fbpx

Većina Chromebooka ima ekrane manje od 13 inča, ali ako želite najveću, Acer ima nešto za vas. Novi Chromebook 15 kompanije (349 dolara) ima ekran od 15.6 inča, 1080p, koji je veliki u Chromebook prostoru, kao i čvrst aluminijumski okvir. Ali, dok je taj ekran oštar, on je takođe taman i bland, pa morate odlučiti da li je strimovanje medija na velikom ekranu vrijedno ako ga nećete videti u najboljem svjetlu.

laptop servis Restart vrši čišćenje laptopa po povoljnim cenama.

Specifikacije Chromebook 15

CPUIntel Pentium N4200.
Operativni sistemGoogle Chrome.
RAM MEMORIJA4GB Ram memorije.
RAM Dogradljiv do
Hard Drive veličina32GB.
Hard Drive Brzina
Hard Drive vrstaFlash.
Sekundarni Hard Drive veličina
Sekundarni Hard Drive brzina
Sekundarni Hard Drive veličina
Display Size15.6 inča.
Highest Available Resolution1920 x 1080.
Native Resolution1920 x 1080.
Optical Drive
Optical Drive Speed
Graphics CardIntel HD Graphics 505.
Video Memory
Wi-Fi802.11 a/b/g/n/ac.
Wi-Fi Model802.11AC WiFi featuring MIMO Technology.
BluetoothBluetooth 4.2.
Mobile Broadband
Touchpad Size4.1 x 3.0 inča.
Ports (excluding USB)USB Type-C.
Ports (excluding USB)USB 3.0.
Ports (excluding USB)Combo Headphone i Mic Jack.
Ports (excluding USB)Kensington Lock.
Ports (excluding USB)micro SD.
USB Ports2 usb porta.
Card Slotsmicro SD.
Garancija i podrškaGodinu dana.
Size14.88 x 10.08 x 0.75 inča.
Težina1.4 kilograma.

Dizajn

Prvo prvo, Chromebook 15 je veliki. To je dizajn. Namerava da bude veliki Chromebook za streaming video ili gledanje slika. Ova mašina je srebrna metalna ploča sa logotipom Acer u ogledalu sa leve strane i ikonom Chrome-a na levoj strani. Kad otvorite poklopac, videćete ekran od 15,6 inča koji je okružen debelim okvirom. Metalna paluba ima zvučnike iznad naslona za dlanove sa obe strane tastature.

Većina Chromebooka ima ekrane od 11 ili 12 inča, tako da nije iznenađenje što Chromebook 15 ima veći otisak. To je 14,9 k 10,1 k 0,8 inča i 3,7 funte, što je značajno veće od Asus Chromebook Flip C302CA (2,6 kilograma, 11,9 k 8,3 k 0,6 inča) i Samsung Chromebook Pro (2,4 kilograma, 11,06 k 8,7 k 0,6 inča).

Chromebook nema tona portova, ali uzimajući u obzir da se Chromebooki koriste za jednostavno pretraživanje ili streaming, verovatno ih ne trebaju. Svaka strana ima USB Tipe-C port (možete da napunite bilo koji od njih) i USB 3.0 port.

Na levoj strani nalazi se Kensington zaključavanje, a na desnoj strani nalazi se priključak za microSD karticu i priključak za slušalice.

Ekran

Ploča ekrana na Chromebook-u nije ništa o čemu se pokrenuti kući. Naravno, velika je, na 15,6 inča, i nećete pronaći mnoge druge veličine. Takođe ima ekran od 1080p, što je retko na Chromebooku. Ali nije baš svetlo ili naročito šareno.
Acerov Chromebook pokriva samo 69% sRGB gamma boja, što je manje od prosjeka (79%), a rezultati su Chromebook Flip (76%) i Chromebook Pro (odličan 118%).Kada sam gledao najnoviju prikolicu za Ant-Man i Vasp, pronašao sam da udaram na dugme da bih povećao osvetljenost dugo nakon što sam pogodio mak.Sa prosečnom 215 nita svetlosti na našem meraču svetlosti, Chromebook 15 je tamniji od proseka (276 nita), Flip (292 nita) i Pro (svetlo 376 nita).

Tastatura i tač ped

Acer chromebook 15 tastatura

Acerova tastatura je čvrsta, posebno za Chromebook. Dok tastatura meri malo plitko, na 1,4 milimetara putovanja (mi više volimo 1,5 milimetara), potrebno je pritisak samo 69 ​​grama sile. Bilo mi je malo žurno zbog moje volje, ali mi je omogućilo da pogodim svoj uobičajeni visok od 117 reči u minuti sa mojom standardnom stopom pogreške od 2 posto.

4,1 k 3-inčna tastatura je prostrana i pouzdano se odaziva na pokrete Chrome OS-a, kao što su prevarili tri prsta da biste prebacili jezičke i povukli tri prsta dole da biste prikazali sve otvorene prozore.

Audio

Zvučnici sa strane tastature Chromebooka su samo obični. Kada sam slušao Jimmi Eat Vorld’s „The Middle“, vokal se izdvojio među mešavinama i gitare su bile u redu, ali bubnjevi nisu imali puno uticaja i nisam mogao da sredim bas. Chromebook 15 je napunio malu konferencijsku salu sa zvukom, iako je zvučalo zaglavljeno kada nisam bio neposredno ispred uređaja.

Performanse

Acer Chromebook 15 nudi kuad-core Intel Pentium N4200 CPU, 4GB RAM-a i 32GB interne fleš memorije. Ovo je dovoljno za jednostavne zadatke, kao što su obrada teksta, pregledanje Interneta ili streaming video snimaka. Imao sam 12 kartica otvorenih u Chrome-u, uključujući jedan streaming 1080p snimak iz The Daili Shov-a sa Trevor Noah-om, kada sam primetio hiccupove dok sam se prebacio između tabova.

Na JetStreamu, koji meri performanse veb aplikacija, Chromebook 15 je ostvario rezultat od 66,6, pada ispod proseka (70,3) i prikaza sa Chromebook Pro (126,6) i Chromebook Flip C302CA (127,3).

Na testu VebGL Akuarium grafičkog testa, Acerov laptop je prikazao 500 riba sa 51 sličicom u sekundi, pobijedio prosek (39 fps) i rezultat Chromebook Pro (48 fps), ali C302CA je trčao na višim 60 fps.

Chrome OS

Ako znate kako da koristite web pregledač, već znate kako koristiti većinu Chrome OS-a. Veliki deo Google-ovog laganog operativnog sistema je pretraživač kompanije, koji funkcioniše isto kao i na Vindovs i MacOS. Naravno, na desktopu postoji radna površina sa vrstama zadataka, ali ćete većinu svog rada raditi u pregledaču.

Chromebook 15 podržava aplikacije iz prodavnice Google Play, što znatno širi ono što možete da uradite sa Chromebook-om. Tač skrin Chromebook 15 je pomoć ovde, pošto je većina Android aplikacija dizajnirana za dodir (na primjer sam igrao Spider-Man Unlimited na ekranu osjetljivim na dodir). Ali možete koristiti i miš i tastaturu. Sve Android aplikacije još uvek ne funkcionišu savršeno sa Chrome OS-om, pa se nadamo da će Google to stići ranije, a ne kasnije.

Trajanje baterije

Acer chromebook 15 ekran

Acerov Chromebook bi trebalo da vam pomogne u toku dana. Probao je 9 sati i 7 minuta na Laptop Mag Battery Test 2.0, koji neprekidno pregledava veb, video i grafičke benčmarkove na 250 nita. To je nešto manje od proseka Chromebook-a (9:29), ali Chromebook Flip (8:52) i Chromebook Pro (8:05) nisu dugo trajali našim starijim i lakšim testom.

Webcam

720p veb kamera Chromebook-a radi na dobrom poslu, ali bih voleo da bude svetlija. Slika koju sam ušla u našu dobro osvetljenu kancelariju bila je samo tad tamna, a kamera je imala problem sa mojom plavom, kovrdžavom košulom. Na slici, košulja se pojavila čvrsto plavo, kao da uopšte nema bijelih kvadrata.

Toplota

Binge-gledate li neki Netflik sa Chromebook-om na vašem krilu? Nema problema. Acerov laptop je ostao cool u ​​našem testiranju. Posle strimovanja 15 minuta HD video snimka sa IouTube-a, touchpad je merio 79 stepeni Fahrenheita, tastatura je pogodila 86 stepeni i dno je bilo 95 stepeni. Taj poslednji broj zadovoljava, ali ne prelazi naš prag udobnosti.

Garancija i podrška

Acer chromebook 15 portovi

Acer prodaje Chromebook 15 sa jednom godišnjom garancijom. Pogledajte kako se kompanija izvodila na našem Shovdovn Shovdovn-u i najboljim i najslabijim Brendovima.

Koliko Acer Chromebook 15 košta?

Acer Chromebook 15, sa kuad-core procesorom Intel Pentium N4200, 4GB RAM-a i 32GB internog fleš memorije, prodaje se za 349 dolara. Na tržištu nema mnogo drugih 15-inčnih Chromebook-ova, mada Acer i dalje prodaje neke starije modele u toj veličini. Konfiguracije iz prethodnih godina možete pronaći kod starijih procesora i različitih šasija od čak 199 dolara.

Suština

Ako želite Chromebook od 15,6 inča, nemate puno izbora, tako da će Acer Chromebook 15 možda biti podrazumevani. Ima metalnu gradnju i 1080p ekran, ali taj ekran je taman.

Možete dobiti bolji ekran i bolje performanse na Asus Chromebook Flip C302CA (oko 450 USD) ili Samsung Chromebook Pro (529 USD), mada ovi laptopovi imaju manje ekrane i koštaju više. Takođe ćete dobiti fleksibilnost 2-u-1 sa bilo kojom od tih prenosnih računara.

Ipak, na 350 USD, Chromebook 15 pruža pristupačan ulaz u svet Chromebook-ova, a za one koji to žele, postoji veća alternativa pod-13-inčnim prenosnim računarima na koje smo navikli. Ako želiš da ideš velikim, ovo je put.