fbpx

Ako ste korisnik Verizon-a, onda imate sreće, jer Asus ima ekskluzivni tablet koji služi vašim potrebama medija. 8-inčni ZenPad Z8s pruža svetao displej, impresivan sistem zvuka i dobar izgled, sve za 250 dolara. Da li želite gledati video zapise na YouTube-u ili snimiti beleške u Google dokumentima, Asus ZenPad Z8s je pouzdan Android tablet o kome vredi razmisliti.

Laptop servis vas poziva da pročitate Corsair Dark Core RGB.

ZenPad Z8s specifikacije

ProcesorQualcomm MSM8976 Snapdragon 652.
RAM Ugrađen3GB.
RAM Dogradljiv3.
Drive veličina16GB.
Storage Drive vrstamicro SD Card.
Veličina ekrana7.9.
Rezolucija ekrana2048 x 1536.
Grafički čipAdreno 510.
Memorija grafičke
Wi-Fi802.11a/b/g/n.
Has BluetoothDa
Operativni sistemAndroid 7.0.
Rezolucija kamere13MP.
Rezolucija prednje kamere5MP.
Port3.5mm audio jack.
PortUSB Type-C.
USB Portovi1.
Čitač karticamicroSD.
Max veličina kartica128GB.
Garancija / podrškaone year limited warranty.
Veličina8.03 x 5.27 x 0.27 inches.
Težina300 grama.

Dizajn

Asus ZenPad Z8s dimenzije su 8,0 k 5,3 k 0,27 inča i teži 300 grama, što ga čini najlakšim 8-inčnim tabletom do sada. Konkurenti kao što je Lenovo Tab 4 8 je izmerio 11,2 unci, dok je Amazon Fire HD 8 izmerio 13 unci i 9,7-inčni Apple iPad dolazi na 16,5 unci.

Zenpad z8s konektori

ZenPad Z8 ima sofisticiran izgled. Njegova aluminijumska podloga je mat, sjajna metalna boja sa odgovarajućim plastičnim stranama i gornjim okvirom u kojem se nalazi zadnja strelica od 13 megapiksela. Tanki hromirani akcenti ukrašavaju ivice tableta i zadnje kamere, što zaista čini da ZenPad Z8 izlazi iz konkurencije. Svetlo srebro Asus logo sedi u sredini ljuske, a manji Verizon logo nalazi se na dnu.

ZenPad koristi USB tip-C port za punjenje, 3.5mm priključak za slušalice i slot za microSD karticu koji može da zadrži do 128GB dodatne memorije. Aluminijumska dugmad sa teksturom za snagu i zapreminu nalaze se na desnoj strani ZenPad-a, dok se glatko, plastično kućište nalazi u sredini donje maske. Kamera prednja sa 5MP živi na gornjoj maski. Dvostruki zvučnici su smešteni na donjoj ivici; Međutim, ZenPad-ov mikrofon se može naći na gornjoj ivici.

Ekran: Odličan

Asus ZenPad Z8s 2048 k 1536 displej je na paru sa ekranom zasnovanom na pikselima iPad-a. ZenPadov oštri i šareni ekran bio je najočigledniji kada sam gledao prikolica za film Tomb Raider. Rezolucija je učinila Alicia Vikanderu toliko oštra da su joj pare na obrazima bile vidljive tokom krupnih projekcija. Fino detalje, kao što su pojedinačne ćelije čokoladno-smeđe kose i zelene lopatice od trava, lako su se otkrile dok je prolazila kroz džungle u Iamatai.

Prema našem kolorimetru, ekran ZenPad Z8s može reproducirati 107% sRGB boja. Taj broj je veći od rezultata iz Lenovo Tab 4 8 (90%), Amazon Fire HD 8 (79%) i proseka kategorije (97,4%). Appleov iPad je pobedio ZenPad (123 odsto), ali samo sa malom marginom.

U poređenju sa drugim 8-inčnim tablicama, ZenPad Z8 je najsjajniji, mjeri 439 nita. Ovaj rezultat premašio je projekcije iz Tab 4 8 (429 nita) i Fire HD 8 (380 nita), kao i prosek kategorije (392 nita). IPad (470 nita) je svetliji, ali ne mnogo.

Audio: glasan i jasan

Sa dvostrukim stereo zvučnicima na donjoj ivici tablet računara, Asus ZenPad Z8 su proizveli audio dovoljno glasno da popune malu konferencijsku salu. Kada sam slušao BTS-u „Mic Drop“, mogao sam čuti uzbudljiv bas, sinth i vokal. ZenPad Z8 je unapred instaliran pomoću Asusove aplikacije AudioVizard, tako da možete da prilagodite svoje iskustvo slušanja pomoću jednog od šest načina zvuka (Pover Saving, Music, Movie, Recording, Gaming and Speech).

Zenpad z8s ekran

U samom vrhu ZenPad Z8 su skriveni mali ugrađeni mikrofon. Da biste dobili najbolji kvalitet zvuka prilikom snimanja video zapisa ili glasovnih beleški, moraćete da se uverite da se tablet nalazi na audio izvoru. Kada sam snimio nekoliko snimaka da vidim kako je mikrofon podigao zvuk, reprodukcija je zvučala tačno.

Performanse: Odlično

Sa procesorom Kualcomm Snapdragon 652 i 3 GB RAM-a, Asus ZenPad Z8 pruža pouzdane performanse za sve vaše medijske potrebe. Bio sam u mogućnosti da pretražim veb i proverim obaveštenja o društvenim mrežama sa 10 kartica otvorenih u Google Chrome-u sa lakoćom. Nisam čak doživio stutter kada se razmnožavam između Pokemon Duel i Netflik.

ZenPad Z8 je postigao solidan 4,171 u aplikaciji Geekbench 4, sintetičkom benčmarku koji meri ukupne performanse. Ovaj rezultat nadmašuje projekcije iz Tab 4 8 (1,847) i Fire HD 8 (1,785), kao i prosek kategorije (3,162). IPad (4,429) je imao najbolje rezultate u celini, ali košta 80 dolara više od Z8.

Asus tablični računar je u našem grafičkom testu postigao rezultat koji je prevazišao ostale 8 inči, zaradivši 18.520 na benčmarku Ice Storm Unlimited, koji meri grafičke performanse. Taj rezultat je srušio pokazivanje kompanije Lenovo Tab 4 8 (6,029) i rezultat Amazon Fire HD 8 (6,015), kao i prosek kategorije (13,842). Apple iPad i dalje je na prvom mestu, zaradivši 28.399.

Trajanje baterije: Vrlo kratko

Kada je reč o dugotrajnoj bateriji, Asus ZenPad Z8 nije vrhunski. Tableta je trajala samo 7 sati i 45 minuta na testu Laptop Mag baterije (neprekidno surfovanje preko Vi-Fi mreže). Lenovo Tab 4 8 (10:07), Amazon Fire HD 8 (10:58) i Apple iPad (12:59) su trajali duže od ZenPad-a; čak je i prosek kategorije bio bolji (9:56).

Interfejs i softver

Asus ZenPad Z8s radi na Androidu 7.0 (Nougat) i dolazi u prethodno stanje sa Google aplikacijama. Uživao sam u Nougatovom prikazu sa podeljenim ekranom, jer mi je omogućilo da upravljam više zadataka istovremeno.

Interfejs ima jednostavnu Android estetiku. Navigacija se postiže pomoću ekrana osetljivog na dodir, kući, nazad i pregledom. Jedini nedostatak koji sam našao sa kapacitivnim gumbima Back i Recent Apps je bio nedostatak pozadinskog osvetljenja, koji je učinio da ZenPad bude malo neobično u mračnim uslovima.

Iznad početnog dugmeta je menadžer aplikacija ZenPad, koji vam omogućava da vidite sve aplikacije instalirane na vašem uređaju. Glavni meni sadrži okvir za pretragu koji radi sa Google Chrome-om i OK Google-om.

Pošto je ZenPad Z8s ekskluzivan za Verizon, on dolazi sa aplikacijom Mi Verizon, gde možete upravljati svojim nalogom i obračunom. Druge korisne aplikacije uključuju Message +, koja se sinhronizuje sa vašim brojem telefona za slanje tekstualnih poruka preko Vi-Fi-a, i to „Do It Later“, koji organizuje podsetnike zadataka.

Zenpad z8s kamera

Kamere

Budžetske tablete obično imaju loše kamere. Međutim, strelci na ZenPad Z8 su bolji od onih pronađenih na Tab 4 8 i Fire HD 8. Zadnja kamera od 13MP snimila je jasne fotografije sa vrlo malo buke u pozadini, dok je prednja kamera od 5 megapiksela bila značajno zrnasta u poređenju. Čak iu HDR Pro režimu, prednji strelac nije mogao da se takmiči sa svojim višim rezolucijom.

Boje su bile isključene i nedovoljne. Kada sam uzeo sami sebe, moj maslinasti jakni se pojavio sivom, a moj svetli koralni vrh se registrovao više na svetlo ružičastoj strani. Ako ikada treba da napravite brzu sliku o sebi, preporučio bih vam da zatražite od prijatelja da ga uzme za vas sa zadnjom kamerom.

Suština

$250 Asus ZenPad Z8s je brz medijski tablet na pristojnoj ceni. ZenPad Z8s je sjajno prikazan, odličan zvuk i sofisticiran dizajn, teško je pobediti po ceni. Ako niste sigurni da li želite istovremeno da isplatite novac, Verizon nudi finansiranje od 24 meseca mesečno za 10,41 dolara. Ili možete se odlučiti za dvogodišnji ugovor i dobiti ZenPad za 150 dolara umjesto toga.

Kupci koji žele jeftinog 8-inčnog tableta možda preferiraju Lenovoove kartice 128 Tab 4 8 ili Amazonove 80 Fire Fire 8, koji imaju duže trajanje baterije, ali sporije performanse. Ako vam ne smeta što ste dobili svoje ruke na nešto većem ekranu sa boljim specifikacijama, onda Apple-ov iPad od 329 dolara može biti vredan investicije. Međutim, ako želite samo 4G Android tablet koji možete dodati vašoj Verizon liniji, ZenPad Z8 je sjajan izbor.