fbpx

Acer Nitro 5 Spin se suviše trudi da bude laptop računar 2-u-1.

Tržište Windovs 2-u-1 pokazuje izuzetnu fleksibilnost (bez namere), sa širokim spektrom faktora i konfiguracija namenjenih svim vrstama korisnika. Postoje 2-u-1 za produktivnost, 2-u-1 za kreativnost, i 2-u-1 koji mogu delovati kao gaming prenosivi računari. A tu su i još više nišnih mašina, kao što su igranje 2-u-1 koji takođe mogu raditi na produktivnosti. Kao primer, Acer ima svoj Nitro 5 Spin, 2-u-1 koji je jasno dizajniran za igranje dok nudi mogućnost da se ekran okrene u svim pravcima.

Laptop servis restart vam preporučuje da pročitate Huawei Honor view 10.

Naša jedinica za recenziju je isporučena sa četvorojegarna osmogodišnja generacija Intel Core i7-8550U, 8GB RAM-a, 256GB PCIe SSD, 1TB 5400 RPM SATA hard disk (HDD) i 15.6- inch Full HD (1,920 k 1,080 ili 141 PPI) IPS ekran. Cena je 1.100 dolara, što je uračunato u premijsku teritoriju i pokreću je protiv neke ozbiljne konkurencije.

Da li je moguće napraviti odličan konvertibilan 2-u-1 sa igrom kao svojim primarnim fokusom ? Pročitajte naš Acer Nitro 5 Spin pregled kako biste saznali.

Specifikacije

Operativni sistem: Windows 10 Home.

Procesor: Intel® Core™ i5-8250U 1.6 GHz; Quad-core.

Memorija: DDR4 8 GB.

Čitač kartica: SD Card, SDXC.

HDD: 1 TB hard drive

Ekran: 15.6″ Full HD (1920 x 1080) rezolucija, multi-touch, IPS tehnologija.

Grafička kartica: NVIDIA® GeForce® GTX 1050. Do 4 GB GDDR5 posvećene grafičke memorije.

Načini povezivanja: 802.11ac wireless LAN.

Audio & Video: 1280 x 720 webcam, 4 x Microphone, 1 x Speaker.

Portovi: 2x USB 3.0, 1x USB 2.0, HDMI Output.

Input Devices: TouchPad, backlit keyboard.

Baterija: 4-cell 3320 mAh Li-ion.

Adapter: 90 W

Dimenzije (W x D x H): 381.50 mm x 258.10 mm x 17.90 mm.

Težina: 2.2 kg

U kutiji:

 • Nitro 5 Spin NP515-51-53XW 2 in 1 Notebook.
 • Lithium Ion Baterija za laptop.
 • AC laptop punjač.

Dizajn koji je prvi gaming, 2-u-1 sekundi

Duboka crna šasija Acer Nitro 5 Spin sa crvenim oblogom duž tastature i crvenih šarki odmah ga ostavlja kao laptop računar usmeren na igrice. Prilikom otvaranja poklopaca , videćete velike količine crvene boje na tastaturi, zajedno sa kontrolnim VASD tasterima koji ističu da li je pozadinsko osvetljenje uključeno ili isključeno. Ali, iako je očigledno estetika igara, ne igra nikakve čudne uglove ili izduvne ventile kao kod Dell Inspiron 15 7000 koji će se izdvojiti u kafiću.

Acer nitro 5 spin 120 stepeni šarka

I, za razliku od mnogih laptopova, Acer je koristio celokupan proizvod u Acer Nitro 5 Spin koji je sličan kvalitetu u čistim produkcionim notebook računarima kao što su Lenovo Ioga 720 15 i HP Spectre k360 15. U poklopcu ima samo najmanji deo fleksa, ali u suprotnom je dovoljno složen da inspiriše poverenje. Šarka je dobro dizajnirana sa dobrim držanjem i kretanjem tečnosti, omogućavajući ekranu da se podiže u mod za preklopnike jednim rukom dok drži stvari zajedno u multimedijalnim, šatorskim i tabličnim režimima.

Naravno, to je veliki 2-u-1 zahvaljujući svom 15.6-inčnom ekranu i velikim okvirima koji čine šasiju skoro jedan inč širi nego što je to moglo biti. Relativno je tanak, dolazeći na 0,70 inča – to je samo nešto manje od obojice Ioga 720 15 i Spectre k360 15. Ali je i teže od oba 2-u-1s na težak 4,85 funti. To znači da ćet biti manje skloni da ga koristite kao tableta, bar dok je sakriven u rukama , osim ako ne provedete dovoljno vremena u teretani.

Konektori

Kao i kod većine većih notebook računara, Acer Nitro 5 Spin dobro koristi svoju veličinu kućišta i pakovanja u puno luka. Postoji USB-C 3.1 Gen 1 port (nažalost, bez Thunderbolt 3 podrške), dva USB-A 3.0 porta, USB-A 2.0 port, full-size HDMI port i Ethernet priključak. Za bežično povezivanje dobijate uobičajene 2 × 2 MU-MIMO 802.11ac i Bluetooth uređaje. Čudno, ne postoji SD čitač kartica, što bi bilo lepo imati. Ulaz je osrednji, ali ti VASD tasteri su lepi.

Kao što je već pomenuto, tastatura sa crvenim-trimom i pozadinskim osvetljenjem (jedan nivo osvetljenosti) poseduje praktične VASD tastere za igranje igara, a tu se i završavaju glavna priznanja. Ključevi nedostaju u vožnji i imaju naglih akcija podnožja koja je malo jarringa, ali će usrećiti verovatno najviše igrače,gejmere . Montaža na numeričkoj tastaturi značila je malo stisnuti izgled, a neki tasteri sa desne strane – naročito Alt i Ctl tasteri – manji su od onih koje želimo.

Touchpad je dostojna veličina i predstavlja Microsoft Precision verziju. Windovs 10 multitouch gestovi su stoga pouzdani i precizni, a površina pogodna za brzo pomicanje. Windovs 10 Hello skener za otiske prstiju nalazi se u gornjem desnom uglu touchpada-a, što znači da je malo na putu, ali brzo odgovara za prijavljivanje bez lozinke.

Acer Nitro 5 Spin ekran

Konačno, ekran podržava multitouch, a aktivna olovka Acer je $ 50 opcino,dodatno . Ništa posebno, sa samo 1.024 nivoa osetljivosti na pritisak u odnosu na 4.096 nivoa i podrška naginjanjem na takmičare kao što je Microsoft Surface Book 2 15. Radi, ali želite ga koristiti sa Acer Nitro 5 Spin postavljanjem na stabilnoj površini s obzirom na 2-u-1 je značajna veličina.

Ekran za laptop koji je prosečan za produktivnost ali superioran za igranje.

Nitro 5 Spin ima 15,6-inčni Full HD (1,920×1,080), koji postaje sve više i više tipičan za današnje notebook računare. To je takođe dobra rezolucija za igrački sistem na ulaznom nivou… Koji zatim može da reprodukuje savremene naslove kod izvorne rezolucije sa nekim nivoom performansi.

Acer nitro 5 spin strana

Kada je podvrgnut našem kolorimetru, panel koji je Acer odabrao za mašinu je skoro prosečan u poređenju sa primenom 2-u-1-a, pada sa više vrhunskih verzija i bolji je od tipičnog laptopa za igrice. Uporedite kontrast, na primer – Nitro 5 Spin je u pravu u skladu sa Ioga 720, pada na ultra-skupu Surface Book 2 i Dell KSPS 2-u-1, i pobedjuje Inspiron 15 7577 Gaming.

Osvetljenje

Isto važi i za osvetljenje, gde je Acer Nitro 5 Spin dobar, ali nije odličan kod 292 nita i gabanu boje. Tačnost boje je slabost, a gama je suviše tamna u 2,4, što utiče na prikazivanje videa i fotografija.

U našoj sopstvenoj svakodnevnoj upotrebi, nismo imali primedbi u vezi sa prikazom, ali nije ni oduzeo naše čarape. To je prilično definicija „proseka“, ali nije vredno ništa što gaming prenosni računari u ovom cenovnom opsegu ponekad dolaze u kratkom kontrastu, svetlosti i rasponu boja.

Acer je proveo neko vreme stvarajući moćan audio sistem za Nitro 5 Spin, i to pokazuje. Dva prednja zvučnika se pomešaju pomoću posvećenog sabfuvera koji pružaju prilično malo volumena i neki pravi udarac za gledanje filmova i televizora. S obzirom na veličinu prenosivog računara, postoji čak i neka stereo odvajanje, što dodaje audio iskustvu. Primetit ćete neku distorziju iznad 80 posto ili nešto manje, ali stvarno ne morate da ga pojačate tako glasno da popunite sobu srednje veličine.

Solidne performanse za igrače i radnike

Mnogi gaming prenosni računari – kao što je HP Omen 15 – odlučuju za 45-vatne Intelove procesore, ali Nitro 5 Spin usmjerava na osmu generaciju Intel Core i7-8550U, 15-vatnog procesora. To znači da se radi i skoro isto, ali je daleko efikasniji.

Acer je dobro podesio Nitro 5 Spin i istiskuje sve performanse CPU-a. Dobro se takmiči protiv drugih slično opremljenih prenosnih računara kao što je Surface Book 2 15, a čak se takmiči sa veoma brzim Intel Core i7-8705G u Dell KSPS 2-u-1 sa većom snagom. To važi i za Geekbench 4 sintetičku referentnu tačku, iako je brži CPU u Dell-u uspio bolje rezultate u našem testu kodiranja videa u realnom svijetu u Handbrake-u.

Acer nitro 5 spin tastatura

Acer je opremio Nitro 5 Spin sa 256GB Micron 1100 SATA SSD i sekundarnim spinning tvrdim diskom (HDD). Iznenađujuće je da je SSD SSD znatno sporiji od PCIe SSD-a u našoj poređenju. To nije nešto što ćete primetiti u većini stvarnih zadataka, a verovatno ćete učitati svoje igre sa većeg HDD-a koji će biti pravo usko grlo za skladištenje.

Sve u svemu, Nitro 5 Spin je dovoljno brz za većinu svega što ćete bacati na njega, bilo da se radi o aplikativnim programima ili igricama, a nadali biste se i za dodatnu efikasnost. Ali verovatno ćete naći brže PCIe SSD-ove po ovoj ceni, naročito kod većine 2-u-1 konkurenata.

Donekle razočaravajuće igračke igre na ulaznom nivou

Acer je opremio Nitro 5 Spin sa Nvidia GeForce GTKS 1050 GPU. To je obično dovoljno dobro za čvrste 1080P igre na početku u većini savremenih naslova, sve dok ste spremni da postavite grafičke detalje u srednjem podešavanju.

Sintetički 3DMark benchmark testovi za igranje 2-u-1 su u skladu s onim što očekujemo za GPU, a takmičiće se sa Ioga 720 15, Microsoft Surface Book 2 13 i Asus VivoBook Pro N580. Iznenađujuće je da se posvećuju namenskim igračkim sistemima sa bržim grafičkim procesorima kao što je Dell Inspiron 15 7577 i ne može da prati grafiku AMD Radeon RKS Vega M GL u Dell KSPS 15 2-u-1.

U stvarnom životu, ipak, Nitro 5 Spin je bio malo razočaravajući. Jedino je upravljao 41 frejmom u sekundi (FPS) u Battlefield 1 na 1080P sa srednjom grafikom, na primer, što je sporije od 63 FPS koje upravlja Asus VivoBook Pro N580, 55 FPS koji je pogodio Ioga 720 15 i 53 FPS u Surface Book 2 13 u režimu „Najbolje performanse“. Njegova 44 FPS u civilizaciji VI u 1080p sa srednjom grafikom je takođe niža od većine mašina u našoj poređenju.

Acer nitro 5 spin pozadina

Na kraju, iako možete bolje iskustvo igranja iz Nitro 5 Spina nego što ćete i iz nekih drugih 2-u-1, sa Ioga 720 15 biti dobar primer za većinu igara. Acerov 2-u-1 može izgledati kao igračka mašina, ali u testovima u stvarnom svetu njegovi igrački mamci su uglavnom duboki.

Acer Nitro 5 Spin baterija

Iznenađujuće, trajanje baterije nije bilo impresivno. Acerov 2-u-1 upravljao je samo tri sata u našem testu Basemark, što nije loš rezultat za gaming prenosive računare, ali pada mnogo manje od 2-u-1s kao Surface Book 2 15 i manji Asus ZenBook Flip 14. Samo Dell KSPS 15 2-in-1 je bio gori na nešto više od dva sata… Iako ćemo napomenuti da je naša jedinica za pregled opremljena s 4K ekranom.

U našem testu pretraživanja veba, Nitro 5 Spin je uspeo da funkcioniše manje od sedam sati. Ovo je ostalo manje od yoga 720 i Surface Book 2 15. Ponovo, KSPS 15 2-in-1 je pao u odnosu na druge 2-u-1. Na kraju, u našem testu koji ometa lokalnu video dok se baterija ne isprazni… Nitro 5 Spin nije mogao da stigne do devet sati. Ovde su yoga 720 15 i Asus ZenBook Flip 14 trajali oko sat vremena duže… A Surface Book 2 15 bio je spektakularan na više od 20,5 sati.

Veliki je, težak, a baterija je u najboljem slučaju prosečna. To je još jedan udarac protiv Nitro 5 Spina kao konvertibilnog 2-u-1… „Čak iako je to dovoljno dobar rezultat za gaming laptop“ kaže Digital trends.

Acer Nitro 5 Spin ima neke ozbiljne težnje. Želi da bude i gaming zabeležnik i produktivnost 2-u-1, a sigurno pakuje u prave komponente. Nažalost, iako izgleda kao deo, to nije užasno konkurentna gaming zableška. Kao i mnoštvo 15-inčnih konvertibilnih 2-in-1s… To je samo prevelika za korišćenje kao tableta. Što znači da ćete uglavnom samo okrenuti ekran za gledanje videa. Na kraju, Nitro 5 Spin je Jack za dve trgovine i majstor nijednog.

Postoji li bolja alternativa?

15-inčni 2-u-1 tržište je pun pun dobrih alternativa. Već smo pomenuli Lenovo Yoga 720, koji je lakši, pakuje slične komponente i radi isto tako dobro. I, to je malo jeftinije na 1.000$ za i5-7300HK, 8GB RAM-a, 256GB PCIe SSD i bez HDD-a od 1TB.

Acer nitro 5 spin poklopac

Ako možete potrošiti dodatni novac, možete razmisliti o veličini Microsoftove Surface Book 2. Model od 13,5 inča ima malo brži CPU i GTKS 1050 koji je malo brži u stvarnom svetu igara. A 15-inčni model je značajno brži Nvidia GeForce GTKS 1060 koji duva Nitro 5 Spin u igranju savremenih igara. Ili biste mogli da se odlučite za računar kao što je Dell Inspiron 15 7577 i potpuno izbrišite obrazac 2-u-1. Za 950$, to bi vam omogućilo Intel Core i5-7300HK, 8GB RAM-a, 256GB SSD i Nvidia GeForce GTKS 1060. Sa Max-Q-om koji će biti pravi korak u igri. Ipak ćete se odreći nekih stvari, na primer u kućištu svelte, displeju i trajanju baterije.

Koliko dugo će trajati?

Nitro 5 Spin je dovoljno izgrađen da ne bi trebalo da brinete o tome kako se raspada na vama… I dal je dovoljno dobro opremljen za višegodišnju produktivnu upotrebu. To nije dugoročno rešenje za igranje… Iako GTX 1050 neće nastaviti sa novijim naslovima i nije najbrža implementacija za koju treba početi. Jednogodišnja garancija je standardna, ni bolja ni lošija od većine konkurenata.

Da li da  ga kupite?

Ne. Ako želite igru, onda kupite. Nemojte se truditi sa konvertibilnim 2-u-1 koji se samo pretvara za igranje.

Dobra strana:

 • Odlično napravljen.
 • Privlačan gejmerski dizajn.
 • Prilično solidne performanse.
 • Bolji ekran od ostalih laptopova po istoj ceni.

Loša strana:

 • Pomešane gejmerske perfomanse zbog grafičke kartice.
 • Osrednja dužina trajanja baterije.
 • Iskustvo kucanja na tastaturi i nije baš super.
 • Ogroman i težak za 2 u 1 laptopu.