fbpx

Energican, tanak, jednostavan za gledanje i zabavno za tipkanje, $ 900 Asus ZenBook Flip 14 ima mnogo toga za to. To je rekao, teško je preporučiti Flip preko našeg trenutnog omiljenog 2-in-1 HP Spectre x360. X360 nudi moćniji CPU, par brzih Tanderbolt 3 portova i značajno bolji radni vek baterije, sve za samo 170 dolara dodatno. Ipak lovci koji žele kupovinu koji traže nešto veći prikaz od Specter-ovog 13-inčnog ekrana… možda će i dalje biti podmazani s jeftinijim Flip 14.

Laptop servis Restart vrši servis računara po veoma povoljnim cenama.

Asus ZenBook Flip 14 specifikacije i cena

Pregledali smo verziju Flip 14 od 900 dolara koja ima Intel Core i5-8250u Qvad-core procesorom sa integrisanom UHD 620 grafikom. Takođe i 8 GB RAM-a i 256-inčnim SSD uređajima. Ako imate više novca za bacanje tu je korak napred modela Flip 14. On ima i7-8550U CPU, 16GB RAM-a, 512GB SSD i diskretnom Nvidia GeForce MX150 grafičkim čipom.
Dimenzije 12,9 sa 8,8 po 0,55 inča i težine oko 3,3 kilograma. Flip 14 se oseća tanak ali gustim, kao što bi bio slučaj sa skoro svakim sličnim laptopom koji teži više od kilograma ipo. Poklopac sa Asusovim potpisom kose linije koncentričnih krugova. Poklopac Flip 14 izgleda prilično elegantan, ako ne i sjajni poklopac kao sjajni lithographed poklopac njegovog manjeg rođaka, ZenBook 13.

Ponovo, poklopac Flip 14 ne privlači kao veliki broj otisaka prstiju kao na poklopacu ZenBook 13. Kao i obično sa laptopom od 2 u 1, Flip 14 vam omogućava da okrenete svoj ekran punih 360 stepeni. Ovo omogućava kvartet različitih forme faktora. Pored korišćenja Flip-a kao standardnog laptopa, možete ga pokriti na stolu ili stolu, naginjati ekran nazad i okrenuti površinu tastature u postolje. Takođe možete okrenuti ekran sve do kraja za korišćenje tableta.

Jedan zanimljiv i možda problematičan aspekt Flip 14 poklopca je taj što kada ga otvorite za standardnu upotrebu laptopa, sam zadnji poklopac poklopi napolje, podižući tastaturu pomalo kao što to radi. Asus kaže da je takozvani „ErgoLift“ šarke dizajniran da drži tastaturu na udobnom tipu kucanja. Lepo, ali i šarka takođe podiže zadnje gumene stopice Flip 14 na nekoliko milimetara u vazduhu, što omogućava laptopu da klizi oko radne površine sa samo najmanju guranje. Da biste sve četiri Flip 14 noge sigurno držali na vašem radnom prostoru, potrebno je da podesite ekran tako da je skoro potpuno ravno.

Asus ZenBook Flip 14 ekran

asus zenbook flip 14 pozadina

Sa leve i desne strane leve i desne strane postavljene su okvirima svelte 7,15 mm (gornje i donje maske su znatno deblje), ekran osetljiv na dodir ZenBook Flip 14, 14-inčni 1920-bi-1080 ekran izgleda oštro i živopisno kao što se i očekuje. Merenje oko 280 nita (ili kandela), ekran Flip 14 je sasvim sjajno i mnogo iznad našeg standarda od 250 nita za udobnu osvetljenost u zatvorenom… Iako je sjajan od nivoa nijansi od 300 namijenjenih.
Uglovi gledanja na ekranu AHVA Flip 14 (vlasnička varijanta IPS-a) su impresivni, pri čemu se ekran zatamnjiuje samo kada se gleda sa strane, na vrhu ili na dnu, bez dokaza o inverznim bojama u ekstremnim uglovima gledanja.

Baterija za laptop se može kupiti kod nas u servisu za bilo koji model laptopa.

Imao sam prilično kratko vreme i dodavanje na dodirni ekran Flip 14, a da, uključena je i podrška za olovke, pod uslovom da napunite svojim olovkama. Asus prodaje opciono aktivnu olovku za 50 dolara.

Asus ZenBook Flip 14 tastatura, zvučnici, veb kamera

Izgleda da je Asus koristio iste tipke sa pozadinskim osvetljenjem na Flip-u 14 kao što je to učinio na nedavnom ZenBook 13-u, i to je dobra stvar. Flipova tastatura ima kvadratne, blago konkavne ključeve koji vam pružaju zadivljujući odličan osećaj prilikom kucanja, uz punu dubinua. Nedostatak numeričke tastature ostavlja dovoljno prostora za glavnu tastaturu, što olakšava nalaženje tastera i malo grešaka.

Nisam imao problema sa glatkom i fleksibilnom trakom za ZenBook Flip 14, ali nije mi se dopao čitač otiska prsta koji je ugrađen u gornju desnu uglu zatvarača. Čak i nakon što pažljivo skenira moj otisak prsta, čitalac skoro nikada nije uspeo da identifikuje moj otisak prsta na prvom ili čak drugom pokušaju. (Sličan sam imao problema sa čitačem otisaka prstiju na ZenBook 13.)

Nazad na stranu plus, Flip 14… Harman Kardon dizajnirani zvučnici zvuče znatno bolje od onih kod vašeg prosečnog laptopa. Uz razumno bogate detalje srednjeg opsega i čak i nagoveštavanje basa. Mogao sam da izvučem Paul Makartni & Vings “Live and let die“ bez ikakvih primetnih izobličenja, dok je 26. Mozartova simfonija zvučala dovoljno dobro da sam nastavio da slušam nakon što sam završio testiranje na visokim nivoima, kada je reč o tipično tinni univerzumu laptopa zvučnici.

Video slike sa veb kamere ZenBook Flip 14’s 720p izgledaju relativno oštre, malo zrnaste ali ipak savršeno adekvatne za Skajp video poziv .

Asus ZenBook Flip 14 portovi

asus zenbook flip 14 portovi

Izbor portova Flip-a 14 je skoro ono što biste očekivali od $ 1,000 2-in-1 ultraprenosivog računara. Na levoj strani laptopa nalazi se jedan USB 3.0 Tipa A port, koji se nalazi između dve i po inčnog vaѕdušnog ventila i dugmeta za jačinu zvuka i napajanja.

Sa desne strane imamo punjač za punjenje u bure stilu. Kompletan HDMI port, drugi USB 3.0 tip A port, kombo audio priključak, USB 3.1 Gen 1 tip C port (do 5Gbps) i Mikro USB čitač kartica.

Sve u svemu, nije loše, ali nedostatak Tanderbolt3 portova je razočaranje… Naročito imajući u vidu da 1.000$ HP Spectre Ks360, naša trenutno omiljena 2-u-1, uspe da stisne u dva od njih.

asus zenbook flip 14 portovi desna strana

Asus ZenBook Flip 14 Performanse

Naoružani sa četvorojezgarnim procesorom i5-8250U od trenutne 8. Generacije Intelovih procesora, brzi ZenBook Flip 14 ne poseduje iznenađenja u odjeljku za performanse. Energičan bez rušenja rekorda, bez obzira na to da igra na previše sigurno… Asus zenbook Flip 14 drži paket od 8. generacije, bez ikakvog uspeha. Samo u odeljenju za baterije, želeli smo više.

PCMark 8 Work Konvecionalan

Prvo, pokrenuli smo Asus zenbook Flip 14 kroz svoje korake sa PCMark 8 Vork Conventional. Benčmark koji simulira zadatke PC-a, kao što su veb pregledanje, obrada teksta, video ćaskanje i izgradnja tabele.
347/5000
Iznenađujuće je da je Asus zenbook Flip 14 i njegov četvorojezgarni Intelov procesor od osam genova prošao test sa lakoćom. Čime je lako očistio našu malu vodu od 2.000 za glatke performanse svakodnevnih laptopova. Drugim rečima, možete očekivati da Asus zenbook Flip 14 pokreće Office bez kočenja… Iako se to isto može često govoriti za jeftinije dvojezgarne sisteme.

Ručna kočnica

Kancelarija za pokretanje je jedna stvar, ali kodiranje velikih video datoteka je sasvim drugo… Zbog čega koristimo besplatnu alatku za pretvaranje video materijala za ručnu kočnicu. Ovim putem možemo videti kako laptopovi uravnotežavaju performanse i upravljanje toplotom pod opterećenjem procesora.

U poređenju sa drugim najnovijim laptopovima četvorojezgarnih 8. Generacija koje smo testirali, Asus ZenBook flip 14 se nalazi u sredini paketa. Blago iza brze kompanije Lenovo Yoga 920 ( 2-u-1 koji ima koristi od jačeg i7- 8550U procesor), ali ispred nešto sporijeg ZenBook 13. (Koji ima isti procesor i5-8250U kao Flip 14, ali u manjoj, tanji šasi). Dakle, dok nije osvojio zlato u testu Handbrake, Asus zenbook Flip 14 je dobio snažnu trećinu, impresivan prikaz za 900 dolara.

Cinebench

Još jedan CPU intenzivni test, naš Cinebench benchmark gura laptop procesore do granice jer prikazuju 3D slike u realnom vremenu. Dok Handbrake nam govori kako se jedan CPU bavi stresom u toku jednog sata ili više. Cinebench test je završen za nekoliko minuta, što čini više sprintom nego maraton.

asus zenbook flip 14 tastatura

Ovaj put, Asus zenbook Flip 14 silazi na drugo mesto. Dok se njegov mali rođak, ZenBook 13, prvi put svodi na virtuelnu vezu. Da budemo fer, Flip 14-ova poslednja Cinebench rezultat nije neizbežno loša izvedba… Sa obzirom na ogromnu konkurenciju, ali nam govori da Flip-ovi svesni toplote nemaju brzinu koju poseduju ZenBook 13 i njegove kolege.

Testirali smo i performanse jednog jezgra Cinebench performanse Asus zenbook Flip 14… A rezultati su bili očekivani, srazmjeravajući ono što smo videli od drugih kvad-kor i čak dual-kore sistema.

3DMark Sky Diver 1.0

Samo jedan od 8-gen prenosnih računara u našem 3DMark Ski Diver poređenju ima diskretno grafičko jezgro i to nije ZenBook Flip 14.

Nazad u pozadini sa svim ostalim sistemima sa ugrađenom Intel 620 UHD grafikom… „Najgori“ rezultat asus zenbook Flip 14 ne znači da može igrati Battlefield 1 znatno bolje od ostalih. Umesto toga, očekujte da Flip 14 i njegovi slično opremljeni takmičari urade dobar posao prenosa svakodnevnih grafičkih zadataka sa malo kežual igara sa strane.

Ako biste želeli da izvučete više igara iz Flip-a 14… Uvek možete poneti 400 dolara ekstra za model sa diskretnom grafikom Nvidia GeForce MKS150, koja prikazuje hardver unutar ZenBook 13-a.

Životni vek baterije

Mi testiramo životni vek baterije laptopa pomoću video zapisa 4K koristeći windows 10 Movie i TV plejer. Sa osvetljenjem ekrana između 250-260 nita (ili oko 90 procenata na ZenBook Flip 14) i sa jačinom od 50 posto i slušalicama priključenim.

Asus zenbook Flip 14 je imao više od devet sati trajanja baterije svakako ugledan. Zapravo, uspio sam koristiti Flip većinu radnog dana bez uključivanja adaptera za naizmeničnu struju. Nadali smo se da će se uzeti relativno prostrana 57Vhr baterija.

Na primer, ZenBook 13 i njegova manja 50Vhr baterija u osnovi su postigli isti rezultat na testu odvoda baterija. Dok je pobednik, HP Spectre x360 uspeo da produži više od tri dodatna sata sa jednako malo veće 61Vhr baterije.

Zaključak

Sa svojom energičnim performansom, elegantnim dizajnom, oštrim displejom i udobnom tastaturom… Asus ZenBook Flip 14 dolazi od 900 dolara za solidan unos tekućeg žetelina Intelovih 2-in-1 prenosnih računara od 8. generacije. Ali možete bolje ako možete potrošiti više novca za 1.070 $ HP Spectre x360, koji ostaje naš omiljeni laptop računar.

Laptop servis Restart.