fbpx

Acer je napravio mnoge igračke laptopove i nudi igračke laptopove već od 799$. Kao na primer Acer Aspire VX 15 pa do moćnijih laptopova Predator serije koji koštaju čak 9000$. Ovog puta ćemo da pogledamo Acer predator 17 igrački laptop 2017 godine. Ovaj laptop poseduje procesor Skylake i7 i grafičku kartu Nvidia GeForce gtx1070.

Acer predator 17 igrački laptop

Na Acer predator stranici, cena ovog uređaja je 1,999$. Ali je moguće nabaviti refurbished uređaj za 1,548$. Acer trenutno prodaje nove modele za 1,799.$. To je veliki popust na uređaj iako poseduje najnoviji procesor.  A takođe može i da pokrene sve novije naslove. Acer predator 17 takođe ima izmenljivi cd-rom umesto koga možete da ubacite dodatni hladnjak. Dodatni hladnjak dolazi uz laptop što čini ovaj uređaj neverovatnim!

Specifikacije Acer predatora 17

 • Model: G9-793-78CM.
 • Ekran: 1920×1080 17.3-inch widescreen with IPS technology (16:9 aspect).
 • Grafika: NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB.
 • Procesor: Intel Core i7-6700HQ 2.6GHz.
 • Ram Memorija: 16GB DDR4.
 • OS: Windows 10.
 • OS Disk: 256GB SSD.
 • Prostor na Disku: 1TB 7,200 RPM.
 • Optika: Removable 8X DVD-Super Multi Double-Layer Drive (M-Disc enabled)
 • Portovi: 4 x USB 3.0 (1 X USB za punjenje kada je isključen). 1 x USB 3.1 Type C, 1 x DisplayPort, 1 x HDMI w/HDCP support, 1 x Ethernet, 1 x audio input jack, 1 x audio output jack 1 x DC-in port, SD Card reader.
 • Baterija: 8-cell Li-ion (6000 mAh).
 • Wireless: 802.11 a/c 2×2, Bluetooth 4.1.
 • Težina: 4,2 kg.
 • Cena: 1,799$.

Acer predator 17 se može nabaviti sa drugim specifikacijama po nižim cenama ili višim cenama. Možete ugraditi novi procesor kaby lake i7-7700hq. veći ssd, 15,6 ekran ili ekran sa 4k rezolucijom. Trenutna verzija koju je laptop servis testirao ima 1080p ekran za laptop. Više bi voleli da smo dobili 4k model ali šta da se radi.

Dizajn i funkcije Acer predator 17

Od trenutka kada je servis laptopova video kutiju znali smo da je Acer predator 17 ogroman laptop. Kućište je plastično sa dimenzijama 16.65 x 12.66 x 1.56 inča i težak je 4,2KG. Naravno, igrački laptopovi ove veličine nisu dizajnirani za igranje u prirodi zbog njegove težine. Ovo je više uređaj za sto ako ćemo da budemo iskreni. Loša strana plastičnog kućišta jeste da otisci prstiju ostaju svuda… Bez obzira koliko smo se trudili da naš Acer predator 17 ostane čist bilo je bezuspešno.

Acer predator 17 portovi

Acer predator 17 tastatura

Acer predator 17 je 17 inčni laptop koji je pun portova. Sa leve strane se nalazi izmeljiva optika, čitač sd kartica, 2 audio Džeka, 2 USBa  i port za punjenje. Desna strana je prepuna sa USBovima, HDMIom, ulazom za ekran i lanom. Acer predator 17 nije dobar samo zbog performansi koje nudi već i zbog gomile portova.

Leva strana Acer predator 17

Acer predator 17

Crna je najdominantnija boja na Acer predator 17, sa dodatnom crvenom bojom koja dodaje šmekerski izgled laptopu. Na levoj strani tastature nalaze se tasteri koje korisnik može da podesi za pojačavanje fanova. Tač ped je okružen crvenim diodama i ima 2 dugmeta ispod sebe. Desno od tač peda se nalazi taster za njegovo brzo isključivanje ukoliko će te da počnete sa igranjem. Tač ped inače radi vrhunski i brzo reaguje na dodir. A kucanje na tastaturi je izuzetno lagodno. Možete promeniti boju putem PredatorSense programa za sva 4 tastera, a takođe i jačinu osvetljenja.

Acer predator 17 izlazi za hlađenje

Softveri Acer predator 17

Osvetljenje tastature i funkcionih tastera se podešava preko već instaliranog PredatorSensa. U ovoj aplikaciji možete napraviti više profila za osvetljenje ili ga možda skroz isključiti. Funkcione tastere možete programirati za makroe, za multimediju, pa čak i za overclock Acer predator 17. Postoje 3 različita overclocka! Normal, Faster i Turbo. Acer predator 17 mora da bude uključen i na bar 30% baterije da bi overclock uopšte radio.

PredatorSense

Bencmark uređaja

Dobili smo benchmark od IGN. Testovi su rađeni sa PCmark 8 i 3DMark. Za poređenje imamo laptop sa GTX1060 grafičkom karticom.

Statistika

Naravno ovo su samo scenariji performansa, nije loše zar ne? ROG Zephyrus ima Kaby Lake Core i7-7700K, Tako da je to razlog za bolji skor u nekoliko benchmarka. Sve u svemu Acer predator 17 se dobro pokazao… čak i bolje od ROG laptopa iako je jeftiniji. Sve u svemu ima odličnu cenu i isplati se kupiti iako ima stariji procesor i malo je glomazniji.

 Testiranja opterećenjem

U svakodnevnom korišćenju Acer predator 17 je završavao sve što smo mu zadali. Od beskonačnih prozora u Chromu i strimovanja muzike pa čak do Rocket league-e. Samo budite spremni na konstantni šum ventilatora. Šta god da smo uradili, bilo to od jednostavnog podizanja ekrana, logovanja, čitanja ili igranja ventilatori bi se zavrteli. Ventilatori bi se utišali kada bi ubacili dodatni fan umesto optike.

Da bi zamenili uređaje, potrebno je da isključite laptop, obrnete ga i kvačicom izgurate trenutni uređaj i ubacite drugi. Veoma lak i interesantan proces. Još jedna pobeda za ovaj uređaj je mogućnost kombinacije ssd od 256 gb i 1tb HDDa. Posle instalacije silnih igrica na ssd nam je ostalo sam 11gb. Ovim dodatkom hdd od 1tb Acer je pružio mnogo korisnicima, za malo novca.

Acer predator 17 dodatni fan

Baterija

Baterija za Acer laptop traje samo 3 sata. U našim testovima mi nismo uspeli da dostignemo 3 sata, posle 2 sata i 15 min laptop se ugasio. Pustili smo 4k video da ide u krug preko VLC plejera, sa osvetljenjem na 50% sa isključenim diodama na tastaturi. Ovo naravno nije užasno za ovu klasu laptopa ali bi bilo super ako bi mogli još malo da pojačamo bateriju. U ovakvom stanju je moguće da se pogledaju samo par game of thrones epizoda pre nego što morate da ga punite.

Naše mišljenje o Acer predator 17

Predator je veliki i moćan, sa fokusom na igrački dizajn koji je napravljen sa odličnim rashladnim sistemom. Iako je ogromna crna masa teška kao malo kuče on je odlična zamena za desktop mašinu. Za osobu koja je zainteresovana za vrhunsku igračku mašinu Acer predator 17 je odličan izbor!