

Linija Bitdefendera 2018 dodaje novu zaštitu privatnosti i sigurnosti svojoj odbrani. Internet Security i Total Security obezbeđuju svojim Kasperski partnerima zaštitu web kamere. Ova opcija ograničava koji programi interni ili eksterni mogu da koriste kameru. Mora ćete naravno ručno da dodate odobrene aplikacije.

Ipak, Total Security nema virtuelnu privatnu mrežu klijenata i pretplatu za usluge koja dolazi sa Avira’s Total Security Suite. Kao i rezervnim softverom i on-line skladištem koji dolaze sa Panda Gold Protection i Norton Security Premium.

Bitdefender 2018 opcije zaštite

Postoji i moćan Password Manager, dostupan na Bitdefender Antivirus Plus i jačim verzijama. Ona šifruje vaše protokole za prijavljivanje na mreži i uklanja ih po potrebi. On se pojavljuje na ekranima za plaćanje putem interneta, a takođe radi i sa pretraživačima Google Chrome, Mozilla Firefox i Microsoft Internet Ekplorer. Bitdefender radi na dodavanju podrške za Microsoftov-og pretraživača Edge-a.

Wi-Fi Security Advisor, dostupan na Bitdefender Antivirus Plus i jačim verzijama, traži pukotine u odbrani vaše kućne mreže. Zaštitni zid, na Bitdefender Internet Security i jačim verijama, može pomoći da vaš sistem bude siguran. Omogućava mnoštvo prilagođavanja, tako da njena akcija nije nadmoćna, osim ako to ne želite. Režim zaštitnog zida Paranoid režim vas obaveštava o svim saobraćajima. Mi više volimo režim Stealth koji vam omogućava da letite pod radarom tako što će vaš sistem biti nevidljiv za lokalnu mrežu i širi internet.

Safepay pretraživač, dizajniran za online kupovinu i bankarstvo, nalazi se u programu Antivirus Plus i jačim verzijama. Blokira nadogradnje pretraživača i zahteva šifrovanu vezu HTTPS servera. Za zaštitu od keylogger-ova, SafePay primorava vas da unesete svoje lozinke virtuelnom, ekranskom tastaturom.

Još uvek niste sigurni?

Ako niste sigurni da li je vaš sistem siguran od propuštanja podataka, pokrenite skeniranje ranjivosti. Preimenovan je Quick Risk Checker i dostupan na Antivirus Plus i jačim verzijama. Bilo je potrebno 47,8 sekundi za skeniranje da prođe naš ceo sistem u potrazi za starim softwerom, nebezbeđenim sistemskim podešavanjima i otvorenim Wi-Fi vezama. Otkrio je dve manje ranjivosti, što je sasvim dovoljno.

Bitdefender ima nekoliko uslužnih programa kako bi ubrzao vaš sistem, uključujući OneClick Optimizer, dostupan na Total Security and Family Pack. Ovaj uslužni program trajao je manje od 5 sekundi da bi pronašao više od hiljadu problema sa Windows-om i aplikacijama i ponudio opciju da ih popravi za nas.

Bitdefender 2018 Optimizacije za Windows

Startup Optimizer, koji je uključen u Total Security, olakšava redosled pokretanja samog Windows-a i govori o tome koliko je dugo startovanje bilo prethodni put. U međuvremenu, alatka za čišćenje diska, takođe deo Total Security-ja, vizuelno pokazuje koliko vašeg prostora na disku ide na glavne kategorije kao što su Windows, programi, podaci i mnoge druge stvari na vašem disku.

Ako imate klince koji se snalaze na netu, možda biste cenili roditeljskog savetnika, koji je dostupan na Internet security i jačim verzijama, on može blokirati razne nepouzdane materijale. Možete ograničiti web vreme deteta, ali nažalost ne možete blokirati određene aplikacije od pokretanja.

Izgubljen laptop?

Izgubili ste laptop? Bitdefender Total Security možda će moći da ga locira na mapi i omogućiće vam daljinsko brisanje hard diska ali samo ako je laptop uključen. Na kraju, Antivirus plus i jače verzije mogu vam pomoći da uklonite svoje tajne pomoću trošilice za uklanjanje datoteka programa. Internet Security to može učiniti pomoću 256-bitnog AES alata za šifrovanje datoteka. Međutim, ni jedna od karakteristika nije podesiva.

Za Windows 10, Bitdefender je obnovio svoj raniji režim spasavanja kao spasilačko okruženje. Ono koristi okruženje za oporavak operativnog sistema Windows 10 za vraćanje sistema preplavljenim rootkitima ili drugim teškom za brisanje malwera. Sve što treba da uradite je da instalirate ovaj režim i pokrenete sistem. Rescue Environment se ne može staviti na USB fleš disk ili optički disk… Ali možete preuzeti odvojeni softwer za Rescue CD sa Bitdefender-ove internet stranice i koristiti ga na taj način.

Na sistemima koji koriste Windows 7 pa čak i 8.1, Bitdefender će instalirati skrivenu particiju Rescue moda kao i ranije. Ova particija pokreće Linux, a zatim pokreće Bitdefender antivirusni softver kako bi očistio instalaciju Windowsa. Korisnici ozbiljno zaraženih računara mogu pristupiti Režimu spašavanja sa Bitdefender korisničkog interfejsa ili pritisnuti razmaknicu prilikom ponovnog pokretanja uređaja.

Performanse i sistemski uticaj

Instalirali smo Bitdefender Total Security na Asus X555LA laptopu sa Windows 10 Creators Update. Konfiguracija je Intel Core i3 procesorom, 6 GB RAM-a i 500GB hard diskom koji sadrži 36 GB različitih datoteka.

Da bismo testirali uticaj softvera na performanse sistema, koristili smo naš prilagođeni OpenOffice benčmark. On odgovara 20,000 imenima sa 20,000 adresa u tabelarnoj tabli, i meri vreme završetka zadatka.

Bitdefender Total Security je imao mali uticaj na sistem prilikom naših testova performansi.

Bez instaliranog antivirusnog softvera nezavisnog proizvođača (ali sa Microsoftovim obaveznim Windovs Defenderom), OpenOffice test se završio za 6 minuta i 59 sekundi. Ovo je uspostavilo osnove za upoređivanje.

Posle instalacije Total Security, isti test je bio 7:11, pasivni sistem je manji od 3 procenta. To je praktično neprimetno, a manja od 5,3 posto uticaja Bitdefender Total Security 2018 imalo je na istoj mašini za testiranje.

Tokom skeniranje čitavog sistema, naš OpenOffice benchmark test završio je u proseku od 8:05. Ovo je 16 posto duže od početne vrednosti. Tokom brzog skeniranja, OpenOffice test je završio u 7:42, što ukazuje na sistemski udar od oko 10 procenata.

To su prilično mala usporavanja sistema i verovatno ih ne biste ni primetili. Još nismo uspeli da testiramo antivirusni softwer drugog proizvođača 2018. godine, ali ovi rezultati bi mogli pobediti ili vezati sve rezultate rezultata 2017.

Moćićete da popijete šolju kafe, a možda i pročitati knjigu za prvi potpuni sken sistema. Nama je je softwer radio 1 sat i 22 minuta da ispita 1.655.376 datoteka. Nakon tri prolaska, potpuno skeniranje je saznalo na čemu se treba usredsrediti i šta ignorisati. Pogledao je oko 500.000 datoteka u proseku od 35 minuta i 5 sekundi. Nasuprot tome, brzi pregled Bitdefender-a je jako brz, u proseku 13,7 sekundi.

Pristup

Bitdefender 2018 interfejs

Bitdefender je uradio interfejs u prethodnoj godini izdanje 2018. Godine i ono zauzima polovinu radne površine. Ne može se menjati veličina ili pokrenuti pun ekran, ali se može pomeriti. Glavni ekran je taman sa belim slovima, ali su mnogi drugi ekrani koji su podređeni svetliji.

Početni ekran ima prekidač za uključivanje / isključivanje programa Autopilot i dugmadi za pokretanje brzog skeniranja ili skeniranja ranjivosti. Skeniranje celog sistema je nivo ispod. Prikazi pokazuju nedavnu aktivnost u vezi sa aplikacijama, datotekama i web lokacijama.

U levoj navigacionoj koloni glavnog prozora se navode proizvoljno navedene kategorije, od kojih svaka ima drugi skup glavnih stavki i vezu sa detaljima. Uključuju zaštitu (skeniranje, zaštitni zid i zaštitu zaštićenih datoteka), privatnost (Safepay zaštitni pregledač, roditeljski savetnik, alatka za šifrovanje) i alatke (startup i optimizatori sistema, funkcija protiv antitela i alat za čišćenje diskova).

Možete ići na stranice koje sadrže izveštaje o aktivnostima, obaveštenja, detalje o nalogu i podršku. Najkorisnije je odeljak „Postavke“, koji je podeljen na kategorije opšte, napredne, ažuriranja i profili.

Na dnu lista je koliko računara dozvoljava vaša licensa i koliko ih je zaštićeno. Pored toga, postoji veza za dodavanje novog računara na račun, koji vodi do Bitdefender Central portala.

Instalacija i podrška

Prvi korak za instaliranje Bitdefender antivirusnog softvera je stvaranje Bitdefender Central računa ili pristup postojećem. Dobićete mogućnost instaliranja programa od 380MB na prilagođenom mestu. Kada klikete download, prvostepeni instalater vrši brzo skeniranje sistema, a zatim učitava ostatak instalatera dok prikazuje traku napretka.

Postoji besplatan probni period od 30 dana, nakon čega ćete morati da platite ili unesete broj licence. Tokom instalacije, možete se isključiti od Bitdefender programa za prikupljanje podataka. Za sve navedeno, trebalo nam je dugih 11 minuta i 26 sekundi da u potpunosti instaliramo Bitdefender Total Security. Većina instalacija antivirusnih programa traje duže.

Bitderfender 2018 instalacija

Bitdefender ima tehničare podrške na poziv 24/7 sa kojima možete kontaktirati preko interfejsa. Možete pozvati ili poslati e-poštu tehničaru, razgovarati sa njima ili samo pročitati savete na forumu za podršku.

Suština

Bitdefender Antivirus Plus 2018, Internet Security 2018 i Total Security 2018 preuzimaju vodeću ulogu u kompjuterskoj zaštiti sa svim naprednim zaštitnim sistemima i zaštitnim zidom za uklanjanje datoteka i šifrovanje. Uprkos tome što imaju neke od najboljih opštih zaštite od malwera, ovi programi ne stavljaju puno pritiska na vaš računar.

Low-end Antivirus Plus je najbolja opcija za jednu osobu ili par sa samo nekoliko računara za zaštitu. Sa roditeljskom kontrolom, Bitdefender Internet Security je najbolji za roditelje male djece. Ali za porodice sa tinejdžerima ili čak manjim domaćinstvima sa mnogo uređaja na mnogim platformama, Total Security i njen Family Pack neograničena opcija su načini da se maksimalno osećate bezbrižno uz minimalne probleme.

Dobra strana

  • Odlična malware zaštita.
  • Mnogo dodatbih extra funkcija čak i u najeftinijem paketu.
  • Veoma nizak udarac na performanse sistema. Gotovo neprimetan.
  • Nova opcija privatnosti za vašu web kameru.

Loša strana

  • Nedostaje mu VPN opcija. To je odlična vrsta zaštite tokom surfovanja.
  • Veoma, veoma spor inicijalni sken sistema.

Presuda

Bitdefender 2018 preuzima vodeću ulogu u zaštiti računara pomoću jakih zaštita od malvera i ransomware za vaš uređaja. Takođe uz praktične dodatake i malih udaraca na performanse vašeg laptop ili desktop računara.